101-jarige vrouw, geboren op een schip tijdens Spaanse griep overleeft kanker en nu CCP virus

Een vrouw uit New York die tijdens de Spaanse griep werd geboren in 1918 en kanker versloeg, viert nu een gloednieuwe overwinning. Meer dan een eeuw nadat ze haar eerste grote pandemie had doorgemaakt, werd bij de 101-jarige het CCP virus vastgesteld. Ongelooflijk, ze heeft het overleefd.

De dochter van Italiaanse immigranten, Angelina Friedman, werd geboren in 1918 op een schip dat van Italië naar New York City voer, volgens haar dochter Joanne Merola, zoals gerapporteerd door WPIX. Helaas stierf de moeder van Friedman tijdens de bevalling en het kleine meisje werd opgevoed door haar twee oudere zussen totdat hun vader ook in de Verenigde Staten aankwam en het gezin naar Brooklyn verhuisde.

Lets hear it for Angelina our 101 year old resident who beat COVID-19 & is doing great!!!!!Let’s make this picture go viral!! Please share this great news ????????

تم النشر بواسطة ‏‎North Westchester Restorative Therapy & Nursing Center‎‏ في الجمعة، ٢٤ أبريل ٢٠٢٠

Als volwassene ontmoette Friedman haar man Harold, zij trouwden en het echtpaar stichtte hun eigen gezin.

“Mijn moeder is een vechter”, vertelde Merola telefonisch aan WPIX. “Ze heeft miskramen, inwendige bloedingen en kanker overleefd. Zij en mijn vader hadden gelijktijdig kanker.”

Friedman overleefde de kanker, maar tragisch genoeg deed haar man dat niet.

Happiest of Birthday’s Angelina…. 101 looks good on you!!! ????????

تم النشر بواسطة ‏‎North Westchester Restorative Therapy & Nursing Center‎‏ في الجمعة، ١٨ أكتوبر ٢٠١٩

Op latere leeftijd verhuisde Friedman naar North Westchester Restorative Therapy and Nursing Center in de buurt van New York City. Tijdens een ziekenhuisbezoek op 21 maart 2020 voor een kleine medische ingreep, ontdekte de medische staf, dat hun patiënt op leeftijd het CCP virus had opgelopen, algemeen bekend als het nieuwe coronavirus.

Friedman werd een week in het ziekenhuis gehouden, maar ondanks haar leeftijd en kwetsbaarheid, begon de toestand van de 101-jarige te verbeteren.

Half april werd Friedman uit het ziekenhuis ontslagen en keerde terug naar haar verpleegtehuis, om in het comfort van haar eigen kamer, de quarantaine voort te zetten. Een aantal weken doorstond zij periodieke koorts, maar uiteindelijk testte ze op 20 april negatief voor het virus, meldde WPIX.

تم النشر بواسطة ‏‎North Westchester Restorative Therapy & Nursing Center‎‏ في الخميس، ٢٠ يونيو ٢٠١٩

Verpleegsters in het tehuis zeiden dat ze wisten dat hun 101-jarige bewoonster zich beter voelde, toen ze om garen begon te vragen zodat ze kon haken. Verwijzend naar de persoonlijkheid van Friedman, vertelde verpleegster Amy Elba aan CNN dat zij een actieve en geanimeerde aanwezigheid is.

“Ze is een fanatiek breister en ze maakt van alles, dat ze dan weggeeft aan bezoekers”, zei Elba. “Het laat vooral ook zien hoeveel de wereld hoop nodig heeft, dat je [het CCP virus] op 101 kunt verslaan.”

When age is just a number… A beautiful example of how continuing your favorite leisure activity can enhance and…

تم النشر بواسطة ‏‎North Westchester Restorative Therapy & Nursing Center‎‏ في الجمعة، ١٨ يناير ٢٠١٩

Als leeftijd slechts een cijfer is … Een mooi voorbeeld van hoe het voortzetten van een favoriete vrijetijdsbesteding het welzijn kan verbeteren en bevorderen. Onze 100 jarige inwoner Angelina houdt van breien en heeft vandaag een muts gebreid voor onze therapiehond Khloe.

Het personeel van het verpleeghuis plaatste in januari 2019 een foto op Facebook om de levenslange hobby van Friedman te vieren. “Een mooi voorbeeld van hoe het voortzetten van een favoriete vrijetijdsbesteding het welzijn kan verbeteren en bevorderen”, schreven de medewerkers. “Onze 100-jarige inwoner Angelina houdt van breien en heeft vandaag een muts gebreid voor onze therapiehond, Khloe.”

Friedman, een populaire inwoonster, werd zelfs tijdens een evenement in het voorjaar van 2019 in haar verpleeghuis uitgeroepen tot Prom Queen. Foto’s van die dag laten de grijnzende koningin met haar tiara en scepter zien, samen met de gekroonde Prom King, een andere verpleeghuisbewoner.

تم النشر بواسطة ‏‎North Westchester Restorative Therapy & Nursing Center‎‏ في الخميس، ٢٠ يونيو ٢٠١٩

‘Ze was één, van elf kinderen. Ze is de laatste die nog leeft. Ze is onmenselijk”, grapte Merola, terwijl ze met WPIX sprak over het buitengewone herstel van haar moeder van het CCP virus. “Ze heeft bovenmenselijk DNA.”

Met uitzondering van een broer, bereikte iedereen in het gezin de minimaal de 95 jaar.

Verwijzend naar de berichtgeving over de ongelooflijke triomf van haar moeder over het verslaan van meerdere tegenslagen, voegde Merola eraan toe: “Als mijn moeder dit kon zien, zou ik zeggen: Ga door, ma! Je gaat ons allemaal overleven.”

Merola heeft haar moeder sinds februari 2020 niet meer bezocht vanwege rugletsel en kan niet echt met haar moeder praten aan de telefoon omdat ze bijna doof is.

Op 24 april plaatste het personeel opnieuw een foto op Facebook om hulde te brengen aan hun sterke, stoïcijnse en eeuwig glimlachende bewoner. “Laten we applaudisseren voor Angelina, onze 101-jarige bewoner die COVID-19 versloeg en het geweldig doet”, schreef het personeel.

“Laten we hier een virale foto van maken”, voegde ze eraan toe. “Deel dit geweldige nieuws!”

Door Louise Bevan

De Epoch Times verwijst naar het nieuwe coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt, als het CCP virus, omdat het verzwijgen en mismanagement door de CCP (Chinese Communistische Partij) het mogelijk maakte dat het virus zich door heel China heeft verspreid en een wereldwijde epidemie heeft veroorzaakt.

Origineel op 04 mei 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: 101-Year-Old Woman Born on a Ship During Spanish Flu Survives Cancer and Now CCP Virus

 

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN