13-jarig meisje in Panama sterft aan CCP virus

Volgens gezondheidsfunctionarissen is een 13-jarig meisje overleden aan het Coronavirus in Panama.

Het tienermeisje werd behandeld in een kinderziekenhuis in de Zuid-Amerikaanse natie toen ze zondag stierf, vermeldden functionarissen.

“De sterfgevallen werden gemeld aan het epidemiologische systeem van het [Ministerie van Volksgezondheid] nadat het Gorgas Memorial Institute de rigoureuze onderzoeken had uitgevoerd en had vastgesteld dat de sterfgevallen het gevolg waren van ademhalingscomplicaties als gevolg van COVID-19”, aldus functionarissen in een persbericht verwijzend naar het CCP virus.

De Epoch Times verwijst naar het nieuwe coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt, als het CCP virus, omdat het verzwijgen en mismanagement door de CCP (Chinese Communistische Partij) het mogelijk maakte dat het virus zich door heel China heeft verspreid en een wereldwijde epidemie heeft veroorzaakt.

Ambtenaren gaven niet meer details over het overlijden van de tiener. Tot dusver zijn in Panama zes mensen aan het virus overleden onder wie een 92-jarige, zeggen functionarissen, aldus Telemetro.

Een familie in Georgië zei ondertussen dat een 12-jarig meisje vecht voor haar leven in een ziekenhuis nadat ze positief op het virus was getest.

Justin Anthony vertelde CNN dat zijn nicht Emma aan een beademingsapparaat werd geplaatst nadat ze positief was getest op het virus dat in China voor het eerst verscheen. Op 15 maart werd bij haar een longontsteking vastgesteld.

“De patiënt blijft geïsoleerd en we hebben vervolgens passende voorzorgsmaatregelen genomen. Aanvullende details worden niet vrijgegeven vanwege de privacywetgeving van patiënten”, vertelde de ziekenhuiswoordvoerster Jessica Pope aan CNN.

Anthony waarschuwde dat kinderen nadelige gevolgen kunnen ondervinden van het CCP virus.

“Kinderen kunnen het krijgen en ik ken iemand die vecht voor haar leven”, zei Anthony. “Ik weet uit eerste hand hoe gevaarlijk het is, waarschuwde hij. Iedereen blijft maar zeggen, het heeft geen invloed op jongere mensen. Maar er is hier een 12-jarige die vecht voor haar leven. Mensen moeten afstand nemen. Mensen moeten voor hun kinderen zorgen. Mensen moeten dit serieus nemen.”

Door Jack Phillips

Origineel op 24 maart 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: 13-Year-Old Girl Dies of CCP Virus in Panama: Health Officials 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN