21 miljoen minder mobiele gebruikers in China – dit kan een hoog dodental door het CCP virus suggereren

Het aantal Chinese gsm-gebruikers is de afgelopen drie maanden met 21 miljoen gedaald, meldden de autoriteiten van Peking op 19 maart. Sterfgevallen als gevolg van het CCP virus hebben mogelijk bijgedragen aan het hoge aantal sluitingen van accounts.

Mobiele telefoons zijn een onmisbaar onderdeel van het leven in China.

“In China is het digitaliseringsniveau erg hoog. Mensen kunnen niet overleven zonder een mobiele telefoon”, vertelde Tang Jingyuan, een in de VS gevestigde deskundige van Chinese zaken, op 21 maart aan The Epoch Times. “Omgaan met de overheid voor pensioenen en sociale zekerheid, treinkaartjes kopen, winkelen … het maakt niet uit wat mensen willen doen, ze moeten mobiele telefoons gebruiken.”

“Het Chinese regime vereist dat alle Chinezen hun mobiele telefoon gebruiken om een gezondheidscode te genereren. Alleen met een groene gezondheidscode mogen Chinezen nu in China verhuizen. Het is onmogelijk voor iemand om zijn mobiel op te zeggen.”

China heeft op 1 december 2019 verplichte gezichtsscans geïntroduceerd om de identiteit te bevestigen van de persoon die de telefoon heeft geregistreerd. Al op 1 september 2010 eiste China dat alle gsm-gebruikers zich registreerden met hun echte identificatie, hierdoor kan de staat monitoren wat mensen zeggen middels zijn grootschalige controlesysteem.

Bovendien worden de bankrekeningen en sociale zekerheidsrekeningen van Chinese mensen gekoppeld aan hun mobiele abonnementen; apps op Chinese telefoons controleren simkaarten met de database van de staat om er zeker van te zijn dat het nummer van de gebruiker is.

Peking lanceerde op 10 maart voor het eerst gezondheidscodes voor mobiele telefoons. Alle mensen in China moeten een mobiele telefoon-app installeren en hun persoonlijke gezondheidsinformatie registreren. Vervolgens kan de app een QR-code genereren, die in drie kleuren het gezondheidsniveau van de gebruiker weergeeft. Rood betekent dat de persoon een besmettelijke ziekte heeft, geel betekent dat de persoon er eventueel een heeft en groen betekent dat de persoon dat niet heeft.

Peking beweerde dat de gezondheidscodes bedoeld zijn om de verspreiding van het CCP virus, algemeen bekend als het nieuwe coronavirus, te voorkomen.

Een vrouw controleert op 17 maart 2020 haar mobiele telefoon in Shanghai, China. (HECTOR RETAMAL / AFP via Getty Images)

21 miljoen mobiele telefoon gebruikers

Het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT) maakte op 19 maart het aantal telefoongebruikers bekend per provincie in de maand februari. In vergelijking met de vorige cijfers, die op 18 december 2019 werden uitgebracht, voor de gegevens van november 2019, daalden zowel het aantal mobiele als vastelijn gebruikers dramatisch. In dezelfde periode het jaar ervoor nam het aantal gebruikers toe.

Het aantal gebruikers van mobiele telefoons daalde van 1,600957 miljard tot 1,579927 miljard, een daling van 21,03 miljoen. Het aantal vastelijn gebruikers daalde van 190,83 miljoen naar 189,99 miljoen, een daling van 840.000.

In februari vorig jaar was het aantal gestegen. Volgens MIIT is het aantal gebruikers van mobiele telefoons in februari 2019 gestegen van 1,5591 miljard tot 1,5835 miljard, wat neerkomt op 24,37 miljoen meer. Het aantal vaste gebruikers steeg van 183,477 miljoen naar 190,118 miljoen, dat is 6,641 miljoen meer.

Volgens het Chinese Nationale Bureau voor Statistieken was de bevolking van het land eind 2019 4,67 miljoen groter dan in 2018, en bereikte het 1,40005 miljard.

De daling van het aantal vastelijn gebruikers in 2020 kan te wijten zijn aan de landelijke quarantaine in februari, waarin kleine bedrijven werden gesloten. Maar de afname van gebruikers van mobiele telefoons kan niet op deze manier worden verklaard.

Volgens de bedrijfsgegevens van alle drie de Chinese gsm-providers zijn de gsm-accounts in december 2019 gestegen, maar in 2020 sterk gedaald.

China Mobile is de grootste aanbieder en bezit ongeveer 60 procent van de Chinese mobiele-telefoonmarkt. Het meldde dat het in december 2019 3,732 miljoen meer accounts kreeg, maar er 0,862 miljoen verloor in januari 2020 en 7,254 miljoen in februari 2020.

De cijfers van China Mobile in dezelfde maanden in 2019 waren duidelijk anders; het nam toe met 2,411 miljoen meer accounts in januari 2019 en 2,491 miljoen meer in februari 2019.

China Telecom is de op één na grootste aanbieder en heeft ongeveer 21 procent van de markt in handen. Het kreeg 1,18 miljoen nieuwe gebruikers in december 2019, maar verloor 0,43 miljoen gebruikers in januari 2020 en 5,6 miljoen gebruikers in februari 2020.

In 2019 nam het toe met 4,26 miljoen in januari en 2,96 miljoen in februari.

China Unicom, dat de gegevens voor februari nog niet heeft gepubliceerd, deelt dezelfde ervaring als de andere twee telecombedrijven in januari 2020 en begin 2019. Het bedrijf verloor 1,186 miljoen gebruikers in januari 2020, maar verkreeg 2,763 miljoen gebruikers in januari 2019 en in februari 2019 1,962 miljoen gebruikers.

China staat toe dat elke volwassene maximaal vijf mobiele nummers aanvraagt. Sinds 10 februari hebben de meeste Chinese scholieren online lessen gevolgd via een mobiel nummer, omdat hun school de opdracht kreeg gesloten te blijven. De accounts van deze studenten staan ​​onder de namen van hun ouders, wat betekent dat sommige ouders in februari een nieuw mobiel account moesten openen.

Een verkoopster gebruikt haar mobiel terwijl ze wacht op klanten in Jiujiang, China, op 6 maart 2020. (NOEL CELIS / AFP via Getty Images)

Cijferanalyse

De grote vraag is of de dramatische daling van mobiele-telefoonaccounts de sluiting van de accounts weerspiegelt van degenen die zijn overleden als gevolg van het CCP virus.

“Het is mogelijk dat sommige gastarbeiders voorheen twee mobiele nummers hadden. De ene uit hun geboorteplaats en de andere uit de stad waar ze werken. In februari sloten ze misschien het nummer af in de stad waar ze werken, omdat ze daar niet heen konden”, zei Tang. Doorgaans zouden migrerende werknemers in januari voor het Chinese Nieuwjaar naar hun geboortestad zijn gegaan, en dan hadden reisbeperkingen hen ervan weerhouden terug te keren naar de stad waar ze werkten.

Omdat er echter een maandelijks basisbedrag betaald moet worden voor het aanhouden van een gsm-account in China, hebben de meeste migrerende werknemers – de laagste inkomensgroep – waarschijnlijk maar één gsm-account.

Volgens het Chinese Nationale Bureau voor Statistieken had China vanaf april 2019 288,36 miljoen migrerende werknemers.

Op 17 maart zei Meng Wei, woordvoerder van de Chinese Nationale Commissie voor ontwikkeling en hervorming, op een maandelijkse persconferentie in Peking dat alle provincies, behalve Hubei, meldden dat meer dan 90 procent van hun bedrijven hun activiteiten hervatten. In Zhejiang, Shanghai, Jiangsu, Shandong, Guangxi en Chongqing hervatten bijna alle bedrijven de productie.

Als zowel het aantal migrerende werknemers als het werkzaamheidsniveau kloppen, is meer dan 90 procent van de migrerende werknemers weer aan het werk gegaan.

De economische ontwrichting als gevolg van shutdowns in China kan er ook toe hebben geleid dat sommige mensen hun extra mobiele telefoon hebben geannuleerd. Als de zaken slecht gaan of zijn gestopt, willen ze misschien niet de extra kosten dragen.

“Momenteel kennen we de details van de gegevens niet. Als slechts 10 procent van de mobielaccounts gesloten werden, omdat de gebruikers stierven als gevolg van het CCP virus, zou het dodental 2 miljoen bedragen”, zei Tang.

Het gerapporteerde dodental in China komt niet overeen met wat op een andere manier kan worden vastgesteld over de situatie daar.

Een vergelijking met de situatie in Italië suggereert ook dat het Chinese dodental aanzienlijk te laag wordt gerapporteerd. Italië heeft soortgelijke maatregelen genomen als die welke door het Chinese regime worden toegepast. Het dodental van het CCP virus in Italië van 4.825 vertaalt zich in een sterftecijfer van 9 procent. In China, waar een veel grotere populatie aan het virus werd blootgesteld, vertaalde het gerapporteerde dodental van 3265 zich in een sterftecijfer van slechts 4 procent, minder dan de helft van Italië.

Activiteiten in het epicentrum van de uitbraak in de provincie Hubei lijken in tegenspraak met het gerapporteerde dodental in China. De zeven uitvaartcentra in de stad Wuhan zouden eind januari 24 uur per dag lichamen verbrand hebben, zeven dagen per week. De provincie Hubei heeft sinds 16 februari 40 mobiele crematoria gebruikt, die elk vijf ton medisch afval en lichamen per dag kunnen verbranden.

Bij gebrek aan gegevens is het echte dodental in China een mysterie. Het opzeggen van 21 miljoen mobiele telefoon accounts is een gegeven dat suggereert dat het werkelijke aantal mogelijk veel hoger is dan het officiële nummer.

De Epoch Times verwijst naar het nieuwe coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt, als het CCP virus, omdat het verzwijgen en mismanagement door de CCP (Chinese Communistische Partij) het mogelijk maakte dat het virus zich door heel China heeft verspreid en een wereldwijde epidemie heeft veroorzaakt.

Door Nicole Hao 

Zie voor meer informatie de CCP Virus special 

Origineel op 27 februari 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: 21 Million Fewer Cellphone Users in China May Suggest a High CCP Virus Death Toll

Bekijk de documentaire: De werkwijze van de Chinese Communistische Partij

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN