5 argumenten waarom Amerika geen racistisch land is

Opinie

De beschuldiging van links dat Amerika een racistisch land is, is de grootste nationale laster sinds het Bloedsprookje tegen de Joden. Amerika is in feite het minst racistische, multiraciale, multi-etnische land in de wereldgeschiedenis.

Noch de bewering dat Amerika een racistische samenleving is, noch de bewering dat het het minst racistische land is, kan empirisch worden bewezen. Beide zijn beoordelingen. Maar eerlijke mensen moeten wel argumenten aanvoeren voor hun standpunt.

Ik heb gezien dat elk argument dat Amerika racistisch is, tekort schiet, laat staan “systematisch” racistisch. De politie doodt bijvoorbeeld bijna nooit ongewapende zwarten, en in de zeldzame gevallen dat ze dat wel doen (ongeveer 15 keer per jaar) is er bijna altijd een geldige reden (zoals in de beruchte zaak van 2014 in Ferguson, Missouri); de politie doodt meer ongewapende blanken dan zwarten; de reden dat er verhoudingsgewijs zoveel meer zwarten in de gevangenis zitten is dat zwarten onevenredig veel geweldsdelicten plegen; enzovoorts.

Er zijn zeer krachtige argumenten tegen de beschuldiging dat Amerika een racistische samenleving is.

Ik heb er vorige week één gegeven in mijn column:

Nr. 1: Als er zoveel racisme is in Amerika, waarom zijn er dan zoveel onterechte claims van racisme en regelrechte racisme-hoaxes?

Ik heb 15 recente voorbeelden gegeven. Bovendien waren er waarschijnlijk geen racistische hoaxen toen Amerika echt racistisch was, net zoals er geen antisemitische hoaxen waren in het Duitsland van de jaren dertig van de vorige eeuw, toen er sprake was van een ongebreideld antisemitisme. Je hebt bedrog nodig als het echte ding moeilijk te vinden is.

Nr. 2: De constante verwijzingen naar slavernij.

Als er vandaag de dag in Amerika veel racisme zou zijn, zou er geen reden zijn om voortdurend een beroep te doen op slavernij en de Confederatie. Alleen al het feit dat The New York Times, de leider van racistische oneerlijkheid, het nodig vond om zijn “1619 Project” te lanceren, dat het jaar 1776 wil vervangen als de oprichting van Amerika door 1619, toen de eerste Afrikaanse slaven in Amerika aankwamen, is een perfecte illustratie van het punt. Het feit dat “Het 1619 Project” als vals werd bestempeld door de toonaangevende Amerikaanse historici over die tijd (die allemaal liberalen zijn en waarvan ten minste één een campagne leidde om president Donald Trump te beschuldigen) voedt het argument. Zelfs met betrekking tot het verleden moeten de voorstanders van “America is racistisch” liegen om Amerika zo slecht mogelijk af te schilderen.

Nr. 3: Het vertrouwen in leugens.

“Het project 1619,” dat nu op duizenden Amerikaanse scholen wordt onderwezen, is gebaseerd op leugens. Alle Amerikanen die om Amerika en/of de waarheid geven, zouden moeten vragen of de school van hun kinderen dit zal leren en, als dat zo is, hun kind op een school plaatsen die dat niet doet.

Twee van de grootste leugens zijn dat het behoud van de slavernij de echte oorzaak was van de Amerikaanse Revolutie en dat slavernij Amerika rijk heeft gemaakt.

Zelfs de beschuldiging van inheems racistisch politiegeweld is een leugen. Er zijn ongetwijfeld racistische politieagenten, maar racisme is niet kenmerkend voor politie-interacties met zwarten.

Nr. 4: De grote Afrikaanse immigratie naar de Verenigde Staten.

Bijna 2 miljoen zwarte Afrikanen en meer dan 1 miljoen zwarten uit het Caribisch gebied zijn de afgelopen 20 jaar naar de Verenigde Staten geëmigreerd. Waarom zouden zoveel zwarten vrijwillig naar een land verhuizen met “racistisch systeem”, een land waarin volgens voorstanders van de “Amerika is racistisch” smaad, elke blanke een racist is? Zijn al deze zwarten dom? Zijn ze onwetend? En hoe zit het met de miljoenen anderen die hierheen zouden verhuizen als ze dat mochten? Hoe valt bijvoorbeeld te verklaren dat Nigerianen tot de meest succesvolle immigrantengemeenschappen behoren?

Nr. 5: De vooringenomenheid met “microagressie.”

Volgens de lijst van racistische “microagressie” van de Universiteit van Californië, is het zeggen van “Er is maar één ras, het menselijk ras”, “racistische microagressie”. Dit is natuurlijk Orwelliaanse dubbelzinnigheid. Iemand die gelooft dat er maar één ras is, is niet per definitie een racist. Als iedereen in het verleden had geloofd dat er één ras was, het menselijk ras, zou er nooit racisme zijn geweest, laat staan een slavenhandel gebaseerd op racisme.

Het feit alleen al dat links de intellectuele klucht creëerde, die bekend staat als “microagressies”, bijvoorbeeld de racisme-hoaxes, bewijst hoe weinig racisme er in Amerika is, omdat de hele stelling gebaseerd is op het feit dat er zo weinig echte, danwel “macro” agressies zijn.

De rassenrellen, het ruïneren van de carrières en levens van mensen vanwege iets dat gezegd of gedaan is op een bepaald moment in hun leven, het ruïneren van professionele sporten (vooral basketbal en American football), het onderuit halen van Amerika en zijn geschiedenis, het besmeuren van morele reuzen zoals Abraham Lincoln, wordt allemaal gedaan vanwege een leugen.

Zoals ik drie jaar geleden in een column schreef: “De Joden hebben het Bloedsprookje overleefd. Maar Amerika overleeft de Amerikaanse laster misschien niet. Terwijl de eerste laster tot de dood van vele Joden leidde, kan de huidige laster tot de dood van een beschaving leiden. Inderdaad, de minst onderdrukkende die ooit is gecreëerd.”

Dennis Prager is een nationaal erkende radiopresentator en columnist.

De meningen die in dit artikel worden geuit zijn de meningen van de auteur en geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten van The Epoch Times weer.

Hoe verschilt The Epoch Times van andere media?
The Epoch Times is de snelst groeiende onafhankelijke media in Amerika, voorvechter van het vrije westen. We zijn anders dan andere mediaorganisaties omdat we niet worden beïnvloed door een regering, bedrijf of politieke partij. Ons enige doel is om onze lezers nauwkeurige informatie te geven en verantwoordelijk te zijn naar het publiek. We volgen niet de ongezonde trend in de hedendaagse mediawereld van agendagestuurde journalistiek, en gebruiken in plaats daarvan onze principes van waarheid en traditie als onze leidraad.

Origineel gepubliceerd op 14 juli 2020 op The Epoch Times: 5 Arguments Against ‘America Is a Racist Country’

Volg ons op Youtube:

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN