Actrices tegen Disney films, Knightley doet ze in de ban

Twee prominente actrices spraken deze week tegen Disney verhaallijnen uit, waarbij één zelfs zegt dat ze een aantal van de oudere Disney films uit haar huis heeft verbannen.

Keira Knightley, de ster van ‘Pirates of the Caribbean‘, zei in een interview op 16 oktober dat ze ‘The Little Mermaid‘ en ‘Assepoester’ uit haar huis heeft verwijderd.

Knightley vertelde Ellen DeGeneres dat ze zonder probleem met “The Little Mermaid” opgroeide, maar beweerde dat Ariel’s beslissing om haar stem aan de slechterik, Ursula, te geven terwijl ze prins Eric achternazat, een verschrikkelijk voorbeeld voor kinderen was.

“Dit is die ene waar ik van baal, omdat ik die film erg leuk vind”, zei ze. “Ik bedoel; de liedjes zijn geweldig, maar geef je stem niet op voor een man. Hallo?!”

“Ik hou van ‘The Little Mermaid‘ dus dat is een beetje lastig, maar ik blijf erbij, ‘ vervolgde ze.

Vervolgens legde ze haar beslissing uit om haar dochter Edie, die in 2015 werd geboren, niet naar Assepoester te laten kijken.

‘Omdat, weet je, ze wacht op een rijke man om haar te redden. Niet doen! Red jezelf, natuurlijk, “zei Knightley.

Het publiek applaudisseerde toen ze het verbod aankondigde.

Bell spreekt zich uit

Kristen Bell, die de stem is van het personage Anna in ‘Frozen’, had ook problemen met enkele verhaallijnen.

In een interview met het tijdschrift ‘Parents’ dat deze week werd gepubliceerd, zei ze dat ze Sneeuwwitje veel voorlas aan haar dochters, Lincoln (5) en Delta (3).

“Telkens wanneer we Sneeuwwitje bekeken hebben, kijk ik naar mijn meisjes en vraag: ‘Vind je het niet raar dat Sneeuwwitje de oude heks niet vroeg waarom ze de appel moest eten? Of waar heeft ze die appel vandaan? ” Ik zeg: “Ik zou nooit eten van een vreemde aannemen, en jij? “En mijn kinderen zeggen ‘Nee!’ En ik dacht ‘Oké, ik moet iets goed doen”.

Bell zei dat wat ze het meest beledigend vond aan Sneeuwwitje, de kus was die de prinses ontving van de prins op het witte paard om haar wakker te maken.

“Denk je niet dat het raar is dat de prins Sneeuwwitje kust zonder haar toestemming?” Bell zei dat ze het erover heeft gehad met haar dochters. “Omdat je een slapend iemand niet kunt kussen!”

Kristen Bell op The Art of Elysium in Los Angeles op 7 januari 2017. (Randy Shropshire/Getty Images

Reacties

Hoewel een paar mensen zich hebben uitgesproken voor de kritiek op de films, hebben anderen kritiek geuit op de standpunten van Knightley en Bell.

“Assepoester is geen slecht of zwak personage. Ze is hardwerkend, dapper en vriendelijk, ondanks het misbruikt en verlies wat ze heeft geleden. Ze gaat haar dromen na. Ze is een voorbeeld van mededogen. Ariël is avontuurlijk, een durfal en een vechter. Ze brengt twee werelden samen die op gespannen voet met elkaar staan. Dit zijn geweldige films voor kinderen”, zei een YouTube-gebruiker die commentaar gaf op de video met het Knightley interview.

“Kunnen ze niet in plaats van films te verbieden van de gelegenheid gebruik maken om de beslissingen te belichten die de personages hebben gemaakt?”, voegde een ander toe.

“Ze weet niet waar ze het over heeft met die Disney prinsessen”, voegde een ander toe.

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN