Alleenstaande zwarte man, opgegroeid in pleegzorg adopteert 3 blanke zonen

Barry Farmer groeide op in de pleegzorg en weet hoeveel ontberingen dat met zich meebrengt. Vanaf zijn vierde levensjaar werd hij door zijn grootmoeder opgevoed. Hij is haar nog steeds dankbaar dat hij door haar succesvol een volwassen persoon kon worden. Hij is nu een trotse alleenstaande vader met 3 adoptiekinderen.

Als kleine peuter werd Barry in ‘kinship care’ geplaatst, een vorm van pleegzorg, in Virginia, VS. Gedurende enkele jaren leefde hij bij verschillende families omdat zijn ouders niet in staat waren voor hem te zorgen. “Ik ging van de ene familie naar de andere, leefde bij vrienden van mijn ouders. En dat was niet stabiel”, herinnerde hij zich, volgens CBS News.

Toen hij 4 was nam zijn grootmoeder, Cora, hem onder haar vleugels. De stabiliteit die zij hem kon bieden terwijl hij opgroeide zou zijn toekomst vormgeven. “Pleegouder worden was dus eerder een eerbetoon aan mijn grootmoeder, ik kon het haar nooit terugbetalen, maar ik kon het wel doorgeven”, legde hij uit, volgens People.

Barry diende op zijn 20e zijn aanvraag in om pleegouder te worden. Een jaar later kreeg hij Jaxon, zijn tweede pleegkind toegewezen, een jongen van 7. In het begin, vond hij het moeilijk om aan de culturele verschillen te wennen. “Ik wist niet dat het een blanke jongen zou zijn, niemand van het agentschap wist het. Ik was erg verrast dat hij blank was, ik had nog nooit met blanke kinderen samengewerkt”, zei hij.

(Met dank aan Barry Farmer)

De kersverse vader, nam het kind toch in huis en er groeide een sterke vader-zoon relatie.

De relatie was zo sterk dat toen Jaxon in aanmerking kwam om geadopteerd te worden hij aan Barry Farmer vroeg of hij voor altijd zijn vader wilde worden. “We gingen door het hele proces. In de rechtbank zaten we aan tafel met de rechter en ik beloofde dat ik verantwoordelijk voor hem zou zijn” herinnert Barry zich, volgens WTVR.

Binnen hetzelfde jaar, kreeg hij de kans om een tweede jongen als pleegkind op te nemen, een broertje voor Jaxon. Het werd de toen 8 jaar oude Xavier. En een aantal jaren later adopteerde hij ook Xavier formeel.

(Met dank aan Barry Farmer)

Het gezin werd compleet in 2014 toen ze de 4 jaar oude Jeremiah tijdelijk zorg gaven. “Ze verwelkomden hem met open armen, en ik ook, dus hebben we ook hem geadopteerd”, herinnert Barry zich.

Dat hij rond zijn dertigste een alleenstaande vader van 3 geadopteerde blanke kinderen zou zijn, is niet iets dat Barry had kunnen voorspellen. “Ik kijk altijd in de spiegel, en als je me tien jaar geleden had verteld dat dit zou gebeuren zou ik je nooit geloofd hebben”, zei hij. “Ik wilde wel vader worden maar niet zo snel.”

(Met dank aan Barry Farmer)

Barry beschrijft zijn ervaringen als alleenstaande adoptieouder op zijn persoonlijke blog en is een groot voorstander van de adoptie van oudere kinderen. Hij schreef zijn overtuigende verhaal ook neer op ‘Love What Matters’.

“Je kan oudere kinderen eenvoudigweg bekijken als ruwe diamanten. Een diamant die tussen het vuil ligt, blijft nog steeds een diamant. Ze hebben enkel wat hulp nodig, om ze te doen blinken. Als je ze dan voor het licht houdt zijn ze nog steeds dezelfde diamant, maar ze zijn nu fijner afgewerkt“, merkte hij vol ontroering op.

Door Lori C. Summers

Volg ons ook op YouTube

Hoe verschilt The Epoch Times van andere media?
The Epoch Times is de snelst groeiende onafhankelijke media in Amerika. We zijn anders dan andere mediaorganisaties omdat we niet worden beïnvloed door een regering, bedrijf of politieke partij. Ons enige doel is om onze lezers nauwkeurige informatie te geven en verantwoordelijk te zijn naar het publiek. We volgen niet de ongezonde trend in de hedendaagse mediawereld van agendagestuurde journalistiek, en gebruiken in plaats daarvan onze principes van waarheid en traditie als onze leidraad.

Origineel op 21 april 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Black Man Raised in Foster Care Becomes a Single Dad When He Adopts 3 White Boys

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN