Antifa, Black Lives Matter verbonden met geweld tegen supporters van Trump in Washington

Aanhangers en wellicht leden van het uiterst linkse Antifa-netwerk en de Black Lives Matter-beweging werden zaterdag in Washington op video vastgelegd terwijl ze supporters van president Donald Trump aanvallen.

Duizenden supporters van Trump gingen de straat op voor een grote mars om te protesteren tegen vermeende verkiezingsfraude. Sommige pro-Trump demonstranten waren ook betrokken bij het geweld.

Verschillende video’s vertoonden chaos en het was moeilijk te zien hoe de gevechten ontstonden. Op andere beelden van verslaggevers die ter plaatse waren is te zien dat anti-Trump demonstranten de pro-Trump demonstranten aanvielen zonder provocatie.

In tenminste een aantal gevallen waren het mensen die verbonden waren met Antifa of Black Lives Matter die de mishandelingen uitvoerden.

Supporters van Trump die in de binnenstad liepen werden aangevallen door pro-Black Lives Matter aanhangers, rapporteerde Jorge Ventura van The Daily Caller. Videobeelden toonden dat een man langs achter werd geslagen door een zwarte man die een bordje vasthield met de tekst “Trump/Pence Out Now!” De slogan werd gepromoot door Refuse Fascism, een radicale linkse groep die, volgens de non-profit Influence Watch, een zijtak is van de Radicale Communistische Partij en aanwezig is geweest op vele Antifa evenementen.

In een ander geval werd een blanke man die een “Trump” shirt droeg, aangevallen door mensen die gekleed waren in de favoriete kledij van Antifa, een anarcho-communistische beweging die de afgelopen jaren gewelddadig is opgetreden in heel de natie.

Toen de aanvallen plaatsvonden, schreeuwde de omringende menigte “Black Lives Matter”. Ze zongen ook, “Ik heb niets gezien [krachtterm]”, een lied dat populair is bij Antifa en Black Lives Matter, die allebei een sterke antipolitieke houding hebben.

In een derde situatie werd een Trump supporter in het hoofd gesneden door aanvallers, Richie McGinnis beschreef het in The Daily Caller als onderdeel van het zogenaamde ‘black blok’ van Antifa.

De groepen van Antifa en Black Lives Matter spoorden mensen vóór de mars aan het tegen-protest te ondersteunen, waarbij sommige groepen van plan waren om mensen uit andere steden per bus in te zetten. Dit jaar zijn honderden Black Lives Matter bijeenkomsten in de Verenigde Staten gewelddadig geworden, volgens onderzoekers in september.

Het Black Lives Matter Global Network heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar. Het lijkt erop dat Refuse Fascism de schuld van het geweld bij de aanhangers van Trump legt.

Op zaterdag werden in de anti-Trump menigte mensen opgemerkt met Antifa-borden, die vrouwen aanvielen, telefoons stalen van demonstranten en Trump-attributen in brand staken.

De anti-Trump menigte “jaagt letterlijk supporters van Trump weg van het Plein van Black Lives Matter”, meldde Christal Hayes van USA Today, eraan toevoegend dat “tegen-protestanten vlaggen en borden pakten van supporters van Trump, om hen uit het gebied weg te krijgen”. Andere verslaggevers, waaronder de onafhankelijke journalist Drew Hernandez, rapporteerden dat er geweld werd gepleegd tegen supporters van Trump op en rond het plein.

Supporters van de President Donald Trump komen bijeen op Freedom Plaza in Washington op 14 november 2020. (Julio Cortez/AP Foto)
Tegen-protestanten botsen met een supporter van President Donald Trump als de politie tussenbeide komt bij Black Lives Matter Plaza tijdens een rally in Washington op 14 november 2020. (Olivier Douliery/AFP via Getty Images)

Sommige supporters van Trump werden ook gefilmd bij het plegen van geweld. Video’s laten zien dat de rechtse ‘Proud Boys’ groep vecht met leden van Antifa na het vallen van de duisternis.

De twee groepen vochten in het verleden al eerder, waaronder in New York City en Portland, Oregon.

Pro-Trump mensen trokken Black Lives Matter borden van een gebouw in de buurt van het Witte Huis, dit toonde een video van onafhankelijke verslaggever Ford Fischer. De politie kwam al snel tussenbeide.

Eveneens op zaterdagavond gooiden anti-Trump activisten water op mensen die in de buitenlucht zaten te eten en gooiden met vuurwerk.

De afdeling van de Metropolitan Police heeft niet gereageerd op verzoek om informatie.

De politie vertelde The Associated Press dat ze 21 arrestaties hebben verricht met aanklachten van mishandeling en wapenbezit. De agenten vonden acht vuurwapens. Vier agenten raakten in de loop van de dag gewond.

Trump prees later zijn supporters terwijl hij Antifa bekritiseerde.

Politieke verslaggever Savannah Hernandez, die enkele van de video’s opnam, zei tijdens een late live uitzending op zaterdag: “Ik heb nog nooit zo’n schaamteloze aanval gezien op supporters van Trump.”

Afgevaardigde Dan Crenshaw (R-Texas) deelde een van de clips op Twitter en schreef: “De linkse gebruiken geweld. De rechtse gebruiken hun stem. Het is het verschil dat telt, en alle bedrijven in DC die hun ramen hebben dichtgetimmerd kennen duidelijk het verschil.”

Door Zachary Stieber
Volg Zachary op Twitter: @zackstieber

Origineel op 14 november 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Antifa, Black Lives Matter Linked to Violence Against Trump Supporters in Washington

Kijk ook naar: 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN