Arts in Peking: Chinese coronavirus-uitbraak veel erger dan officieel gemeld

Ondanks de inspanningen van de hoogste communistische ambtenaren om Peking koste wat het kost te beschermen tegen de nieuwe uitbraak van het coronavirus, verspreidt COVID-19 zich snel door de hele stad, en een aantal ziekenhuizen in het Xicheng District behandelen mensen die besmet zijn geraakt door overdracht van persoon tot persoon. Het Xicheng District is het gebied waar het omheinde terrein van Zhongnanhai zich bevindt, de plek waar de kantoren van de topambtenaren van de Chinese Communistische Partij (CCP) zijn gevestigd.

Het hoofd van de afdeling interne geneeskunde in een ziekenhuis in Peking, met de alias Hou Yong, zei dat de corruptie en incompetentie van de CCP hebben geleid tot de uitbraak van de ziekte, en dat het medisch personeel dat door de CCP naar Wuhan wordt gestuurd, wordt gebruikt als kanonnenvoer. Hij onthulde ook dat recente bevestigde gevallen in een lokaal ziekenhuis “zeer ernstig” zijn.

Officiële aantallen geïnfecteerde patiënten in de ziekenhuizen van Peking

Op een persconferentie van 20 februari over de preventie en bestrijding van het coronavirus in Peking kondigde Li Dongxia, directeur van het Fuxing Ziekenhuis, aan dat vanaf 6 uur ’s ochtends die dag, 34 besmette patiënten zich in het Fuxing Ziekenhuis bevonden.

Liu Xiaoguang, adjunct-directeur van de medische afdeling van de Universiteit van Peking, kondigde tijdens de persconferentie ook aan dat het ‘Peking University People’s Hospital’ drie bevestigde gevallen had en 22 mensen onder intensieve medische observatie plaatste.

Het in de VS gevestigde Chinese mediakanaal Secret China heeft op 22 februari in verschillende ziekenhuizen in Peking contact opgenomen met artsen om ter plaatse informatie te verkrijgen over het zich verspreidende virus. De meeste artsen wilden niet over de uitbraak praten en gaven aan bang te zijn voor de gevolgen van een interview. Hong Nan, een radioloog in het ‘People’s Hospital’ van ‘Peking University’, die verantwoordelijk was voor het identificeren van vermoedelijke gevallen op basis van CT-scans, weigerde ook informatie te verstrekken over het aantal gevallen in zijn ziekenhuis. Hij zei alleen maar: “U bent zich vast bewust van de situatie in China met betrekking tot het bekend maken van coronavirus gevallen aan het publiek. Ik kan u zeker niet het exacte aantal vertellen.”

140 dialysepatiënten in quarantaine geplaatst

Hou Yong, het hoofd van de afdeling interne geneeskunde in een ander ziekenhuis in Peking, stemde in met een interview met Secret China op voorwaarde van anonimiteit.

Hou onthulde dat, hoewel Peking melding maakte van meer dan 300 bevestigde gevallen, voorheen de meeste besmettingen binnen de gemeenschap plaatsvonden, van persoon tot persoon.

“Het meest recente geval uit het ‘People’s Hospital’ van ‘Peking University’ is echter een groot probleem”, zei Hou. “Hoewel tot nu toe slechts drie patiënten [in dit ziekenhuis] zijn bevestigd, zijn meer dan 140 patiënten die recent de dialyse afdeling hebben bezocht nu in quarantaine geplaatst, omdat één van de drie bevestigde patiënten een frequente bezoeker van de afdeling is. Iedereen die in de afgelopen twee weken in contact is gekomen met deze meer dan 140 patiënten of hun families, kan zijn geïnfecteerd, dus de impact kan erg groot zijn”, zei hij.

Hou zei ook dat alle artsen in Peking in principe verplicht zijn om in Peking te blijven en te allen tijde voorbereid en bereikbaar moeten zijn.

“We moesten allemaal weer aan het werk op 31 januari, de zevende dag van het Chinese Nieuwjaar, wat meestal nog steeds vakantietijd is. Iedereen die niet terugkeerde zou worden ontslagen, zonder uitzondering”, voegde hij eraan toe.

Artsen uit andere provincies naar Wuhan gestuurd

Hou zei dat medisch personeel van buiten de provincie Hubei nog steeds naar Wuhan wordt gestuurd, de hoofdstad van Hubei waar COVID-19 uitbraak is begonnen, om te helpen bij de bestrijding van de epidemie daar. Bijna al het medisch personeel van de provincie Shandong is momenteel in Wuhan, en andere provincies, zoals Jiangsu, hebben de helft van hun artsen gestuurd.

“De hele Wuhan-bureaucratie is een van de ergste in China”, zei Hou. “Toen de dokters daarheen gingen, moesten ze hun eigen persoonlijke [veiligheids]uitrusting meenemen, en voedsel, omdat er niets wordt verstrekt aan externe medische teams. Naar Wuhan gaan is als een uitnodiging aan je ondergang. Enkele artsen en verpleegkundigen van ons ziekenhuis zijn erheen gegaan. Ze dachten dat ze er twee weken zouden zijn, en dat is nu bijna een maand geleden. Ze staan op het punt volledig ineen te storten.”

Hou zei dat de hele stad Wuhan als “de hel op aarde” is.

“Ik wist het zodra de overheid van Wuhan de bouw van geïmproviseerde ziekenhuizen aankondigde. Wanneer alle [bevestigde en onbevestigde] patiënten bij elkaar worden gehouden, zullen ze elkaar infecteren. Het is in strijd met het basisprincipe van de bestrijding van infectieziekten. Ze moeten in quarantaine worden geplaatst.”

Centrale overheid heeft de mensen in Wuhan in de steek gelaten

Ondanks het duidelijke wanbeleid bij de epidemie door de CCP, zei Hou dat veel Chinezen nog steeds onwetend zijn met betrekking tot de werkelijke situatie.

“De meeste van mijn vrienden zeggen: “Dankzij onze regering hebben we deze uitbraak onder controle. Ik vertel ze dat het juist door deze corrupte regering en deze incompetente ambtenaren is dat deze epidemie zich zo heeft verspreid.”

“Toen de ziekte de eerste mensen besmette en toen deze sporadisch en terloops werd gemeld, wist ik dat het een grote uitbraak zou worden, dus vertelde ik mijn vrienden en collega’s om maskers te kopen. Niet iedereen geloofde me. Een paar dagen later waren alle maskers en ontsmettingsmiddelen uitverkocht. Nu is Wuhan compleet afgesloten, net als de hele provincie Hubei. In wezen betekent dit dat de centrale overheid de mensen daar in de steek heeft gelaten, ze worden achtergelaten om alleen te sterven, vooral de mensen in de geïmproviseerde ziekenhuizen. Duizenden mensen dicht bij elkaar hebben zonder quarantainemaatregelen, komt erop neer dat je ze laat sterven. In die omgeving zullen zelfs gezonde mensen besmet raken. De autoriteiten sloten de stad af en bleven veel medisch personeel naar Wuhan sturen als kanonnenvoer.”

Mensen moeten weer naar het werk

Hou sprak ook over het bevel van de autoriteiten om bedrijven weer op hun normale capaciteit te gaan werken.

“Ik heb veel mensen die ik ken gevraagd: “Als je niet werkt, hoe lang kun je het dan volhouden? De meesten zeiden slechts één of twee maanden. Zelfs degenen die 6.000 yuan (780 euro) per maand verdienen, zeiden dat ze het maar een maand of twee konden volhouden, omdat ze een gezin hebben dat ze moeten onderhouden, en ze hebben geen spaargeld. Tegenwoordig beheerst één procent van de Chinese bevolking de meerderheid van de rijkdom van het land, terwijl de resterende meer dan 90 procent middelmatige levens leidt, dus dat is het probleem: als ze niet meer gaan werken, kunnen ze niet overleven”, zei Hou.

Maar er is een probleem met het nu weer aan het werk gaan, zei Hou.

“Bij het hervatten van het werk is het moeilijk om besmettingen te voorkomen. Is het niet zo dat ‘e-Commerce company China Dangdang’ al zo’n geval had? Zelfs als er maar één medewerker besmet is, moeten alle medewerkers die met hem in contact zijn gekomen in quarantaine worden geplaatst. Dat is echt een groot probleem voor arbeidsintensieve bedrijven. Stel je voor dat een medewerker bij Foxconn besmet zou zijn, wat zou er dan gebeuren?”

Internetcontrole en vrijheid

“Ik hoorde dat na 1 maart China’s internet misschien wordt afgesloten. Als dat zou gebeuren, kan ik niets meer zeggen”, voegde Hou toe. “Er wordt gezegd dat China een groot netwerkproject zal bouwen. Dat wil zeggen, een binnenlandse root server bouwen en stoppen met het gebruiken van die van de Verenigde Staten of andere landen wat heel China in een lokaal netwerk (LAN) verandert. Dat is de mate waarin hun controle zou zijn.”

Hou noemde ook de recente protesten in Hongkong en zei dat ze de moeite waard zijn en iets voor de Chinezen om over na te denken.

“Toen de protesten in Hong Kong zes maanden aan de gang waren, splitsten mijn sociale media vrienden zich in twee groepen en waren flink aan het redetwisten”, zei hij.

“Ik vroeg hen om na te denken over het volgende: Wisten de Hongkongers niet dat hun zes maanden durende protest hun dagelijks leven zou beïnvloeden, hun werk en school zou beïnvloeden, en hun economische situatie zou beïnvloeden? Dus waarom bleven ze dan doorgaan? Het is omdat ze geloven dat er iets belangrijker is dan hun baan, hun leven en hun economische situatie. Wat is het? Ik denk dat iedereen het weet. Ook, gedurende zo’n lange tijd, hebben we niets gehoord over enig incident waarbij een politieagent is gedood door gewelddadige aanvallen van burgers. Dat is de moeite waard om over na te denken.”

Door Angela Bright

De Epoch Times verwijst naar het nieuwe coronavirus als CCP virus, omdat het verzwijgen en mismanagement door de CCP (Chinese Communistische Partij) het mogelijk maakte dat het virus zich door heel China heeft verspreid en een wereldwijde epidemie heeft veroorzaakt.

Origineel op 27 februari gepubliceerd op The Epoch Times: Beijing Doctor: China’s Coronavirus Outbreak Far Worse Than Officially Reported

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN