Barr: het opheffen van budgetten voor de politie zal stedencentra “vernietigen”

Procureur-generaal William Barr zei dat de “defund the police”-beweging die te midden van de Black Lives Matter-protesten werd aangewakkerd, de gemeenschappen in stedencentra zal verwoesten.

“Deze gemeenschappen zullen geen veiligheid kennen”, vertelde Barr donderdagavond aan Fox News. “Nu zullen veel liberalen zich een weg uit de nesten kopen. Ze zullen naar vakantieoorden en zo gaan, en zullen ontsnappen aan de gevolgen ervan. Maar de mensen in de binnensteden niet. Hun leven zal worden vernietigd.”

Barr zei dat die gemeenschappen “niet de kans krijgen die ze anders wel zouden krijgen.” “Hun scholen zullen worden overspoeld door bendes. Dat is niet het geven om zwarte levens”, voegde hij eraan toe.

De procureur-generaal is kritisch geweest over steden in de Verenigde Staten, zoals Los Angeles, Minneapolis, Seattle en New York City, die gepleit hebben voor het beperken van de financiering voor of zelfs het ontbinden van hun politieafdelingen. De beweging maakte deel uit van de protesten, de burgerlijke onrust en de rellen die ontsprongen na de dood van George Floyd in de handen van de politie van Minneapolis.

“Ik heb herhaaldelijk gezegd dat, naar mijn mening, er geen nobeler beroep in ons land is dan het dienen als een agent van de wetshandhaving”, zei Barr vorige maand tijdens een openbaar evenement. “De politie zet elke dag hun leven en welzijn voor ons op het spel, en hun werk is nog nooit zo moeilijk geweest als nu.”

Ondertussen heeft hoofdcommissaris Carmen Best van de politie in Seattle onlangs ontslag genomen, nadat de stad het budget voor het politiebureau had verlaagd.

Barr zei: “Best is een voorbeeld van de zeer bekwame, professionele en toegewijde politiemensen die we in dit land hebben”, eraan toevoegend dat de Verenigde Staten “in het hele land daarmee gezegend is.”

In een persconferentie zei Best deze week dat ze ontslag nam nadat er 4 miljoen dollar uit het budget van de afdeling was gesneden na een stemming in de gemeenteraad.

“Ik denk echt dat we een plan nodig hadden voor de toekomst. Het was zeer teleurstellend dit niet te zien”,  zei Best. “Het gaat echt over het overkoepelende gebrek aan respect voor de agenten”, voegde ze later eraan toe.

Seattle was de plaats van de zogenaamde Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ), ook wel bekend als de Capitol Hill Occupied Protest (CHOP), die begin juni werd gestart voordat het aan het eind van de maand werd ontbonden. Het gebeurde nadat het lokale politiebureau werd verlaten alvorens het werd teruggevorderd, bij de ontmanteling van de autonome zone. De bezetting werd getolereerd door stadsambtenaren totdat er twee mensen in het gebied werden neergeschoten en gedood.

Door Jack Phillips

Origineel op 14 augustus 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Barr: Defund the Police Movement Will ‘Destroy’ Inner Cities

Kijk ook naar:

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN