Bijgewerkte richtlijnen van CDC in onderzoek naar mogelijke her-infecties voor COVID-19; geen probleem volgens gezondheidsdeskundigen

her-infecties komen niet vaak voor

De Amerikaanse centra voor ziektecontrole en preventie (CDC) hebben hun richtlijnen voor het onderzoek naar mogelijke her-infecties van COVID-19 aangepast, naar aanleiding van meldingen van mensen die voor een tweede keer geïnfecteerd raken en om het onderzoek op gebied van de volksgezondheid te ondersteunen.

Het protocol vereist dat de initiële infectie wordt bevestigd, samen met een “virusdetectie over twee verschillende tijdsperioden met genetische sequentiegegevens” om beschouwd te worden als een echte her-infectie en niet van een voortdurende virusverspreiding.

Twee gevallen die kunnen worden onderzocht zijn mensen die in 90 dagen of meer al dan niet COVID-19 symptomen vertonen, of in 45 tot 89 dagen na de eerste infectie of ziekte, dit tezamen met andere voorwaarden.

Over het algemeen is er sprake van her-infectie als iemand besmet is met SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, herstelt, en op een later tijdstip weer geïnfecteerd raakt.

Onderzoekers beweren dat het belangrijk is om her-infecties te bestuderen om een beter begrip van het virus te krijgen, maar zeggen dat de voorvallen geen ernstig probleem zijn, tenzij ze vaker voorkomen of leiden tot ernstige ziektesymptomen.

De oprichter van AmericasFrontlineDoctors.com, Dr. Simone Gold, vertelde The Epoch Times in een e-mail dat “gevallen van her-infectie uiterst zeldzaam zijn” en wanneer een persoon opnieuw geïnfecteerd raakt, “er veilige, effectieve en goedkope behandelingsopties beschikbaar zijn”.

Een recente Belgisch onderzoek toont aan dat vroeg gebruik van een lage dosis hydroxychloroquine monotherapie kort na de ziekenhuisopname gepaard ging met een lager sterftecijfer. Onderzoeken naar hydroxychloroquine (waarbij gebruik wordt gecombineerd met andere geneesmiddelen, waaronder zink) zijn nog steeds in volle gang over de hele wereld.

De webpagina c19study.com, die COVID-19 onderzoeken wereldwijd volgt, meldt dat vroege behandeling in “100 procent van de studies positieve effecten oplevert, terwijl 64 procent de mediane verbetering is”. Er was slechts een 24 procent mediane verbetering in late behandelingen. Remdesivir is het enige geneesmiddel dat momenteel is goedgekeurd door de Food and Drug Administration voor gehospitaliseerde patiënten.

CDC verklaarde ook op hun webpagina dat “bevestigde en verdachte gevallen van her-infectie van het virus COVID-19 zijn gemeld, maar ze blijven zeldzaam”.

Tot nu toe zijn van de 45 miljoen gevallen wereldwijd slechts zes gevallen wetenschappelijk bewezen als zijnde een her-infectie met COVID-19.

Dr. Angela Rasmussen, een viroloog op de Columbia University School of Public Health, zei in een serie tweets op 12 oktober dat het opnieuw geïnfecteerd raken niet betekent dat het zal leiden tot een ernstigere ziekte.

“Tot nu toe wijst niets erop dat mensen de hele tijd opnieuw geïnfecteerd raken, laat staan dat ze een ziekte krijgen die sterker is tijdens hun tweede gevecht met COVID-19”, zegt Rasmussen.

“Wanneer een pandemie miljoenen mensen wereldwijd infecteert, verwachten we dat er ongewone gebeurtenissen opduiken. Hoewel onze immuunsystemen over het algemeen op dezelfde manier werken, zijn we allemaal verschillend en reageren we op onze eigen unieke en speciale manier op infecties.”

Hoewel veel vermoedelijke her-infecties minder ernstig zijn dan de eerste infectie, zoals gebruikelijk bij andere coronavirusinfecties, zijn er een paar gevallen die het tegenovergestelde aantonen.

Het eerste bevestigde geval van her-infectie in de Verenigde Staten betrof een 25-jarige man uit Nevada die in minder dan twee maanden opnieuw met SARS-CoV-2 werd geïnfecteerd. Zijn symptomen waren ernstiger dan de eerste infectie en hij moest in het ziekenhuis worden opgenomen met extra zuurstof.

De auteurs die dit geval onderzochten, zeggen dat ze niet weten waarom de patiënt ernstigere symptomen vertoonde toen hij opnieuw geïnfecteerd raakte.

Het geval van de patiënt is niet gebruikelijk voor de meeste mensen die COVID-19 krijgen, omdat de man iets meer dan een maand lang symptomen had tijdens zijn eerste infectie.

Een virus afgifte van de eerste infectie was ook uitgesloten, omdat een PCR-test “meer dan 104 dagen positief kan blijven”, als mensen die asymptomatisch zijn of milde symptomen hebben langer een virus afgifte laten zien dan mensen met ernstige symptomen, volgens onderzoekers die niet betrokken waren bij dit onderzoek.

Cyclus drempelwaarde

De EqualTox laboratoriumarbeiders verwerken testen van COVID-19 in Tustin, Californië, op 3 september 2020. (John Fredricks/The Epoch Times)

In de aangepaste richtlijnen werd een drempelwaarde voor de PRC-testcyclus van 33 cycli aangegeven voor degene die tijdens een tweede infectie als positief wordt beschouwd. Dit is de eerste keer dat CDC een drempelwaarde heeft aangegeven.

De cyclusdrempelwaarde is het aantal amplificaties dat de testmachine nodig heeft om het genetisch materiaal van het virus op te sporen, wat waardevolle informatie oplevert over de vraag of een persoon besmettelijk is of het risico loopt op ernstige symptomen van COVID-19.

Door de cyclusdrempel van een PCR-test te kennen, kunnen overheids- en volksgezondheidsambtenaren beter inschatten of er sprake is van een ernstige verspreiding van het virus in een gebied en om passende maatregelen te nemen, in plaats van alleen hun toevlucht te nemen tot lockdowns.

“Het is van cruciaal belang dat we onze reactie op nieuwe gevallen balanceren met gezond verstand en de schadelijke gevolgen in levens, geld en wetenschappelijke geloofwaardigheid – van een tweede nationale lockdown – vermijden,” zegt Gold.

Er is geen universele standaard drempelwaarde voor de afkappingscyclus voor de PCR-tests die in het hele land kan worden gebruikt voor een positieve diagnose. Alle testcentra gebruiken de drempelwaarde van de fabrikant, waarvan er vele 40 cycli of hoger blijken te zijn.

Met een drempelwaarde van 40 cycli komen er volgens veel medische deskundigen valse-positieven terug, aangezien fragmenten van een dood virus kunnen worden opgepikt. Lagere drempelwaarden betekenen meer virale ladingen.

Hoe hoog de drempelwaarde voor de cyclus moet zijn, varieert in de discussies in de wetenschappelijke gemeenschap, maar ligt over het algemeen tussen 25 en 30 met een overeenstemming dat patiënten niet besmettelijk kunnen zijn boven deze getallen.

Volgens een woordvoerder van de federale afdeling in een eerdere e-mail aan The Epoch Times, heeft CDC zijn eigen PRC-test, die een afkapwaarde van 40 cycli heeft.

Door Meiling Lee
Origineel op 30 oktober 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: CDC’s Updated Guidance on Investigating Possible COVID-19 Reinfections Not a Concern: Health Experts

Kijk ook naar

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN