Britse acteur Laurence Fox wil nieuwe politieke partij lanceren voor “het terugwinnen van onze normen en waarden”

De Britse acteur Laurence Fox gaat een nieuwe politieke partij lanceren om te streven naar “het terugwinnen van onze normen en waarden”, zo werd het onthuld.

Fox vertelde de Telegraph dat zijn nieuwe partij, die voorlopig ‘Reclaim’ wordt genoemd, de “cultuuroorlogen” in Groot-Brittannië wil bestrijden, en dat hij van plan is bij de volgende algemene verkiezingen kandidaten verkiesbaar te hebben.

Zijn partij zal zich inzetten voor de vrijheid van meningsuiting, de Britse geschiedenis en de hervorming van door de overheid gefinancierde instellingen, volgens de Telegraph.

Fox, 42 jaar, zei in een verklaring dat de politici “het contact” met degenen die zij vertegenwoordigen hebben verloren en dat de Britse instellingen nu werken aan “een agenda die hun hoofddoel voorbij gaat”.

Hij zei dat het land “geboren was uit de respectvolle insluiting” van verschillende stemmen en “was doordrenkt van de natuurlijke waarden van het gezin en de gemeenschap.”

De Britten zijn moe van het feit dat ze te horen krijgen dat ze “precies datgene vertegenwoordigen waar we in de geschiedenis gezamenlijk tegenop stonden”, zei hij.

Fox, die onlangs het woord “Freedom” in traditioneel schrift heeft laten tatoeëren op de rug van zijn rechterhand en “Space” op zijn linker, zei dat het Britse volk “bevoorrecht is om de hoeders van ons gedeelde erfgoed te zijn” en dat hij van de toekomst “een gezamenlijke inspanning en geen verdeelde” wil maken.

Herstel van onze normen en waarden

De voorgestelde lancering van een politieke partij door Fox kreeg steun gekregen van donoren, die volgens hem al 5 miljoen pond (5,4 miljoen euro) aan de actie hebben gedoneerd.

“Wat zo bemoedigend is, is dat ik mensen nu al dingen zie zeggen die ik hier jaren niet meer gelezen heb”, schreef Fox op Twitter.

“Gekke dingen en gevaarlijke dingen. Zoals verstandige en rationele meningen, zonder angst geuit. De narratief wordt al weer teruggevorderd”, zei hij.

De partij van Fox heeft ook kritiek gekregen, onder andere van de Britse socialistische activist Nimco Ali, die op Twitter schreef: “Gaf iemand hem hier een miljoen pond voor? Fox reageerde, “5.000.000 pond, in feite.”

Tolerant, mooi land.

Fox heeft eerder dit jaar een controverse uitgelokt toen hij antwoordde op iemand uit het publiek tijdens het programma “Question Time” van de BBC, die beweerde dat het land racistisch was geweest in de richting van Meghan Markle. Hij antwoordde dat dat concept saai begon te worden.

“We zijn het meest tolerante, lieflijke land in Europa”, zei Fox. “Het is geen racisme.”

Degene in het publiek beschuldigde hem er vervolgens van een “blank bevoorrecht mannetje” te zijn, waarna Fox hevig zuchtte, met zijn ogen rolde bij de aantijging en zei: “Ik ben zo geboren, ik kan het niet helpen wat ik ben, het is een onveranderbaar kenmerk. Dus om mij een blank bevoorrecht mannetje te noemen is racistisch, jij doet racistisch.”

Fox is bekend om zijn charismatische rol als de geraffineerde maar ontevreden politiedetective James Hathaway in het Britse tv-drama “Lewis”, leerde zijn acteerkunsten aan de toonaangevende Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) in Londen en is afkomstig uit de typisch Engelse Fox acteerdynastie.

Hij is de zoon van acteur James Fox, bekend om zijn iconische filmrollen in “The Servant” en “Performance”, en de neef van Edward Fox, beroemd om zijn rol als de toekomstige moordenaar van de Franse president Charles De Gaulle in “Day of the Jackal”.

Door Mary Clark

Origineel op 29 september 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: British Actor to Launch Political Party to Restore British Values

Kijk ook naar

 

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN