Canadese vrouw geeft gestolen Pompeï-artefacten terug

Ze hoopt de ‘jaren van ongeluk' van zich af te schudden

Een Canadese vrouw heeft artefacten teruggestuurd, die ze had meegenomen bij opgravingen in Pompeï, in de hoop te worden bevrijd van de “jaren van ongeluk” die ze haar hadden gebracht.

Volgens Il Messaggero, een in Rome gevestigde Italiaanse krant, arriveerde bij een reisbureau in de buurt van Pompeï, een pakket met mozaïektegels, stukjes van een amfoor en marmeren fragmenten, vergezeld door een verontschuldigingsbrief van een vrouw die alleen als Nicole werd geïdentificeerd.

“Ik ben nu 36 jaar oud en heb twee keer borstkanker gehad, de laatste keer eindigend met een dubbele borstamputatie. Mijn familie en ik hadden ook financiële problemen. We zijn goede mensen en ik wil deze vloek niet doorgeven aan mijn familie of kinderen”, schreef Nicole.

De vrouw zei dat de relikwieën die ze mee naar huis had genomen afkomstig waren van een plek waar mensen op een vreselijke manier waren gestorven en ze bevatten “veel negatieve energie”.

De vulkaanuitbarsting van de Vesuvius vernietigde de oude stad Pompeï in het jaar 79 na Christus. Geleerden schatten dat de uitbarsting resulteerde in 16.000 doden.

Nicole bezocht de overblijfselen van de stad Pompeï in 2005 en stal de artefacten omdat ze “een stukje geschiedenis wilde dat niemand kon hebben”. Nu zegt ze dat ze haar lesje heeft geleerd.

“Ik wil gewoon de vloek van me afschudden die op mij en mijn gezin is gevallen. Accepteer deze artefacten alsjeblieft, zodat je het juiste doet voor de fout die ik heb gemaakt”, schreef Nicole. “Ik vraag de vergeving van de goden.”

Het Archeologisch Park van Pompeï bevestigde in een email naar CTV News dat de artefacten op 12 oktober waren teruggebracht naar hun oorspronkelijke locatie.

In haar bericht bekende Nicole ook dat ze haar vrienden, Alastain en Kimberly, enkele van de artefacten had gegeven.

Volgens het bericht van Il Messaggero ontvingen de carabinieri, de Italiaanse nationale gendarmerie, een brief ondertekend door “Alastain en Kimberly G.”, die bekenden dat ze de buit van de historische site hadden meegenomen.
“Ik geef je deze stenen terug die mijn vrouw en ik hebben meegenomen tijdens een bezoek aan Pompeï en de Vesuvius in 2005. We hebben ze meegenomen zonder na te denken over de pijn en het lijden die deze arme zielen voelden tijdens de uitbarsting van de Vesuvius en de vreselijke dood die ze hadden. Het spijt ons en vergeef ons alstublieft voor het maken van deze vreselijke keuze”, luidde de brief.
Dit is niet de eerste keer dat toeristen artefacten teruggeven die ze van het UNESCO-werelderfgoed hadden gehaald en beweerden dat ze vervloekt waren. In 2015 gaf bijvoorbeeld een andere Canadese vrouw een terracottategel terug die ze enkele decennia daarvoor had meegenomen tijdens haar huwelijksreis in de stad.
Door Andrew Chen
Origineel op 13 oktober 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Canadian Woman Returns Stolen Pompeii Artifacts, Hoping to Shake off ‘Years of Bad Luck’
 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN