China heeft banden met Amerikaanse rellen, onthuld door Trevor Loudon

De meeste rellen die de Verenigde Staten in de afgelopen maanden hebben geteisterd, werden georganiseerd door twee socialistische organisaties die nauwe banden hebben met de Chinese Communistische Partij (CCP), zei Trevor Loudon, auteur, en filmmaker, die al meer dan 30 jaar onderzoek doet naar radicale en terroristische groeperingen en hun heimelijke invloed op de reguliere politiek.

De Freedom Road Socialist Organization (FRSO), opgericht in Minneapolis, is een openlijk pro-CCP organisatie. En Liberation Road uit de Bay-Area heeft zeer nauwe banden met het plaatselijke Chinese consulaat en de Chinese Progressive Association (CPA). Zij zitten achter de recente rellen, zei Loudon in een recent interview in het Epoch Times’ programma Crossroads.

Liberation Road

Liberation Road is “een beweging die praktisch door Chinezen wordt geleid”, zei Loudon. Het is een socialistische organisatie, naar Marxistische ideologie, “met een duidelijke focus op het bouwen van verzet tegen Trump”, zegt haar website.

Liberation Road, wiens mensen “Ferguson in Missouri tot aan de grond toe afbrandde in 2014″, scheidde zich enkele jaren geleden af van FRSO over het wel of niet samenwerken met de Democratische Partij ” en het is de moederorganisatie waar Black Lives Matter [BLM] uit voortkomt”, zei Loudon.

Een man houdt een Black Lives Matter bord vast voor een brandende politieauto tijdens een protest buiten het CNN Centrum op 29 mei 2020, in Atlanta, Georgia. (Elijah Nouvelage/Getty Images)

Alicia Garza, medeoprichtster van de Black Lives Matter beweging is ook het hoofd van het Black Future Labs project dat “een fiscaal gesponsord project is van de Chinese Progressive Association”, aldus de donatiepagina van Black Futures Labs.

Sommige media ontkenden de bewering over de banden van Black Future Labs met het Chinese communistische regime omdat er twee organisaties zijn met de naam “Chinese Progressive Association”, één in San Francisco en één in Boston. Black Future Labs werkt alleen met de Chinese Progressive Association in San Francisco, die een andere entiteit is dan haar naamgenoot in Boston, aldus de New York Times.

“Echter, beide organisaties genaamd Chinese Progressieve Associatie (CPA) worden gecontroleerd door Liberation Road”, zei Loudon. “Beide worden bestuurd door Maoïstische communisten die al 50 jaar deel uitmaken van dezelfde groepen. Zij mogen organisatorisch autonoom zijn, maar zij maken deel uit van dezelfde beweging.”

“De CPA in Boston heeft zeer nauwe banden en werkt officieel voor het Chinese consulaat in New York”, zei Loudon, “maar de Chinese Progressive Association in San Francisco is ook zeer nauw verbonden met het Chinese consulaat aldaar. Zij zijn “beide frontorganisaties voor de zelfde communistische organisatie” zelfs al worden ze door een afzonderlijke raad worden bestuurd, voegde hij eraan toe.

Bovendien zijn Alicia Garza en twee andere mede-oprichters van BLM “direct aangesloten bij Liberation Road”, zei Loudon.

Loudon legde ook uit dat Black Lives Matter banden heeft met de CCP via de aan haar geallieerde organisatie Asians for Black Lives. Twee belangrijke oprichters van Asians for Black Lives, Alex Tom en Eric Mar, waren voormalige leiders van de Chinese Progressive Association, zei hij.

Tom sprak openlijk over zijn contacten met de Chinese Ambassade of een Chinees Consulaat, en Ma was “een zeer nauwe bondgenoot” van Russell Lowe, een bekende spion van de CCP die eerder 20 jaar lang werkte op het kantoor van Senator Dianne Feinstein (Democraten-Californië), zei Loudon.

Freedom Road Socialist Organization (FRSO)

Demonstranten verbranden een vlag buiten een campagnebijeenkomst van president Donald Trump in het Target Center in Minneapolis, op 10 okt. 2019. (Jeff Wheeler/Star Tribune via AP)

FRSO is gebaseerd op de marxistische ideologie met een missie om te strijden voor het socialisme in de Verenigde Staten en streeft naar de oprichting van een nieuwe Communistische Partij, volgens haar website.

“Haar website verklaart openlijk dat het pro-China is”, zei Loudon, en het maakt al 40 jaar deel uit van de Maoïstische beweging. Het heeft ook nauw contact met communistisch China en volgt de propaganda van de Chinese Communistische Partij. Enkele van haar kaderleden wonen zelfs in China.

De rellen in Minneapolis werden aangewakkerd door FRSO, specifiek door haar lid Jess Sundin, die ook een leider is van de beweging ‘Twin Cities Coalition for Justice 4 Jamar’, en de vrouw van de politieke secretaris van FRSO”, zei Loudon.

Loudon produceerde een video die een podcast bevat met Sundin, “waarin ze toegeeft dat ze de belangrijkste organisator van de rellen was” en spreekt over de vreugde die ze voelde toen ze een politiebureau “tot de grond toe zag afbranden”.

Ze gaf ook toe dat het geweld, de plunderingen en de brandstichting “intrinsiek deel uitmaakten van de beweging”, zei Loudon, “het was geen vreedzame demonstratie die werd gekaapt”.

De rellen en de onrust in andere steden met inbegrip van Kenosha, Dallas, Houston, Tallahassee, Jacksonville, Miami, Tampa, Salt Lake City, en Los Angeles werden georganiseerd en gecoördineerd door dezelfde groep, zei Loudon.

Loudon schreef dat de politieke secretaris van FRSO, Steff Yorek, op de dag dat president Donald Trump werd ingehuldigd, zei: “We moeten de hele vier jaar de straat op blijven gaan om ons tegen Trump te verzetten en het land onbestuurbaar te maken.”

Door Ella Kietlinska
Met bijdrage van J
oshua Philipp 

Origineel op 8 oktober 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: China Ties to US Riots Exposed by Trevor Loudon

Kijk ook naar: 

 

 

 

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN