Chinees regime richt zich op Australische minister in propaganda campagne

De Chinese Communistische Partij (CCP) heeft de Australische minister van Binnenlandse Zaken Peter Dutton op 21 april als doelwit genomen in een recente poging om de schuld van het regime af te schuiven voor het verkeerd aanpakken van de eerste uitbraak van de COVID-19-pandemie.

De ambassade van het regime klaagde over de roep om transparantie door Dutton in een persbericht.

Dutton vertelde het Nine Network op 17 april dat hij dacht dat het de plicht van China was “om die vragen te beantwoorden en de informatie te verstrekken” om mensen duidelijkheid te geven en ervoor te zorgen dat het niet opnieuw gebeurt.

“We willen niet dat het herhaald wordt en we weten dat dit niet de eerste keer is dat een virus wordt verspreid vanuit de dieren-markten [in China] en daar moeten we eerlijk over zijn”, zei hij.

Overheidssteun voor Dutton

Minister van Financiën Josh Frydenberg zei op 22 april in een interview met ABC dat de opmerkingen van het regime over Peter Dutton “ongewenst en ongerechtvaardigd” waren.

Frydenberg zei dat terwijl Australië en China een goede relatie onderhouden op commercieel niveau, “het uiteindelijk de rol van Peter Dutton, de rol van de premier, mijn rol en die van al mijn collega’s is om het nationale belang van Australië te verdedigen en dat is wat we zullen blijven doen en we zullen er ons indien nodig over uitspreken.”

De Australische media zijn ook steeds vaker een doelwit van de CCP geworden. De Sydney Morning Herald, The Australian en de Daily Telegraph hebben allemaal de woede van het Chinese regime over zich heen gekregen voor hun berichtgeving over het CCP-virus, algemeen bekend als het nieuwe coronavirus.

Wereldwijde propaganda-campagne

Australië is niet de enige die deze behandeling van de CCP ontvangt. Internationaal heeft de CCP een wereldwijde propaganda-campagne gevoerd in een poging het verhaal rond de uitbraak te veranderen en richt ze zich op mediakanalen en politici.

In het Verenigd Koninkrijk heeft de ambassade van het regime de afgelopen drie maanden 13 afzonderlijke persberichten gepubliceerd waarin verschillende Britse nieuwsmedia werden aangevallen, waaronder The Economist, The Times en The Guardian, omdat zij gemeld hadden dat de uitbraak uit China kwam.

Ondertussen ontbood de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian in Frankrijk de Chinese afgezant, vanwege openbare verklaringen die de ambassade had afgelegd, over de aanpak van de uitbraak in Frankrijk. De opmerkingen van een anonieme Chinese diplomaat beschuldigden westerse media en politici ervan hun volk in de steek te laten en van het belasteren van China.

Landen over de hele wereld heroverwegen momenteel hun betrekkingen met China. Minister van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk, Dominic Raab, zei op 16 april dat het na deze crisis niet “gewoon door kan gaan” met China.

De Australische minister van Buitenlandse Zaken Marise Payne heeft opgeroepen tot een “onafhankelijk internationaal” onderzoek naar de behandeling van de uitbraak door de CCP. In een interview met ABC op 21 april gaf Payne aan dat Australië ook zijn relatie met China zou herzien.

Payne zei: “Ik denk dat de relaties tussen China en zijn partners, Australië en China, op verschillende manier zullen veranderen.”

Ze voegde eraan toe dat Australië een “goed gefundeerde” relatie heeft met China.

Maar “al deze zaken zullen moeten worden herzien, er zal een afweging gemaakt moeten worden in het kader van de veranderingen in de wereldeconomie, in het licht van veranderingen in de internationale gezondheidsbeveiliging en nog veel meer. En dat is het werk dat we momenteel doen”, zei ze.

Door Victoria Kelly-Clark 

Hoe verschilt The Epoch Times van andere media?
The Epoch Times is de snelst groeiende onafhankelijke media in Amerika. We zijn anders dan andere mediaorganisaties omdat we niet worden beïnvloed door een regering, bedrijf of politieke partij. Ons enige doel is om onze lezers nauwkeurige informatie te geven en verantwoordelijk te zijn naar het publiek. We volgen niet de ongezonde trend in de hedendaagse mediawereld van agendagestuurde journalistiek, en gebruiken in plaats daarvan onze principes van waarheid en traditie als onze leidraad.

De Epoch Times verwijst naar het nieuwe coronavirus als CCP virus, omdat het verzwijgen en mismanagement door de CCP (Chinese Communistische Partij) het mogelijk maakte dat het virus zich door heel China heeft verspreid en een wereldwijde epidemie heeft veroorzaakt.

Origineel op 22 april 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Chinese Regime Targets Home Affairs Minister in Propaganda Push

Bekijk de documentaire: De werkwijze van de Chinese Communistische Partij

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN