Chinese autoriteiten verzwijgen eerste diagnose van CCP virus in Peking

Chinese autoriteiten meldden op 20 januari de eerste CCP viruspatiënt in Peking. Echter, uit gelekte interne documentatie blijkt, dat de vrouw acht dagen eerder al was gediagnosticeerd.

In deze documenten, verkregen door The Epoch Times, staat dat de patiënte Wuhan bezocht, de centrale Chinese stad waar het virus het eerst uitbrak.

Het stadsbestuur van Peking maakte op 20 januari haar eerste patiënt bekend. Op dezelfde dag erkende de centrale overheid dat het virus van mens op mens overgedragen kan worden.

Uit eerdere rapportages van The Epoch Times, bleek dat de autoriteiten begin januari al op de hoogte waren van de risico’s van verspreiding van het virus van mens op mens. Deze informatie werd voor het publiek achtergehouden.

Peking

The Epoch Times verkreeg een intern document met de titel “Samenvatting van het bezoek van de WHO [Wereldgezondheidsorganisatie] delegatie in China”. Samengesteld door het Beijing Ditan Hospital en op 17 februari gerapporteerd aan de centrale overheid. De WHO had die dag het ziekenhuis bezocht.

Het ziekenhuis verklaarde in het rapport: “Op 12 januari ontving het Ditan Hospital in Peking de eerste patiënt van het coronavirus. Op 22 januari hebben we afscheidingen gemaakt op de ICU-afdelingen voor reguliere patiëntenzorg en quarantainekamers voor de behandeling van coronaviruspatiënten.”

Het Ditan Hospital heeft volgens de officiële website van de centrale overheid, minstens 22 ICU-afdelingen met ‘gesluisde isolatiekamers’.

The Epoch Times ontving ook een document, dat op 17 januari werd gepubliceerd door Gao Fu, directeur van het China Center for Disease Control and Prevention (CDC).

Gao bevestigt in dit rapport, dat de nationale CDC op 12 januari, van de gemeentelijke CDC in Peking een monster van een patiënt heeft ontvangen dat positief is getest op het CCP virus.

Gao meldde dat de patiënt een 29-jarige vrouw was, met de achternaam Chen. Het monster was van sputum dat op 11 januari bij Chen was afgenomen.

Op basis van een ander intern document – vrijgegeven door de China National Health Commission op 18 januari om de procedures uit te leggen voor testen en besmettingsvaststelling – waren provinciale CDC’s verplicht monsters van positieve COVID-19-patiënten naar de nationale CDC te sturen. Zodat de nationale CDC de diagnoses, al dan niet, kan bevestigen.

Dit betekende dat provinciale CDC’s en de nationale CDC pas een COVID-19-besmetting bekend maakten, nadat de nationale CDC de definitieve beslissing had genomen.

Dit beleid veranderde in februari, waarin de provincie Hubei – de zwaarst getroffen regio met Wuhan als hoofdstad – het aantal gevallen van COVID-19 mocht vaststellen. Andere regio’s in China moeten nog steeds goedkeuring krijgen van de nationale CDC om een besmetting bekend te maken.

Hoewel Gao de positieve diagnose op 17 januari had bevestigd, deed het stadsbestuur van Peking pas op 20 januari de bekendmaking.

Shanghai, Guangdong

Shanghai en de provincie Guangdong kondigden die dag ook hun eerste CCP viruspatiënten aan.

De door de staat gerunde media Health Times, meldde op 30 maart dat de eerste patiënten in Shanghai en Guangdong eerder waren gediagnosticeerd dan de officiële aankondigingsdatum.

De eerste COVID-19-patiënt in Shanghai was een 56-jarige vrouw, die volgens de verslaggeving op 12 januari vanuit Wuhan in Shanghai aankwam.

Bij aankomst in Shanghai had de patiënt al symptomen, zoals koorts en vermoeidheid. Volgens Health Times werd op 15 januari in Shanghai de diagnose vastgesteld.

De eerste COVID-19-patiënt in de provincie Guangdong was een 66-jarige man die op 4 januari terugkeerde naar de stad Shenzhen, na een bezoek aan Wuhan. Hij kreeg op 3 januari symptomen, toen hij nog in Wuhan was.

De patiënt bezocht op 4 januari een ziekenhuis in Shenzhen en kreeg op 11 januari de diagnose.

Volgens de Health Times, meldden Shanghai en Guangdong de gevallen bij de centrale autoriteiten en stuurden ze de monsters van de patiënten naar de nationale CDC, waarna deze de monsters ook testte.

Li Linyi, een China deskundige in de Verenigde Staten, zei na het lezen van de gelekte documenten die The Epoch Times met hem deelde, dat het hem duidelijk was dat het Chinese regime de informatie verdoezelde om “zijn uitspraak te handhaven”.

Linyi vermoedt ook, dat de besmettingen in Shanghai en Guangdong met opzet laat zijn gemeld. “Het regime verborg de waarheid, totdat de uitbraak niet langer verborgen kon blijven.”

Door Nicole Hao

Origineel op 8 juni 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Chinese Authorities Hid First CCP Virus Diagnosis in Beijing: Leaked Documents

Kijk ook naar: De werkwijze van de CCP

Wist je dat wij onafhankelijk zijn?
The Epoch Times is onafhankelijk van enige invloed van bedrijven, regeringen of politieke partijen. Ons enige doel is om onze lezers accurate informatie te geven en verantwoordelijk te zijn naar het publiek.

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN