Chinese mensenrechtenadvocaat noemt Chinees regime ‘Vijand van de mensheid’.

Chen Guangcheng, een blinde Chinese mensenrechtenadvocaat die China ontvluchtte en in 2012 in de Verenigde Staten aankwam, heeft de democratische landen en de Amerikaanse kiezers opgeroepen om president Donald Trump te steunen bij het aangaan van de uitdagingen die de Chinese Communistische Partij (CCP) stelt.

“De CCP is een vijand van de mensheid. Het terroriseert zijn eigen mensen en het bedreigt het welzijn van de wereld”, zei Chen op 26 augustus als spreker tijdens de derde avond van de Republikeinse Nationale Conventie (RNC), met het thema “Land of Heroes“.

“In China kan het uiten van overtuigingen of ideeën die niet zijn goedgekeurd door de CCP – betreffende religie, democratie, mensenrechten – leiden tot gevangenisstraf. Het land leeft onder strikte toezicht en censuur.”

Het communistische regime in China heeft miljoenen gelovigen vervolgd, waaronder christenen, Oeigoerse moslims, Tibetaanse boeddhisten en Falun Gong beoefenaars. Falun Gong is een spirituele praktijk met morele leringen en meditatieve oefeningen die sinds juli 1999 in het hele land wordt vervolgd, waarbij honderdduizenden mensen in gevangenissen, hersenspoelcentra en werkkampen worden vastgehouden en gemarteld.

In juni 2019 zei de Amerikaanse ambassadeur voor religieuze vrijheid Sam Brownback in een toespraak bij The Heritage Foundation, een Amerikaanse denktank, dat de “oorlog tegen geloof” in Peking zal mislukken.

Politieke dissidenten zoals Chen dagen het eenpartijstelsel van de CCP uit.”Toen ik me uitsprak tegen het “één kind beleid” van China en andere onrechtvaardigheden, werd ik vervolgd, in elkaar geslagen, naar de gevangenis gestuurd en onder huisarrest geplaatst door de Chinese Communistische Partij”, zei Chen.

Peking begon in 1979 het één-kind-beleid af te dwingen, en gezinnen die zich niet aan de regels hielden, werden onderworpen aan zware boetes, gedwongen abortussen en sterilisatie. Het beleid werd uiteindelijk in 2016 opgeheven.

Chen werd in 2006 gevangen gezet na zijn rechtszaak tegen de lokale autoriteiten in de provincie Shandong in Oost-China over de excessieve handhaving van het één-kind-beleid. Vervolgens werd hij veroordeeld tot vier jaar en drie maanden gevangenisstraf wegens “beschadiging van eigendommen en verstoring van het verkeer”.

Na het uitzitten van zijn straf werd Chen in 2010 vrijgelaten, maar vervolgens onder huisarrest geplaatst.

“In april 2012 ben ik ontsnapt en heb ik onderdak gekregen in de Amerikaanse ambassade in Peking. Ik ben het Amerikaanse volk voor altijd dankbaar dat het mij en mijn familie in de Verenigde Staten heeft verwelkomd, waar we nu vrij zijn”, aldus Chen.

Chen heeft een boodschap voor de Trump regering en andere democratische regeringen over de hele wereld.

“De Verenigde Staten moeten zijn waarden van vrijheid, democratie, en de rechtsstaat gebruiken om een coalitie met andere democratieën te vormen om de agressie van de CCP tegen te houden”, zei Chen.

In juli riep de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in een toespraak vrije naties op om “verandering te brengen in het gedrag van de CCP”.

Chen voegde op 26 Augustus toe: ”President Trump heeft de leiding genomen en wij hebben de andere landen nodig om zich bij hem in deze strijd aan te sluiten – een strijd voor onze toekomst.”

“We moeten steun geven, stemmen en vechten voor president Trump… in het belang van de wereld.”

Voor zijn toespraak op de RNC sprak Chen met de New Yorkse omroep NTD, een zustermedia van The Epoch Times.

Chen wees op de huidige pandemie, die wordt veroorzaakt door het CCP virus, algemeen bekend als het nieuwe coronavirus, als voorbeeld van hoe de CCP een bedreiging vormt voor de hele wereld.

Peking deed aanvankelijk veel moeite om de verspreiding van het CCP virus te verbergen, waarbij acht klokkenluiders het zwijgen werd opgelegd – onder andere oogarts Dr. Li Wenliang – nadat ze eind december 2019 naar de Chinese sociale media waren gegaan om te waarschuwen voor een mysterieuze nieuwe vorm van longontsteking.

In mei vertelde Trump verslaggevers in het Witte Huis dat de pandemie de “ergste aanval” op de Verenigde Staten is geweest.

“Het had nooit mogen gebeuren. Het had bij de bron gestopt kunnen worden. Het had gestopt kunnen worden in China. Het had bij de bron tegengehouden moeten worden, maar dat is niet gebeurd”, zei Trump destijds.

Door Frank Fang

Volg Frank op Twitter: @HwaiDer

Kijk ook naar: de werkwijze van de CCP 

Origineel op 26 augustus gepubliceerd op The Epoch Times: Chinese Human Rights Lawyer, Speaking at RNC, Calls Chinese Regime ‘Enemy of Humanity’

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN