Chinese tiener die nier verkocht voor een iPhone is nu voor het leven bedlegerig

Een Chinese tiener die een paar jaar geleden zijn nier verkocht voor een iPhone is naar verluidt voor het leven bedlegerig.

Wang Shangkun, die 17 jaar oud was toen hij zijn orgaan verkocht, begon nadien te lijden aan een verminderde nierfunctie.

Hij verkocht zijn nier destijds voor ongeveer 3.200 dollar aan orgaan oogsters op de zwarte markt in China. Hij kocht een iPhone 4 en een iPad met het geld.

Acht jaar later is Wang voor het leven bedlegerig nadat zijn andere nier faalde, meldde Fox News.

“Waarom heb ik een tweede nier nodig? Eén is genoeg”, zei hij destijds.

Nu is Wang vastgekoppeld aan machines die dialyse uitvoeren om zijn nierfalen te overleven, meldde Fox.

De operatie vond plaats in de provincie Hunan zonder toestemming van zijn ouders en werd uitgevoerd door artsen die in lokale ziekenhuizen werkten.

De rapporten zeiden dat Wang contact maakte met de orgaan oogsters via chatrooms op internet.

“Op dat moment wilde ik een iPad2 kopen, maar ik had geen geld”, zei Wang, volgens staatsmedia op het moment van zijn noodlottige beslissing.

Hij voegde eraan toe: “Toen ik op het internet was, kreeg ik van een nierhandelaar een bericht dat zei dat de verkoop van een nier mij 20.000 kan opleveren.”

Het is niet duidelijk of Wang een niertransplantatie kan worden gegeven om zijn aandoening te behandelen.

Orgaanoogst in China

De zaak van Wang schijnt licht op de bandeloze orgaanoogst die plaatsvindt in ziekenhuizen in China.

In tegenstelling tot het geval van Wang worden slachtoffers van de gruwelijke praktijk echter gedood voor hun organen in een door de Chinese Communistische Partij gesponsorde campagne om beoefenaars van Falun Gong, een soort van meditatie en spirituele discipline gebaseerd op waarachtigheid, compassie en verdraagzaamheid, uit te roeien.

In een rapport van december 2018 van de Wereldorganisatie voor onderzoek naar de vervolging van Falun Gong (WOIPFG), gaven elf artsen uit negen ziekenhuizen onmiddellijk toe dat hun organen afkomstig waren van Falun Gong beoefenaars. Dit sloeg in als een bom.

Chinese artsen die orgaantransplantaties uitvoeren.
Chinese artsen die orgaantransplantaties uitvoeren. (Screenshot/Harvested alive-10 years investigation of Force Organ Harvesting)

Deze telefoongesprekken zijn het meest recente onderzoek dat de gedwongen orgaanoogst in China documenteert. De gedwongen orgaanoogst is ontwikkeld als onderdeel van de vervolging van de spirituele praktijk van Falun Gong, ook bekend als Falun Dafa. In China wordt Falun Gong sinds juli 1999 op brute wijze vervolgd, met wijdverspreide berichten over marteling, hersenspoeling, dwangarbeid, buitengerechtelijke executies, en het oogsten van organen in werkkampen en ziekenhuizen.

Een transcriptie van een telefoongesprek luidt: “Ik heb een andere vraag. U gebruikt Falun Gong beoefenaars als donoren, dat wil zeggen, die gezonde donoren, toch?”

“Zeker gezond. Hoe kan het aanvaardbaar zijn als ze niet gezond zijn”, antwoordde de arts.

nabootsing van de orgaanoogst
Een nabootsing van de orgaanoogst in China op Falun Gong beoefenaars tijdens een bijeenkomst in Ottawa, Canada, in 2008, waar werd opgeroepen een einde te maken aan de vervolging van Falun Gong. (The Epoch Times)

Vorig jaar stierf een 64-jarige Chinese vrouw plotseling terwijl ze in gevangenschap zat, en haar interne organen werden door de Chinese communistische autoriteiten uit haar lichaam gehaald, zo blijkt uit een verslag.

Ma Guilan werd op 4 juli in de buurt van Qinhuangdao City in de provincie Hebei gearresteerd en naar een detentiecentrum gestuurd, omdat ze met mensen over Falun Gong sprak, aldus Minghui.

“Verscheidene overheidsagenten met onbekende identiteiten kwamen naar het ziekenhuis, sneden haar buik open en verwijderden haar interne organen voor een aantal zogenaamde onderzoeken”, meldde Minghui, betrokken ambtenaren citerend. “Het was niet duidelijk waar ze haar organen naartoe brachten.”

Door Jack Phillips

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN