Chinezen die terugkeren uit Zuid-Korea moeten de quarantainekosten zelf betalen

De Chinese staatsmedia berichten sinds 1 maart elke dag minder dan 10 gevallen van COVID-19 infecties buiten de provincie Hubei. Bedrogen door misleidende rapporten van de CCP dachten veel Chinezen in Zuid-Korea dat de epidemie bij hun heftiger was dan in China. Sommige van hen besloten daarom terug te keren naar China om daar hun toevlucht te zoeken. Bij aankomst op de luchthaven dwongen de CCP-autoriteiten hen echter tot quarantaine. Ondanks dat de quarantaine gratis is voor buitenlanders, moeten Chinezen een hoge vergoeding betalen.

Te midden van zo’n grote epidemie die de volksgezondheid en de veiligheid in gevaar brengt, onttrekt de regering zich niet alleen aan haar verantwoordelijkheid, maar vraagt ​​ze mensen ook om de kosten zelf te dragen. Wat voor een impact heeft dat op het leven van de armen en de gehele samenleving?

Video 1

Kijk. Al deze mensen die vanuit Zuid-Korea naar Qingdao terugkeren, worden in quarantaine geplaatst. Het is een gedwongen quarantaine, er zijn kleine hekken.

De volgende video toont een Chinese vrouw die op een Zuid-Koreaanse luchthaven werkt, vriendelijk herinnert ze mensen aan de werkelijke situatie in China betreffende de Coronavirusepidemie.

Video 2

Medewerker: De kosten van de quarantaine schijnen 8.000 yuan (1040 euro) per persoon te bedragen. Ze plaatsen meerdere mensen samen, en de geïnfecteerden worden vermengd met de niet-geïnfecteerden, wat buitengewoon gevaarlijk is. Dit is het Chinese regime … Zet je gezichtsmasker op voordat je gaat praten. In Zuid-Korea is het zo dat als u besmet bent, de regering u 450.000 Won (340 euro) per maand zal betalen om de kosten van uw levensonderhoud te dekken. 

De man: per maand?

Medewerker: Precies. En de overheid zal je voorzien van een gratis behandeling. Maar in China is de quarantaine alleen gratis voor buitenlanders. Chinezen moeten er ongeveer 7.000 of 8.000 Yuan (900 – 1.000 euro) voor betalen. Het is ook lastig na de quarantaine, omdat je niet weet wanneer je naar huis mag. En als je thuiskomt, zullen ze je regelmatig bezoeken. Het wooncomité of het buurtcomité komt naar u toe wanneer er een probleem is. 

De man:  Als ik geen koorts heb plaatsen ze me misschien niet in quarantaine.

Medewerker: Dat zou je kunnen denken. Maar je hebt daar geen zeggenschap over. Je hebt geen zeggenschap in China. Het is de CCP-regering die de leiding heeft. Ze zijn net als beesten. Je moet alle bevelen opvolgen die ze geven. Anders zullen ze je thuis opsluiten en jouw deur dicht lassen, wat daar heel gewoon is. Je moet goed nadenken.

De man: Oh.

Medewerker: Sommige mensen zeiden bovendien dat degenen die thuis in quarantaine waren geplaatst, gesubsidieerd zouden worden met 50 yuan (6,50 euro) per dag, maar het geld werd verduisterd en je krijgt niets.

De man: Ok, ok. Ik zal niet teruggaan. Ik zal niet teruggaan. Ik blijf gewoon in het buitenland.

Medewerker: Je moet goed nadenken voordat je gaat.

De man: Eens kijken.

Medewerker: Denk na voordat je vertrekt.

De man: Waarom zou ik teruggaan? Ik doe het niet. Ik ben al twee jaar niet meer terug geweest.

Medewerker: Dan ben je slim. Ga gewoon niet terug. Als je terugkeert naar China, zelfs als je veilig bent voor het coronavirus, bent u niet nog niet veilig voor de gesel van de CCP. Dat is zeker. Ik zeg het je.

De man: Hoe dan ook, mensen zoals wij moeten eerst meer over de situatie leren.

Medewerker: Slimme mensen leren altijd eerst over de situatie, terwijl degenen die niet zo slim zijn, gewoon zonder nadenken terugkeren. Het beleid van de CCP maakt het gratis voor buitenlanders, maar exorbitant hoog voor de Chinezen. Begrijp je ? Zij zijn degenen die beslissen of je ziek bent of niet, en wie besmet is met het coronavirus.

De man: Quarantaine zou niet zoveel mogen kosten. Betalen we voor al het eten en de groenten en de accommodatie tijdens de quarantaine?

Medewerker: u betaalt 8000 yuan (1040 euro).

De man: hoeveel?

Medewerker: 8000 yuan gedurende 14 dagen. Dat is het bedrag dat u moet betalen aan de CCP.

De man: Dat is 8000 yuan.

Medewerker: Ja. Een verplichte 8000 yuan voor elke Chinees, maar gratis voor buitenlanders.

De man: Ah.

Medewerker: Als u terugkeert naar China, moet u de quarantainekosten betalen. Het geld wordt aan de CCP gegeven. Je hebt geen andere optie.

In China zijn er veel beleidsmaatregelen die buitenlanders bevoordelen. De Chinese regering probeert de buitenlanders  te behagen en haar imago te versterken in de internationale gemeenschap. Het maakt niet uit dat een dergelijke regelrechte discriminatie de gevoelens van Chinese staatsburgers schaadt, omdat Chinese burgers niet het recht hebben om te stemmen tijdens verkiezingen of over sociale kwesties.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times: Chinese Returning From South Korea Have To Pay Quarantine Fee

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN