Chips-vrachtwagenchauffeur survival verhaal met een moraal

Stel je verdwaald in het sneeuwwitte landschap van Oregon, Noord Amerika, en het enige wat je hebt is een vrachtwagen vol met chips, die niet van jou zijn. Zou je er van eten? Deze vrachtwagenchauffeur uit Oregon verkoos honger boven iets nemen wat niet van hem was, en liep vervolgens kilometers en kilometers naar huis.

Het was in april, toen Jacob Cartwright, een 22 jarige vrachtwagenchauffeur bij de firma Little Trees Transportation,  vertrok met een volle lading chips. Hij voerde het verkeerde adres in op zijn navigatie en verdwaalde.

 

Toen hij zich realiseerde dat hij verkeerd aan het rijden was, en het juiste adres invoerde, leidde de navigatie hem naar een geasfalteerde weg voor de bosbouw die, volgens zijn baas Roy Henry, naar verloop van tijd onbegaanbaar werd.

Jacob raakte vast op de weg in de modder en sneeuw, en had geen bereik op zijn mobiel, het enige wat hij kon doen, was de weg teruglopen waar hij vandaan was gekomen.

 

Hij zei dat hij aan één stuk was blijven lopen, hij liep 12 tot 13 uur per dag, drie dagen lang. Vertelde Henry aan CNN. “Hij vertelde me dat hij de laatst nacht tegen een boomstam op de grond aan kroop om zichzelf warm te houden en zich te beschermen tegen de elementen.”

De temperatuur daalde ’s nachts tot rond de 4 graden Celsius.

Jacob bereikte uiteindelijk de snelweg Interstate 84 en zwaaide naar een chauffeur om hem een rit naar huis te geven in La Grande. Zijn vrouw bracht hem later naar het ziekenhuis voor een check.

“Ik at gewoon sneeuw onderweg aan het einde van de dag om gehydrateerd te blijven”, zei Jacob tegen ABC 10. “Ik had geen eten en de enige dieren die ik tegen kwam waren muizen, verder niks. Ik kon geen vuurtje maken, alles was doorweekt en niks wilde vlam vatten.”

Sergeant Kaipo Raiser van de politie van Oregon vertelde KTVZ dat Jacob “gedesoriënteerd en in de war was” toen hij die morgen werd gevonden.

Toen ze Jacob vroegen waarom hij geen chips had gegeten, zei hij: “Dat is stelen”. “Dat spul is van waarde, dat is de lading – daar kom ik niet aan”, zei Jacob tegen CNN. Zo is hij opgevoed, spullen die niet van jou zijn, daar blijf je gewoon af.”

Bekijk de video:

Truck driver tells story of survival

An incredible story of survival. Jacob Cartwright, 22, walked for days in the Eastern Oregon wilderness, after his semi truck got stuck on a remote road. He talks about using pine needles to stay warm, and melting snow to drink. Police estimate he walked 14 miles in the wilderness, without a jacket, after he went missing Tuesday and was found by a driver, near his home of La Grande, Satuday. https://www.kgw.com/article/news/local/oregon-truck-driver-survives-4-days-without-food-or-water-after-wrong-turn/283-546384800#KGWnews

Posted by KGW's Rachael Rafanelli on Sunday, April 29, 2018

 

Misschien vind je deze video ook leuk:

Pick-up terreinwagen versus boom — Lukt het deze terreinwagen om een boom te vellen?

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN