Coalitie van verschillende groepen oefenen druk uit om de grensmuur te financieren

Washington – Op een koude ochtend in januari, buiten het Amerikaanse Capitool, heeft een coalitie van groepen die Trump ondersteunen een nog killer bericht voor de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi (Democraten – Californië) en minderheidsleider van de Senaat Chuck Schumer (Democraten – N.Y.) over hun weigering om de grensmuur te financieren.

“Welke van je kinderen zou je willen opofferen?”, vroeg Amy Kremer, de mede-oprichter van Women for Trump, retorisch aan Pelosi. “Het is geen gefabriceerde crisis … Het is een hele echte.”

Ze was samen met meer dan 20 andere Trump-aanhangers, waaronder veel “Angel Families”, die een geliefde verloren hebben door toedoen van een illegale immigrant.

“Nancy Pelosi, je hebt een mooie muur om je huis heen. Bouw ook zo’n muur voor de veiligheid en beveiliging van het Amerikaanse volk”, zei Maureen Laquerre, wiens broer in 2009 werd vermoord door een illegale immigrant zonder rijbewijs.

Ze kwamen op 15 januari naar het Congres om de onlangs gekozen voorzitter van het huis en minderheidsleider van de senaat te ontmoeten, die in een impasse verkeren met president Donald Trump over de 5,7 miljard dollar die hij wil voor een muur aan de grens met Mexico. Trump heeft mensenhandel, illegale immigratie, terrorisme en de stroom van illegale drugs via de zuidwestelijke grens aangehaald als redenen waarom hij een muur wil – de zorgen die gedeeld worden door degenen die de rally bijwoonden.

Ook van de partij , was voormalig directeur van de Immigratie en Douane Politiedienst Thomas Homan, die het onderwerp van ‘illegalen met speciale bedoelingen’ aanpakt, mensen die worden gevolgd vanwege hun reispatronen en gedrag, en die door open delen van de zuidwestgrens kwamen. De Amerikaanse Binnenlandse Veiligheidsdienst (DHS) zei dat er vorig jaar 3.000 werden gestopt bij posten aan de zuidgrens, maar niet hoeveel er daarvan werden aangehouden tussen de grensposten.

“Wat betreft terroristen die de grens met het zuidwesten passeren, ja, ik heb er een aangehouden als ICE-directeur. De vraag is echter niet hoeveel er zijn gearresteerd door Border Patrol, de vraag is hoeveel er niet werden gearresteerd door Border Patrol”, zei Homan. “Als iemand denkt dat de zuidwestelijke grens niet kwetsbaar is voor terrorisme, dan heeft hij het gewoon niet in de gaten.”

Leden van het Congres, evenals families van degenen die stierven aan een overdosis drugs, of tijdens gevechten in het Midden-Oosten, of tijdens de aanslagen van 11 september 2001, maakten ook deel uit van de coalitie.

Een veel gehoord geluid tijdens hun toespraken was het gevoel dat ze in de schaduw werden gezet, terwijl illegale immigranten met open armen werden verwelkomd, zoals blijkt uit de vele lokale wetgeving die de landelijke wetten tegenhouden en hen beschermen. Volgens het Centrum voor Immigratiestudies zijn er ongeveer 300.

Ter illustratie van hun punt renden sommige joggers dwars door de groep heen.

Na het verzamelen buiten, ging de groep naar binnen om te zien of ze een ontmoeting konden krijgen met Pelosi en Schumer. Dat lukte niet, volgens de berichten op sociale media van de verschillende groepen.

Ten tijden van publicatie hadden de kantoren van Pelosi en Schumer nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar en of de groep van te voren had gevraagd om een ontmoeting en of ze werden geweigerd.

Women for Trump, de organisator van het evenement, reageerde niet op telefoontjes en e-mails over hoe de groep een ontmoeting had geregeld.

Op 16 januari ging Trump samen met de onpartijdige ‘Problem Solvers Caucus’ (een groep ter bevordering van de van de samenwerking van de 2 grote partijen) in gesprek om een compromis te vinden, nadat de gesprekken tussen de president en de leiders van de Democraten tot stilstand waren gekomen.

De persvoorlichter van het Witte Huis, Sarah Huckabee Sanders, zei in een verklaring dat ze een “constructieve ontmoeting” hadden en “we kijken uit naar meer van dergelijke gesprekken”.

Door Holly Kellum – NTD.

Volg Holly op Twitter: @HollyGailK

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN