Conservatieve vrouwen komen samen in Washington om de ‘America First’-agenda te ondersteunen

WASHINGTON – Met de tussentijdse verkiezingen nog slechts een maand verwijderd verzamelden conservatieve vrouwen uit het hele land zich in Washington en stelden dat de Democraten onbedoeld “mama beer wakker hebben geschud”, terwijl ze hun steun uitspraken voor president Donald Trump.

Tientallen conservatieve vrouwelijke leiders en activisten uit verschillende staten kwamen samen op de “Women for America First” conferentie die plaatsvond van 4 tot en met 7 oktober in Washington.

Tijdens het evenement zei de persvoorlichter van het Witte Huis, Sarah Sanders, dat ze trots was deel uit te maken van een beweging die een paar jaar geleden door Trump was gestart.

“En we zien het hoogtepunt ervan”, zei ze.

Eén van de thema’s op de conferentie was de bekrachtiging van rechter Brett Kavanaugh aan de ‘Supreme Court’ (het Amerikaanse hooggerechtshof) na wekenlange controverse.

“Hopelijk zien we binnen enkele minuten één van de meest indrukwekkende dingen die hij [Trump] ooit gaat doen, namelijk de rechterlijke macht helemaal opnieuw vormgeven”, zei Sanders, die bijna een uur vóór de stemming sprak.

Perssecretaresse van het Witte Huis Sarah Sanders spreekt op de Women for America First Summit
Persvoorlichter van het Witte Huis Sarah Sanders spreekt op de “Women for America First” conferentie in het Trump International Hotel in Washington op 5 oktober. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

De Senaat stemde op 5 oktober 51-49 over de bekrachtiging van Kavanaugh aan het Hooggerechtshof, waarbij een belangrijke procedurele hindernis werd weggenomen. De volgende dag stemde de senaat met 50-48 voor de aanstelling van Kavanaugh.

Sanders kreeg een staande ovatie van het publiek.

Ze grapte tussendoor en zei dat ze zelden zo’n warm welkom ontving en dat het hebben van drie kinderen haar geleerd heeft geduldig te zijn met verslaggevers die herhaaldelijk dezelfde vragen stellen.

Andere sprekers op het evenement waren onder meer Lara Trump, schoondochter van de president; Ronna McDaniel, voorzitster van de Republikeinse Nationale Commissie; Sebastian Gorka, auteur van “Why We Fight”; en andere invloedrijke conservatieven.

“Conservatieve vrouwen gaan niet achterover leunen om links en de media te laten definiëren waar vrouwen voor staan in 2018”, zei Amy Kremer, voorzitster van ‘Women for Trump’ en presentatrice van de conferentie, in een persbericht.

“We zullen niet genegeerd worden. We vechten terug en dat is precies waar deze conferentie over gaat.”

Sebastian Gorka spreekt tijdens de “Women for America First” conferentie
Sebastian Gorka, voormalig adviseur van president Donald Trump, spreekt op 5 oktober tijdens de “Women for America First” conferentie in het Trump International Hotel in Washington (Samira Bouaou/The Epoch Times)

“Geen woorden, maar daden”

Het is een onjuiste bewering dat een meerderheid van de universitair opgeleide vrouwen Trump afkeuren, volgens Fox News commentator en auteur Gina Loudon, die één van de panelleden op de conferentie was.

“Als je naar de laatste verkiezingen kijkt, stond er een sterke vrouw tegenover hem als presidentskandidaat, en ze kon niet veel meer dan 50 procent van de stemmen bij elkaar krijgen”, vertelde ze The Epoch Times.

“Je kunt de hele dag over gelijkheid praten, maar zolang je geen beleid hebt dat die gelijkheid daadwerkelijk tot stand brengt – zoals de werkloosheid onder vrouwen het laagst in onze geschiedenis maken – betekenen jouw woorden niets voor mij.”

Volgens Loudon concentreren meer vrouwen zich nu op het beleid van Trump in plaats van op zijn tweets of woorden.

Gina Loudon spreekt op de Women for America First conferentie
Gina Loudon, politiek commentator en auteur, bekend als Dr. Gina, spreekt op de “Women for America First” conferentie in het Trump International Hotel in Washington op 5 oktober. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

“Geen woorden, maar daden”, voegde ze eraan toe.

“Zijn beleid heeft in feite het leven van vrouwen geholpen. Ik denk dat meer vrouwen hem zullen steunen dan ooit tevoren.“

“Het Kavanaugh-debacle was de druppel”

Veel conservatieve vrouwen die het evenement bijwoonden, hebben het gevoel dat ze de mond wordt gesnoerd door links en de media.

Politiek commentatrice en auteur Deanne Lorraine, uit Los Angeles, is één van hen. Ze gelooft dat er een “systematisch georganiseerde onderdrukking” is in het land.

“Op dit moment worden onze stemmen volledig overstemd door liberale feministische vrouwen die geloven dat zij de meerderheid vormen”, zei ze. “Ze willen onze stemmen negeren en doen alsof we er niet eens zijn. En ze hebben de luidste microfoon.”

Conservatieve vrouwen hebben een visie voor Amerika en die consistent is met Trump’s visie voor Amerika, zei ze.

“We zijn het beu om racist of seksist genoemd te worden omdat we het niet met hen eens zijn.”

Volgens Lorraine was het Kavanaugh-debacle de “laatste druppel die de emmer deed overlopen.”

“Het was iets dat vrouwen die Trump en Kavanaugh steunen echt irriteerde en woedend maakte. Het heeft ons zo woedend gemaakt dat we klaar zijn om in de aanval te gaan en te zeggen: ‘genoeg is genoeg’”, zei ze.

Vrouwen luisteren naar een toespraak op de Women for America First conferentie
Vrouwen luisteren naar een toespraak van Sebastian Gorka, voormalig adviseur van president Donald Trump op de “Women for America First” conferentie, in het Trump International Hotel in Washington op 5 oktober. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Een andere Trump-supporter, Tudor Dixon uit Muskegon, Michigan, noemde de conservatieve vrouwen de “stille meerderheid”.

“Op dit moment zijn we onderdrukt, alleen maar omdat we onze president steunen en alleen maar voor het hebben van standpunten die ‘pro-country’ zijn”, zei ze.

Conservatieve vrouwen zijn niet altijd bereid om naar buiten te komen, zei ze, maar nu zijn ze gesterkt door mensen als Brandon Straka, de oprichter van de #WalkAway beweging die Democraten aanmoedigt om weg te lopen van hun feestje, of de Amerikaanse videobloggers en politieke activisten Diamond and Silk.

Ze zei dat vrouwen worden aangemoedigd door deze activisten die hen een stem geven en zeggen: “Ja, het is goed om “pro-country” te zijn, “pro-president Trump” en waarden te hebben.”

“Referendum over Trump”

Mary Grace, een andere supporter van Trump, zei dat ze een grotere opkomst van conservatieve vrouwen verwacht bij de aankomende tussentijdse verkiezingen dan bij de verkiezing van 2016.

“Ik geloof dat deze tussentijdse verkiezing een referendum over Trump zal zijn”, zei ze.

Grace denkt dat de Kavanaugh-zaak Republikeinen zal helpen, omdat het vrouwelijke conservatieve kiezers heeft gestimuleerd.

“Na de Kavanaugh-hoorzitting en het debacle, denk ik dat we nog meer opgeleide vrouwen zullen zien die de Republikeinse partij en deze president steunen”, zei ze.

“Omdat ze denken, als dit met hem kan gebeuren, kan het ook gebeuren met mijn man, mijn broer, mijn oom, mijn vader, mijn zoon.”

Grace gelooft dat de Democraten onbewust “de mama beer wakker hebben geschud”.

“En als je dat eenmaal doet, kun je wel inpakken, omdat vrouwen de grootste beïnvloeders in onze samenleving zijn.”

Tudor Dixon is aanwezig op de “Women for America First” conferentie
Tudor Dixon, CEO van Lumen Student News, is aanwezig op de “Women for America First” conferentie in het Trump International Hotel in Washington op 5 oktober. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

“Socialistische agenda”

Gordana Schifanelli, een advocate uit Annapolis, Maryland, zei dat ze naar het evenement kwam, omdat ze de agenda van de Republikeinse partij steunt.

“[De] socialistische agenda is iets waar ik heel erg op tegen ben omdat ik ben opgegroeid in een socialistisch land en ik weet wat het socialisme kan doen voor families, voor mensen en voor de economie.”

Schifanelli, oorspronkelijk uit voormalig Joegoslavië, zei dat steeds meer vrouwen zich bewust worden van wat links probeert te doen, zoals abnormaal sociaal gedrag forceren en standaardiseren als norm.

Minerva Terrill, een gepensioneerde verpleegster uit Plano, Texas, maakt zich zorgen over de toekomst van het land vanwege de “infiltratie van de socialistische mindset”.

“Ik heb zelf, 4 jaar geleden, drie maanden in Venezuela gewoond, en ik heb het vreselijke gevoel ervaren van wat het socialisme doet met mensen. Het was deprimerend en ik zweer je dat ik niet kon wachten om terug te gaan naar ons prachtige land”, zei ze.

“Dus als mensen denken dat socialisme goed is voor dit land, raad ik ze ten zeerste aan om een reis naar Venezuela te maken.”

Ze bekritiseerde de nieuwsmedia vanwege hun anti-conservatieve vooroordeel.

“Het is een groot probleem”, zei ze. “De media geven geen juiste, correcte en eerlijke informatie.”

Door Emel Akan

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN