Crematorium-medewerkers worden vanuit heel China naar het epicentrum van het coronavirus gestuurd vanwege de zich opstapelende dode lichamen

Crematoriummedewerkers uit heel China zijn op weg naar Wuhan, het epicentrum van de uitbraak van het COVID-19-virus, om de stad te helpen bij het toegenomen aantal gerelateerde sterfgevallen.

Ondertussen deelden netizens op sociale media vacatures met hoge salarissen voor potentiële medewerkers in de uitvaartcentra van Wuhan.

Dit draagt bij aan het groeiende bewijs dat het aantal sterfgevallen als gevolg van het virus toeneemt, op een schaal die groter is dan de autoriteiten officieel melden.

Op 14 februari kondigde de Chinese centrale overheid aan dat in de afgelopen 45 dagen meer dan duizend patiënten zijn gestorven in Wuhan. Maar personeel van lokale crematoria vertelde The Epoch Times in recente interviews dat hun inname de afgelopen weken enorm steeg, waardoor ze dag en nacht moesten werken om de lichamen te verwerken. Een crematorium-bediende zei dat de faciliteit onlangs zijn hoogtepunt bereikte bij het verwerken van 127 lichamen in één dag.

Sommige lokale medische hulpverleners hebben ook de ware ernst van de uitbraak onthuld.

Op 13 februari zei Wang Hui, hoofdverpleegkundige in het Wuhan Tongji-ziekenhuis, één van de meer dan 40 aangewezen ziekenhuizen in de stad om viruspatiënten te behandelen, in een media-interview: “Wij hebben honderdduizenden monsters verzameld voor diagnose.” Hieruit blijkt dat het Tongji-ziekenhuis alleen al met zeer veel verdachte COVID-19-patiënten te maken heeft.

Ondersteuning voor Wuhan

Op 12 februari werd één foto veel gedeeld op Twitter, waar 14 mensen gekleed in hetzelfde uniform voor het ‘Shiqiaopu Funeral Home’ in Chongqing City stonden.

Ze ontvouwden een spandoek met de tekst: “Chongqing ondersteunt de het crematorium onderhoudsteam van de provincie Hubei.” Chongqing ligt net ten westen van de provincie Hubei, waarvan Wuhan de hoofdstad is.

Diezelfde dag publiceerde een Chinese, onafhankelijke verslaggever op Weibo, een Twitter-achtig platform, dat een team van 8 leden van de Chongqing-tak van de “Fushouyuan International Group”, de grootste uitvaartverzorger van China, naar Wuhan ging om ondersteuning te bieden.

Op 7 februari arriveerden drie werknemers van het “Luoyang Funeral Home” in de provincie Henan in Wuhan, volgens de staats-krant Gongyi Shibao. Het rapport werd later verwijderd.

De door de provinciale overheid gerunde media “Xiaoxiang Morning” in Hunan rapporteerde ook op 7 februari dat vier uitvaartwerkers werden uitgezonden vanuit Changde City naar Wuhan om crematoria te ondersteunen die de lichamen van coronaviruspatiënten verwerken.

Voordat het virus zich wijd verspreidde in Hubei provincie, werd crematoriapersoneel uit andere steden in Hubei naar Wuhan gestuurd om de uitvaartdiensten aldaar te ondersteunen.

Werving

Netizens deelde een wervingsbericht van het “Wuchang Funeral Home” in een chatgroep op WeChat, een sociale media app. De Wuchang-faciliteit is één van de drie belangrijkste uitvaartcentra in het centrum van Wuhan.

Volgens het wervingsbericht op 12 februari heeft het uitvaartcentrum 20 werknemers nodig om lichamen op te halen van middernacht tot 4 uur ’s ochtends. Onder de vereisten voor de sollicitanten staat vermeld “16 tot 50 jaar oud … fysiek sterk en dapper”.

Het salaris is 1.000 yuan (130 euro) per uur – een hoog bedrag in vergelijking met het gemiddelde Chinese salaris.

Een ander uitvaartcentrum in het centrum van Wuhan heeft ook meer werknemers nodig om lichamen op te halen. Op 12 februari plaatste een netizen genaamd Xinzhou een wervingsbericht komende van een chatgroep van lokale vrijwilligers op WeChat. Het bericht van het “Hankou Funeral Home” zegt dat het werknemers werft, met een looncompensatie van 2.000 yuan (260 euro) voor elk kadaver dat ze ophalen. Sommigen in de chatgroep zeiden geïnteresseerd te zijn in de functie.

Chinese gezondheidsautoriteiten hebben verplicht dat mensen die sterven aan COVID-19 worden gecremeerd.

De crematorium-bediende met wie The Epoch Times sprak, legde uit dat ongeveer 60 procent van de patiënten thuis stierf zonder een definitieve diagnose te krijgen; dus is het onwaarschijnlijk dat ze zijn meegeteld in het officiële dodental.

Op 12 februari maakte een inwoner van Wuhan een video die snel onder netizens circuleerde waarin personeel in beschermende pakken iets oprapen dat lijkt op een lichaam in een lijkzak, komende uit een complex met woongebouwen. Toen het personeel de achterdeur van het busje opende, waren daarin verschillende lijkzakken te zien.

Het door de “World Health Organizations” (WHO) genoemde COVID-19 is een soort coronavirus – een familie van pathogenen waaronder ook SARS (severe acute respiratory syndrome) en de gewone griep valt. Het werd voor het eerst gedetecteerd in Wuhan begin december 2019.

Op 11 februari publiceerde het “British Imperial College London” hun meest recente onderzoek, waarin de wetenschappers schatten dat slechts één op de 19 geïnfecteerde mensen in Wuhan getest werd op de ziekte.

Het schatte verder dat de mate van dodelijkheid bij mensen met ernstige symptomen in Hubei 18 procent was.

Door Nicole Hao

De Epoch Times verwijst naar het nieuwe coronavirus als CCP virus, omdat het verzwijgen en mismanagement door de CCP (Chinese Communistische Partij) het mogelijk maakte dat het virus zich door heel China heeft verspreid en een wereldwijde epidemie heeft veroorzaakt.

Origineel op 14 februari gepubliceerd op The Epoch Times: Funeral Home Workers Across China Sent to Coronavirus Epicenter of Wuhan to Handle Corpses Piling Up

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN