Dankbaarheid en vrijgevigheid in crisistijd

Jeff Holler, een financieel planner en directeur  van The Capital Chart Room, een bedrijf in vermogensbeheer, zegt dat hij “de angst begrijpt die mensen ervaren”.

“Veel mensen in de wereld zijn momenteel in paniek omdat hun zekerheid zich in financiële en materiële rijkdom bevindt”, zei hij. Hij kende zelf persoonlijke verliezen in deze marktcorrectie, maar door zijn kijk op rijkdom ervaart hij niet de angst of onzekerheid terwijl de crisis aanhoudt.

Holler adviseert veel jongere klanten over het maken van een plan voor financiële vrijheid. Maar hiervoor, vertelt hij ze dat we gewoon toezichthouders zijn.

“Het eerste advies dat ik geef”, schreef Holler, “is omgaan met onze financiële middelen zoals we omgaan met alle persoonlijke gaven, talenten en middelen waarmee we door God gezegend zijn. Zo zouden we moeten streven naar het beheren van onze persoonlijke financiën vanuit het perspectief dat die niet van ons zijn, maar van God. We houden gewoon toezicht over alles wat hij ons toevertrouwd heeft.”

Dus temidden van alle verliezen hebben Holler en zijn vrouw de goede moed erin gehouden, omdat ze dankbaar zijn voor alles waarmee ze gezegend zijn.

“We hebben nog steeds ons huis en inkomen, onze gezondheid en de gezondheid van onze kinderen en kleinkinderen, naast een heleboel andere zegeningen”, schreef Holler in een e-mail. “We hebben veel om enorm dankbaar voor te zijn, en we danken God vaak!”

“Een ding dat mensen kunnen doen in tijden van sociale afstand, is de tijd nemen om te reflecteren, heroverwegen en bidden over hoe ze het doen als goede en trouwe opzichter”, zei hij. Hij verwijst ook naar verhalen, want er zijn er veel die een sterk contrast laten zien tussen degenen die “alle zegeningen van God accepteren en doorgeven met open handen” en degenen die “grijpen en hamsteren”.

Hij zag ook hoe deze verhalen zich afspeelde in zijn gemeenschap. Holler en zijn vrouw gebruiken de gelegenheid om in deze periode meer geldelijke steun te geven aan kerkgenootschappen en liefdadigheidsinstellingen, omdat er bezuinigingen zullen zijn.

“Dienstmeisjes, obers en serveersters, kaartjes controleurs, verkopers van eten en drinken – al die als eerste worden ontslagen wanneer hun werkgever bezuinigt – zullen het meest lijden onder deze economische tegenslag”, schreef hij. Hij drong er bij hen op aan niet te aarzelen contact op te nemen met hun plaatselijke kerkgenootschappen voor hulp.

“’In onze gemeenschap hebben we voedselbanken, nachtopvang en het Leger des Heils – die allemaal fantastisch werk leveren met het helpen van mensen in nood. Onze kerk heeft ook een noodfonds om mensen in crisis te helpen. Onze dochter en schoonzoon beheren een Tough Tots fonds dat gezinnen helpt met kinderen in een medische noodsituatie, alsook het medisch personeel die hen helpt.”

Door Catherine Yang 

Origineel op 27 maart 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Gratitude and Generosity in a Time of Crisis

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN