De bewering van Peking dat er geen nieuwe infecties zijn is in tegenspraak met de realiteit ter plaatse

Chinese burgers melden lange rijen buiten ziekenhuizen, nieuwe geïmproviseerde ziekenhuizen en gedwongen quarantaines

Op 19 maart beweerde de nationale gezondheidscommissie van China dat er voor het eerst sinds het begin van de virusuitbraak geen nieuwe infecties in het hele land waren.

Maar Chinese burgers beschrijven een andere realiteit.

In Wuhan, waar de uitbraak van de epidemie begon, waren bewoners getuige van lange rijen bij ziekenhuizen, terwijl naar verluidt nog meer faciliteiten werden opgezet om zieke patiënten te huisvesten.

Internetters zeggen dat ze het verhaal van het Chinese regime niet vertrouwen.

Het CCP-virus, algemeen bekend als het nieuwe coronavirus, verscheen in december 2019 voor het eerst in Wuhan.

The Epoch Times verwijst naar het nieuwe coronavirus als het CCP-virus, omdat de doofpot en verkeerde behandeling door de Chinese Communistische Partij ervoor zorgden dat het virus zich door heel China verspreidde en een pandemie veroorzaakte.

Ziekenhuizen

In een video die op 19 maart op sociale media is gepost, laat een Chinees staatsburger het Wuhan Union Hospital zien, één van de 46 aangewezen instellingen om de ziekte COVID-19 te behandelen, en de rij ervoor. “Kijk kijk! Mensen staan in de rij voor de koortskliniek in het Wuhan Union Hospital”, zegt de persoon. The Epoch Times verifieerde dat de beelden zijn gemaakt bij het ziekenhuis.

Meer dan 30 mensen staan in de rij te wachten en houden een veilige afstand tot de persoon die voor hen staat. Een bewaker van het ziekenhuis houdt toezicht, gekleed in een beschermend pak en met een N95-masker.

Degenen die in de rij stonden, droegen maskers, sommigen gekleed in operatiejassen of plastic regenjassen – door velen gedragen tijdens de initiële uitbraak en mensen probeerden zichzelf te beschermen tegen het oplopen van het virus.

Ondertussen deed meneer Wu, een inwoner van de nabijgelegen stad Huanggang, een noodoproep. Hij zei dat geen enkel ziekenhuis in Huanggang of Wuhan zijn ziekte kon diagnosticeren, omdat alle faciliteiten die hij bezocht vol met viruspatiënten lagen.

Wu’s dochter vertelde The Epoch Times in een telefonisch interview: “Ik heb dokters uit Wuhan gebeld. Ze zeiden dat het heel goed mogelijk is dat mijn vader een niertumor heeft, maar dat ze hem niet konden opnemen. …hun ziekenhuizen zitten vol met [virus] patiënten.”

Nieuwe voorzieningen

Op 19 maart deelde een bouwvakker een VIDEO van een nieuw geïmproviseerd ziekenhuis in een stadion in een buitenwijk van Wuhan.

“Na nog een nacht is onze missie bijna voltooid”, zei de man. “Binnenkort wordt een nieuw geïmproviseerd ziekenhuis in gebruik genomen.”

Mevr. Li, een inwoner van Wuhan, vertelde The Epoch Times dat de autoriteiten onlangs zogenaamde relaisstations in de stad hebben opgezet. Ze zijn meestal opgezet binnen universiteiten en er worden gediagnosticeerde viruspatiënten in quarantaine gehouden.

“Nadat de 14 geïmproviseerde ziekenhuizen gesloten zijn [op 10 maart], hebben ze 300 relaisstations opgezet. Ik geloof dat ze een nieuw type noodfaciliteit zijn”, zei Li.

Tegelijk met het eerste bezoek van de Chinese leider Xi Jinping aan Wuhan sinds de uitbraak, hebben de autoriteiten de geïmproviseerde veldhospitalen gesloten en gezegd dat ze niet langer nodig waren.

Mevrouw Li zei ook dat veel mensen thuis niet gediagnosticeerd zijn en zichzelf isoleren. “[Zover ik weet], heeft elke woonomgeving in [Jiang’an district, een gebied in Wuhan] geïnfecteerde viruspatiënten. De patiënten worden gedwongen thuis te blijven.”

Mevrouw Zhang, een andere inwoner van Wuhan, is van mening dat de epidemie veel ernstiger is dan de autoriteiten toegeven.

“Als de uitbraak niet zorgwekkend is, zou [de overheid] ons weer in staat stellen aan het werk te gaan. Nu zijn alle wegen nog steeds geblokkeerd en hebben bedrijven de productie in Wuhan niet hervat”, zei Zhang in een telefonisch interview op 17 maart.

Sinds eind januari is Wuhan op slot. Om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn werkplekken gesloten, is openbaar vervoer en reizen over de weg verboden en zijn openbare evenementen geannuleerd.

Afgezien van Xinjiang en Guizhou, twee afgelegen gebieden in China die onlangs middelbare scholen hebben heropend voor laatstejaars die toelatingsexamens kunnen afleggen, zijn alle scholen in andere provincies en regio’s gesloten.

De scholen in China zijn sinds de ‘Lunar New Year holiday’ gesloten gebleven. De lessen worden online gegeven.

Internetters

Veel internetters staan sceptisch tegenover de beweringen van de autoriteiten dat de epidemie is ingedamd. In een artikel dat op grote schaal werd verspreid op een Chinees internetforum, stond dat de epidemie pas echt voorbij is als aan drie criteria is voldaan.

De drie criteria zijn: alle scholen in China gaan weer open; Noord-Korea en Rusland heropenen hun grenzen naar China; en de CCP houdt haar Lianghui (“Two Sessions”), de jaarlijkse conferentie van de partij voor haar pro-forma wetgevers en het adviesorgaan (de Politieke Consultatieve Conferentie van het Chinese Volk).

De Lianghui van dit jaar was gepland van 3 maart tot 13 maart. Op 24 februari kondigde de partij aan dat het uitgesteld werd vanwege de epidemie.

Door Nicole Hao

De Epoch Times verwijst naar het nieuwe coronavirus als CCP virus, omdat het verzwijgen en mismanagement door de CCP (Chinese Communistische Partij) het mogelijk maakte dat het virus zich door heel China heeft verspreid en een wereldwijde epidemie heeft veroorzaakt.

Origineel op 19 maart gepubliceerd op The Epoch Times: Beijing’s Claim of No New Infections Contradicts Reality on the Ground

Zie ook 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN