De mindset die we nodig hebben om geconcentreerd te blijven en afleiding te voorkomen

Politici en bedrijven zien onze aandacht als een handelsgoed en daarom moeten we vechten om het voor ons zelf te behouden

Niet zo lang geleden hield ik een webinar over het begeleiden door “de churn”.

Ik definieer de churn als de negatieve sociale energie en bestaande spanning tussen jou en je doelen. De drie primaire componenten van deze churn zijn afleiding, ontkoppeling en wantrouwen, die allemaal groter zijn geworden in de loop van de tijd.

Ik wil het hebben over afleiding en, nog belangrijker, over hoe afleiding zich voordoet in je leven en de mentaliteit die je nodig hebt om die te uit te schakelen.

Afleiding is altijd een deel van het leven geweest, maar omdat we in het informatietijdperk leven, is afleiding overvloedig geworden. Ik zag leiders voor hun mensen gaan staan om te spreken en binnen enkele seconden kijkt het publiek stiekem onder de tafel op hun mobiel. We zien klanten op een Zoom meeting tegenover verkopers die druk bezig zijn hun product te verkopen, terwijl zij zijn of haar e-mail controleren.

Er zijn zoveel afleidingen, maar de meest verontrustende afleiding die ik zie is de manier waarop mensen uit het oog verliezen wat echt belangrijk is in hun leven. In de Netflix-documentaire “The Social Dilemma” zien we hoe velen van ons in de churn verstrikt raken, omdat bijvoorbeeld een bericht over een rivaliserende politieke partij hen afleidde en naar binnen zoog. Dat is wat me echt zorgen baart in de context van deze churn waar we tegenwoordig mee te maken hebben.

In feite is het zo dat, zoals Albert Einstein al zei, mensen voornamelijk energie zijn. Professor James Clawson van de Universiteit van Darden zei: “Leiderschap is het beheer van energie.” Als die twee dingen waar zijn, dan is de primaire manier voor energiebeheer, het ontwikkelen van een resultaatgerichte en doelgerichte mentaliteit. Deze mentaliteit zou ons primaire doel moeten zijn om een vertrouwensmaatschappij te creëren, waarin er een gevoel van overvloed en individuele vrijheid aanwezig is om te doen waarvoor we naar deze aarde zijn gekomen.

Dit is zeker de moeite waard voor onze kinderen – een gevoel van overvloed en vrijheid. Ongeacht je politieke voorkeur, denk ik dat we het daar allemaal mee eens kunnen zijn. Maar hoe vaak worden we buiten spel gezet en afgeleid van dat doel? Hoeveel afleidingen zijn er op een dag? Je opent Facebook omdat je van plan was om een zakelijke bericht te plaatsen en voordat je het weet, zit je in een politieke discussie of het delen van de laatste COVID-19 meme. Het heeft je compleet buiten spel gezet.

Dit is slechts één onderdeel van de churn, maar het wordt erger. Door ‘social distancing’ is iedereen nog meer bezig met zijn telefoon. Mensen zijn meer verbonden met de 24/7-nieuwscyclus. De afleidingen escaleren, en brengen ons in een duidelijke staat van vechten, vluchten, of bevriezing. Bedrijven en politici zien onze aandacht als een strategisch goed. Ze blijven ons afleiden en wij laten ons steeds weer afleiden waardoor die diepere doelen van overvloed, vertrouwen en individuele vrijheid aan de kant komen te staan.

Er zijn drie denkrichtingen die ik je zou willen vragen om te volgen, terwijl je nadenkt over het creëren van een wereld die in deze tijd van crisis beter is voor onze kinderen, onze bedrijven en voor elkaar.

Nr. 1 is commitment geven aan concentratie. Geen afleiding toestaan. We kunnen het ons niet veroorloven. Er staat te veel op het spel. We moeten vastbesloten zijn om ons te concentreren. We moeten ons inzetten om aanwezig te zijn. We moeten ons inzetten om beschikbaar te zijn voor de mensen in ons leven en dat geldt ook voor onze kinderen. Met al dit afstandsonderwijs maken we onszelf minder beschikbaar voor onze kinderen, omdat we meer bij elkaar zijn. Werk daar echt aan, want dat is het beheer van energie en daar is inspanning voor nodig. Maar dat begint met onze manier van denken.

De tweede mentaliteitsverandering is bewust omgaan met informatiemiddelen. Laten we meer gedisciplineerd zijn in de manier waarop we ze gebruiken. Als je social media gebruikt, richt je dan op je doelgroepen. Ga niet zomaar surfen, of kijken wat de laatste mondmasker discussie is. Dat is afleiding. Filter je nieuws. Kijk er niet gedachteloos naar.

Ten derde, vermijd de triggers waarvan je weet dat ze je afleiden. Als je op Fox of CNN klikt, word je getriggerd. Als je naar Facebook gaat en begint te scrollen, ga je iets vinden dat je in een duidelijke staat van strijd, vlucht of bevriezing brengt. Als je weet wat die triggers zijn, vermijd ze dan. Creëer een mentaliteit tegen afleiding die als een ondoordringbaar schild fungeert.

Het zijn de kleine dingen die je doet, dag in dag uit, de kleine verschuivingen in je denken die je helpen om de churn te overwinnen en voorkomen dat je wordt meegezogen. Dat is wat de mensen die je volgen nodig hebben. Dat is wat ze verdienen.

Onthoud dat angst besmettelijk is, maar dat geldt ook voor leiderschap.

Door Scott Mann

Scott Mann is een voormalige Groene Baret bij de mariniers die zich specialiseerde in onconventionele missies met een grote impact en het opbouwen van relaties. Hij is de oprichter van Rooftop Leadership en verschijnt regelmatig op TV en in vele gesyndiceerde radioprogramma’s.

Bezoek voor meer informatie RooftopLeadership.com

Origineel op 22 oktober 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: The Mindset We Need to Overcome Distraction

 

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN