‘De muziek van Shen Yun raakt ons in ons diepste wezen’ zegt psycholoog

Boston wordt ook wel het “Athene van Amerika” genoemd en brengt al lange tijd hulde aan het beste van de kunsten. Het heeft de Boston Symphony Hall, die vaak wordt beschouwd als één van de beste concertzalen ter wereld. Op 13 oktober werd hier voor het zesde achtereenvolgende jaar het Shen Yun Symfonieorkest verwelkomd.

Voor schoolpsycholoog Frank Colosi, directeur van FAC Educational Services Inc., overtrof de uitvoering van het Shen Yun Orchestra zijn verwachtingen.

“Het is heel indrukwekkend, heel ontroerend”, zei Colosi. “Het kan opwekkend zijn, maar het kan ook heel rustgevend werken. Ik denk dat muziek dingen op orde brengt in je hersenen. Het regelt je hersenen, ontspant je hersenen.”

In de traditionele Chinese cultuur werd gezegd dat muziek de kracht heeft om het hart te helen en de geest te verrijken. Volgens de Shen Yun website hebben Chinezen het gezegde “eerst muziek, dan medicijn”. Traditionele Chinese geneeskunde heeft een systeem dat naar de vijf belangrijkste organen kijkt en de oude Chinese pentatonische toonladder komt overeen met deze vijf organen.

“Ik luister vooral naar klassieke muziek. Als psycholoog geloof ik echt dat deze muziek bepaalde delen van je hersenen stimuleert. Dat is echt zo. Ik geloof dat echt”, zei Colosi. “Het raakt ons in ons diepste wezen. Kijk naar al deze mensen die als een volmaakte eenheid optreden. De waardering hiervoor is – hoe dat gebeurt is ongelooflijk – het is iets dat je gewoonlijk niet ziet in het leven.”

“Het is gewoon ongelooflijke muziek, ongelooflijke klanken”, voegde hij eraan toe. “Dat [Chinese] deel ervan is wat me inspireert en me echt emotioneel raakt. Het is prachtig. Het is meer dan ik had verwacht.”

NTD News, Boston, Massachusetts

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN