De VS roept het Chinese regime op de vervolging van Falun Gong te beëindigen

De Verenigde Staten heeft de Chinese Communistische Partij (CCP) opgeroepen om per direct hun “perverse misbruik en mishandeling” van de spirituele discipline Falun Gong te beëindigen.

“Eénentwintig jaar vervolging van Falun Gong is veel te lang, het moet stoppen”, zei minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. Het is een zeldzame uitspraak van een topfunctionaris over de vervolging.

“Er is overvloedig bewijs dat de overheid van de Chinese Volksrepubliek deze gemeenschap tot vandaag de dag blijft onderdrukken en misbruiken, inclusief het gedocumenteerde martelen van Falun Gong beoefenaars en de opsluiting van duizenden”, zei hij op 20 juli, precies 21 jaar na de start van Peking’s vervolgingscampagne.

Pompeo eiste verder dat het Chinese regime de gevangen Falun Gong beoefenaars vrij zou laten en informatie zou verschaffen over verdwenen beoefenaars.

Zijn woorden sluiten aan bij die van 30 andere Amerikaanse politici die allen hun solidariteit betuigden met Falun Gong beoefenaars op deze trieste verjaardag. Wereldwijd veroordeelden honderden politici de gewelddadige vervolging door het regime.

Amerikaanse Ambassadeur voor Internationale Religieuze Vrijheid Sam Brownback sprak op 20 juli met vertegenwoordigers van Falun Gong over de aanhoudende vervolging.

Brownback tweette: “De volharding van Falun Gong beoefenaars, bedreigd door druk van de Chinese overheid om hun overtuiging op te geven, inspireert mij.”

Falun Gong, ook gekend als Falun Dafa, is een spirituele zelfdiscipline bestaande uit meditatieve lichaamsoefeningen en een ethiek gebaseerd op de principes waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid. De beoefening verspreidde zich over heel China en kende eind jaren ’90 een aanhang van minstens 70 miljoen mensen, volgens officiële schattingen van China destijds.

Op 20 juli 1999 werden Falun Gong beoefenaars in China vogelvrij verklaard toen de CCP de populariteit van Falun Gong als een bedreiging voor haar macht beschouwde en de discipline verbood. Beoefenaars zijn sindsdien onderworpen aan intimidatie, opsluiting en marteling in een poging hen te dwingen hun overtuiging op te laten geven.

Volgens schattingen van het Falun Dafa Information Center (FDIC) werden er miljoenen achter tralies gestopt. Er zijn 4000 overlijdens ten gevolge van foltering bevestigd, aldus Minghui.com, een website die informatie over de vervolging verzameld. Deze cijfers zijn waarschijnlijk een onderschatting van het echte dodental gelet op de grote moeilijkheid om gevoelige informatie uit China te verkrijgen.

“Sinds 1999 probeert de Chinese Communistische Partij (CCP) Falun Gong uit te roeien, een spirituele beoefening afkomstig uit China, alsook haar vreedzame beoefenaars en verdedigers van mensenrechten die vochten voor hun recht hun geloof uit te oefenen”, aldus Pompeo.

De minister vertelde het verhaal van Zhang Yuhua, een Falun Gong beoefenaarster die de Chinese gevangenissen overleefde. Pompeo verwelkomde haar vorig jaar op het door het ministerie georganiseerde ‘Ministerial to Advance Religious Freedom’ in Washington

“Na te overleven wat ze omschreef als martelingen in een werkkamp en gevangenis in China, pleit ze voor haar gevangen echtgenoot, Ma Zhenyu, die maandenlange folteringen ondergaat omdat hij zijn overtuiging niet wil opgeven”, zei hij.

Mevr. Zhang werd in China herhaaldelijk gevangen gezet en gemarteld gedurende in totaal 7,5 jaar vooraleer ze in 2015 naar de VS kon ontsnappen.

Ze was één van de 27 overlevenden van religieuze vervolging die in juli 2019 een ontmoeting had met president Trump in de Oval Office. Zhang vertelde Trump over de benarde situatie van haar echtgenoot en smeekte hem actie te ondernemen. Ze vreesde dat de organen van Ma geroofd zouden worden door de CCP.

Orgaanroof bestaat nog steeds, dus moet er ingegrepen worden”, zei Zhang destijds. “Enkel woorden hebben geen zin.”

Bewijzen van deze gruwelpraktijk stapelden zich op na de eerste beschuldigingen in 2006. Een onafhankelijk tribunaal kwam in 2019 na een onderzoek van een jaar tot de slotsom dat zonder enige twijfel de CCP gevangen Falun Gong beoefenaars vermoord heeft – en nog steeds vermoordt – om hun organen te verkopen op de transplantatie markt.

Woordvoerder Erping Zhang van het FDIC was blij met de steun van de VS voor het doel van de groep van “vrijheid van geweten, vereniging en meningsuiting”

“Zijn [Pompeo’s] persverklaring en aanhoudende steun zullen een inspiratie zijn voor tientallen miljoenen Chinezen om hun strijd voor rechten voort te zetten”, zei Zhang.

“We roepen de internationale gemeenschap op om het voorbeeld van Amerika te volgen en te helpen deze twee decennia lange vervolging te beëindigen, de verschrikkelijke vervolging van Falun Gong in China.”

Door Cathy He
Volg Cathy op Twitter: @CathyHe_ET

Volg ons ook op Youtube:

Origineel op 20 juli 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: US Calls on Chinese Regime to End Persecution of Falun Gong

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN