Deze brownies van chocolademousse zien er fantastisch uit en zijn een koud kunstje om te maken

Het beste van beide werelden – chocolademousse en chocoladebrownies botsen en creëren zo een ​​dubbele explosie van verwennerij. Kijk hoe deze banketbakker van begin af aan deze mini-chocolademousse-brownies maakt: een chocolade-brownie-basis, luchtige chocolademousse en bovenop een snelle en makkelijke chocoladecilinder.

Wanneer het de beruchte brownie betreft, heeft iedereen zo zijn eigen manier om ervan te genieten. De textuur moet goed zijn, de toplagen uitstekend en het moet de smaakpapillen behagen.

Misschien is de vraag die we brownie-liefhebber moeten stellen: “Ben je een persoon voor een ‘cakey-brownie’ of een ‘fudgy-brownie’?” Het antwoord is wellicht snel gegeven, maar het kan een wereld van verschil zijn. Brownies zijn een van die simpele dingen, die soms het moeilijkst zijn om precies goed te doen. De uitdaging zit hem in het feit dat iedereen een persoonlijke favoriet heeft: sommigen houden van cake met noten, fudgy en vol met stevige chocolade, of zacht en kleverig met of zonder glazuur, en zo kun je nog wel even doorgaan. Afgezien daarvan zijn brownies heel gemakkelijk te maken; je hebt maar één kom nodig, geen mixer en een beetje geduld om te wachten tot ze gebakken zijn.

Alle brownie-recepten bestaan ​​uit dezelfde standaardingrediënten: vet, meel, chocolade (vast of poeder), suiker en eieren – de hoeveelheid waarin ze worden gebruikt maakt het verschil. Hier zijn een paar dingen om rekening mee te houden bij het maken van brownies voor het verkrijgen van de gewenste textuur:

1. VET– Dit is gewoonlijk olie of boter en ze maken het beslag zachter – ze omhullen de eiwitstrengen tijdens het mengen, wat op hun beurt helpt een ​​glad beslag te maken. Boter wordt meestal gebruikt omdat het meer smaak heeft en lichte rijseigenschappen. Boter produceert een lichtere en meer een cake-brownie, terwijl olie – die neutraler is en de chocolade laat doorschijnen – een fudgy-brownie produceert.

2. MEEL– Hoe minder meel, hoe dichter en meer fudgy de brownie en hoe meer meel hoe meer er een lichtere en meer een cake-brownie ontstaat.

3. CHOCOLADE– De gebruikte chocolade kan vaste chocolade zijn die is gesmolten, droog cacaopoeder of zelfs beide. Fudgy-brownies worden meestal gemaakt met gesmolten chocolade, terwijl cakeachtige brownies worden gemaakt met cacaopoeder. ‘Chewy-brownies’ kunnen een combinatie van beide zijn, waarbij er meer gesmolten chocolade is dan de poedervorm.

4. SUIKER– Bij het bakken maakt suiker het geheel “vloeibaarder”, hoe hoger de hoeveelheid, hoe zachter en gladder het binnenste en omgekeerd. Brownies gemaakt met meer ongezoete chocolade of cacaopoeder zullen meer suiker nodig hebben dan die gemaakt met halfzoete of bitterzoete chocolade. Bruine suiker helpt ook om een ​​vochtige, taaiere textuur te creëren.

5. EIEREN – Fudgy-brownies hebben meer ei in het beslag; en als je op zoek bent naar extreem fudgy- brownies, gebruik dan alleen eierdooiers. Aan de andere kant, een kleinere hoeveelheid eieren is geweldig voor chewy-brownies, en voor cake-brownies gebruik je naast de eieren chemische rijsmiddelen (baking soda/bakpoeder) voor wat meer kruimel.

INGREDIËNTEN

Voor de taart:
10 eieren
300 gram suiker
230 gram cakemeel
50 gram cacaopoeder
7 gram baking soda
5 gram bakpoeder
5 gram zout
75 gram slagroom
100 gram boter, gesmolten

Voor de chocolade regen:
7,5 gram gelatine
30 gram water
50 gram melk
15 gram suiker
2 eierdooiers
100 gram gesmolten chocolade
200 gram stijfgeslagen slagroom

VOORBEREIDING:

1. Doe ei en suiker in een grote mengkom. Draai de mixer op lage snelheid en voeg dan cakemeel, cacaopoeder, baking soda, bakpoeder, zout, slagroom en de gesmolten boter toe en meng tot het beslag glad is.

2. Smeer een grote platte bakvorm in met boter en leg er bakpapier. Giet het cakebeslag op de bakvorm. Bak gedurende 15 minuten op 180°C.

3. Leg de cake op een platte snijplank en snijd hem in de maat van de cakevorm. Plaats de stukken cake in de cakevorm.

4. Meng de gelatine voorzichtig in een kleine kom met water.

5. Doe in een kom, die in een pan met kokend waters staat, melk, suiker, gelatine water toe. Meng goed en verwarm het tot 80°C.

6. Eierdooiers toevoegen aan het melkmengsel en goed roeren. Voeg gesmolten chocolade toe die is afgekoeld tot 50°C. Meng goed en zet opzij om af te koelen tot kamertemperatuur.

7. Doe de slagroom in een grote kom en voeg het gesmolten chocolademengsel toe. Roer tot alles goed gemengd is.

8. Voeg de chocoladecrème toe bovenop de cake in de cakevorm. Zet 2 uur in de diepvries.

9. Voor taartdecoratie (optioneel) knijp je gesmolten chocolade in diagonale dwarspatronen op een stukje bakpapier. Rol het papier op en plaats deze in een groot rietje.

10. Decoreren: Haal de brownie uit de vorm en decoreer het met chocolade aan de bovenkant. Klaar om te serveren.

Eet smakelijk!

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN