Dove en bijna blinde Duitse Dog werd gered en is nu onafscheidelijk van schattige peuter

De vorige eigenaar van deze dove en gedeeltelijk blinde Duitse Dog wilde haar laten inslapen in 2014. Gelukkig werd ze geadopteerd door een liefdevol gezin en kreeg ze een schattig pasgeboren meisje als haar nieuwe eigenaar.

De kleine Jennie is sinds haar geboorte samen met haar trouwe Duitse Dog, Echo genaamd. De peuter heeft een unieke band gevormd met haar aanhankelijke hond. Marion Dwyer, Jennie’s moeder, vertelde dat de twee bijna onafscheidelijk zijn.

Jennie met haar blinde en dove Duitse Dog
©YouTube Screenshot|Caters Clips

Dwyer vertelde 11Alive dat Echo in Louisiana (Verenigde Staten) werd gered toen ze nog maar een puppy was, bijna twee en een half jaar voordat Jennie werd geboren.

“Ze was 12 weken oud, had bijna 7 kg ondergewicht en had een buik vol met stenen”, vertelde Dwyer aan 11Alive. “We hebben haar naar de dierenarts gebracht en hij zei dat dit heel gebruikelijk is bij honden die niet worden gevoed en verwaarloosd worden. Ze ontwikkelen de eetstoornis pica en proberen dan letterlijk alles te eten.”

Ze herinnert zich hoe Echo altijd tegen haar zwangere buik aan zat. En toen Jennie werd geboren, bleef de Duitse Dog altijd in de buurt van de baby.

Het gezin heeft nog twee andere Duitse Doggen en communiceert met hun bijna dove Echo via de gebarentaal van dieren. En Jennie heeft enkele handgebaren geleerd door ze na te doen.

“Ze zwaait naar Echo als ze wil dat ze komt en ze weet hoe ze haar een beloning moet geven, ze geeft graag haar ontbijtcrackers en appelschijfjes”, zei Dwyer, aldus een verslag van MailOnline.

“Jennie vindt het heerlijk om met Echo te wandelen, die heeft geleerd dat het tempo van Jennie veel langzamer is dan het mijne, wat ze leuk vindt omdat ze dan twee van haar favoriete dingen kan doen: aan dingen snuffelen en mensen kijken”, zei Dwyer.

De Duitse Dog is ook zeer beschermend voor haar peuter baasje. Dwyer zei: “Als een onbekende met een hond dichterbij komt, zal ze voor Jennie gaan staan of zitten om haar te beschermen, maar geen agressie tonen – er alleen voor zorgen dat ze veilig is.”

De moeder zei dat het duo het “perfecte team” vormt, omdat Jennie erg zelfstandig is en een nieuwsgierige kleine ontdekkingsreizigster.”

Deze bijzondere band heeft de harten van veel mensen over de hele wereld doen smelten. Echo is inderdaad een lief trouw huisdier en ze lijkt het gezin op haar eigen manier te bedanken voor het redden van haar leven!

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN