Duitse herder meerdere keren beschoten bij het beschermen van zijn jonge baasje

Rex, een Duitse herder, heeft letterlijk meerdere kogels voor zijn mensen-familie opgevangen tijdens een heldendaad in de Amerikaanse staat Washington. De dappere hond was thuis met zijn beste vriend, de 16 jarige Javier Mercado, toen een groep gewapende overvallers inbrak.

Javier’s oudere broer was op de sportschool en zijn ouders waren aan het werk toen hij een vreemde auto buiten zag staan. Hij hoorde bonzen op de deur. Het werd al snel duidelijk dat de mannen slechte bedoelingen hadden toen hij hoorde dat “ze de schuifdeur gewoon verbrijzelden”, zoals hij vertelde aan The Seattle Times.

Hij slaagde erin zich in de kast boven te verstoppen. Hij belde 911 en vertelde de politie dat er een overval gaande was. De indringers vernielden praktisch het hele huis en stalen elektronica, waaronder de laptop van Javier, een gameconsole en een tv, evenals kleding en schoenen.

Rex liet hen de overval niet zonder slag of stoot uitvoeren en confronteerde de aanvallers. De hond werd daarbij meerdere malen geslagen en beschoten.

“Door Rex’s instinct om zijn huis en zijn beste vriend te beschermen ging hij naar beneden, en viel hij de inbrekers aan.” Dit vertelde Javier’s tante, Susy Cadena, later op een GoFundMe-pagina voor Rex’s herstel.

Javier hoorde een van de aanvallers “Pak de hond!” roepen. “De hond heeft me gebeten!” en Rex werd aangevallen, zoals Javier de Seattle Times vertelde. Uiteindelijk keerde Rex terug naar Javier’s schuilplaats om de veiligheid van zijn vriend te controleren.

Helaas kwamen ook de overvallers naar boven. Suzy Cadena legde uit dat toen ze dicht bij de inloopkast kwamen waar Javier aan de telefoon was, “Rex naar buiten kwam met het beetje kracht dat hij nog in hem had en zich op hen stortte omdat hij wist dat mijn neefje in gevaar was.”

Toen hoorde Javier het vreselijke geluid van vier schoten, waarvan er twee of drie Rex troffen. “Hij huilde elke keer als hij geraakt werd”, zei Javier. De Duitse herder werd in de nek, de rechter voorpoot en de linker achterpoot geschoten en bloedde hevig. Gelukkig zorgde het geluid van naderende politiesirenes ervoor dat de overvallers op de vlucht sloegen.

Toen de politie arriveerde, leefde de hond nog nauwelijks.

Gelukkig werd het leven van Rex gered dankzij Jan Magnuson, een ambtenaar van de dierenbescherming in Des Moines, die erin slaagde om de hond naar BluePearl Veterinaire Partners in het nabijgelegen Renton te brengen. “Hij beschermde zijn huis en zijn familie”, vertelde Magnuson de Seattle Times. “Ik ben heel blij dat hij het overleefd heeft. Om eerlijk te zijn, toen ik hem voor het eerst zag, dacht ik niet dat hij het zou halen.”

Rex werd langdurig geopereerd en de familie deed een dringende oproep voor donaties. Het aanvankelijke doel van $10.000 werd zes keer gepasseerd, dus de moed van Rex werd zeer gewaardeerd. De dierenartsen konden de kogelwonden schoonmaken en zijn andere wonden hechten, maar er zitten nog steeds stukjes van een kogel in zijn nek die niet kunnen worden verwijderd.

Het belangrijkste voor Javier’s familie is dat hij er levend uit is gekomen. Hij is nu onder behandeling bij een dierenpsycholoog om met “posttraumatische stress” om te gaan, zoals Suzy Cadena uitlegde.

Ondertussen kreeg Rex de “Heroic Dog Award” van PETA “omdat hij tot het uiterste is gegaan – met groot risico voor eigen leven – om zijn familie te beschermen tegen overvallers.” Een passende beloning voor een onbevreesde, onbaatzuchtige hond.

Door Robert Jay Watson

We willen graag je verhalen horen! Je kunt ze met ons delen via emg.inspired@epochtimes.nyc

Origineel op 15 augustus 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: German Shepherd Shot Multiple Times Protecting His Young Owner From Armed Robbers

Kijk ook naar: 

 

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN