Duizenden mensen vormen in Taipei een afbeelding van een boek

TAIPEI, Taiwan – Meer dan 5000 mensen kwamen op 24 november bij elkaar op het iconische Vrijheidsplein in Taipei om samen een afbeelding te vormen van een boek dat tientallen miljoenen mensen over de hele wereld heeft begeleid bij zelfverbetering.

Het boek “Zhuan Falun” is het hoofdboek van de leringen voor de spirituele oefening Falun Gong, ook bekend als Falun Dafa; een traditionele meditatiebeoefening gebaseerd op de principes van waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid. De oprichter, Li Hongzhi, introduceerde de praktijk in een reeks openbare lezingen in 1992.

De afbeelding van de Engelse vertaling van het boek werd gevormd door ongeveer 5400 aanhangers van Falun Gong vanuit de hele wereld, die gekleed waren in donkerblauw, geel en wit en op matten in overeenkomstige kleuren zaten die de vorm van de afbeelding weergaven.

De geel geklede aanhangers vormden de letters op de voorkant van het boek, met de woorden “Zhuan Falun”, gevolgd door hun overeenkomstige Chinese karakters, evenals de woorden “English version” met de vertaling in Chinese karakters eronder. Ten slotte verscheen de volledige naam van Mr. Li onderaan de boekomslag.

De meerdere gele strepen die uit het boek tevoorschijn komen, vertegenwoordigen lichtstralen.

Lokale Falun Gong beoefenaars in Taipei plaatsten de meer dan 5000 matten, die nodig waren om de vorming van de afbeelding te organiseren, in de loop van drie dagen beginnend op 21 november, soms in de motregen.

Het vormen van afbeeldingen en karakters is een traditie die dateert uit de tijd voordat het Chinese regime in 1999 de meditatiepraktijk op het vasteland van China begon te vervolgen. Zich bedreigd voelend door de enorme populariteit van de groep – er waren eind jaren negentig ongeveer 70 miljoen tot 100 miljoen beoefenaars in China, volgens officiële schattingen – gaf Jiang Zemin, voormalig leider van de Chinese Communistische Partij, het bevel dat aanhangers in het hele land in gevangenissen, hersenspoelcentra en werkkampen moesten worden gezet, in een poging hen te dwingen hun geloof op te geven.

In tegenstelling tot in China mogen aanhangers in Taiwan hun geloof vrijelijk belijden.

Nadat de vervolging was begonnen, wilden Taiwanese beoefenaars de traditie van het vormen van karakters in stand houden, met het doel bewustzijn te creëren van de voortdurende vervolging op het vasteland van China. Het vormen van afbeeldingen is sinds 2000 een jaarlijks evenement in Taiwan.

Van de 5400 beoefenaars die aanwezig waren, kwamen er ongeveer 600 uit andere landen, waaronder Japan, Vietnam, Zuid-Korea, Maleisië, Singapore, Hong Kong, Canada, Australië, Zweden, Brazilië en Finland.

Wu Ching-hsiang, een gepensioneerde architect en een Falun Gong aanhanger, stelde de blauwdruk op voor de afbeelding. Hij legde de reden uit waarom de voorkant van de Engelse versie van “Zhuan Falun” dit jaar werd geselecteerd, in een interview met Minghui.org, een in de V.S. gevestigde website die is gewijd aan berichtgeving over de vervolging van Falun Gong in China.

“Het boek is wereldwijd erg populair. Het is vertaald in 40 verschillende talen”, zei Wu. “Beelden van het vormen van deze afbeelding zijn nu te zien op internet. We hopen dus dat meer mensen dit boek zullen leren kennen, want zoveel mensen hebben er fysiek en mentaal profijt van gehad.”

Huang Chun-mei, de organisator van de activiteit en vice-voorzitter van de Taiwanese Dafa Association, zei dat ze hoopt dat er in de toekomst gelegenheid zal zijn om afbeeldingen van de voorkant van “Zhuan Falun” in verschillende talen samen te stellen.

Chen, een ingenieur uit Chongqing City op het vasteland van China, was op het Vrijheidsplein tijdens een reis naar Taiwan.

“Waarachtigheid, medeleven en verdraagzaamheid zijn belangrijk voor de stabiliteit van elke samenleving”, vertelde Chen aan Minghui.org. Hij voegde eraan toe dat Peking de vervolging van aanhangers van Falun Gong in China zou moeten beëindigen.

Door Frank Fang, Epoch Times

Volg Frank op Twitter: @HwaiDer

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN