Duizenden stembiljetten in Pennsylvania zouden kwijt kunnen zijn: Ambtenaren

Duizenden bellen naar een provincie in Pennsylvania over aangevraagde stembiljetten die nooit aankwamen

Duizenden kiezers in Butler, een provincie in Pennsylvania, zeiden dat ze nooit hun stembiljetten hebben ontvangen.

Bijna 40.000 geregistreerde kiezers in de provincie vroegen om stembiljetten via post, maar volgens autoriteiten is tot nu toe (30 oktober) slechts ongeveer 24 procent ervan teruggestuurd naar de provincie.

“In eerste instantie dachten we dat het misschien gewoon een vertraging was in het postsysteem” door het grote aantal verzoeken. De voorzitter van de commissarissen van de provincie Butler, Leslie Osche, werd door de Post-Gazette van Pittsburgh geciteerd als zeggend. “En dat zou nog steeds het geval kunnen zijn. Maar toch, toen we dat beseften, veranderden we onze strategie en nu vertellen we de mensen dat als ze geen stembiljet hebben ontvangen, ze nog steeds meerdere opties hebben.”

“Onze belangrijkste focus – omdat het nu te laat is om ons hier zorgen over te maken – we moeten ervoor zorgen dat deze mensen hun stembiljetten krijgen”, voegde Osche eraan toe.

Een woordvoerder van de U.S. Postal Service (USPS) vertelde de Pittsburgh Post-Gazette dat het agentschap zich “niet bewust is van enige significante vertragingen of problemen en in regelmatig contact staat met de Raad van Verkiezing terwijl wij werken aan het lokaliseren en afleveren van de stembiljetten zoals die aan ons worden gegeven”. Vanaf dinsdag kunnen de kiezers in Pennsylvania geen mail-in of afwezigheidsstembiljetten aanvragen.

Een lokale provincieambtenaar, Aaron Sheasley, vertelde CNN vrijdag dat de provincie meer dan 10.000 telefoongesprekken kreeg over informatie met betrekking tot de stembiljetten die waren gevraagd maar niet werden ontvangen.

“Ergens tussen het postkantoor en de Pittsburghse sorteerfaciliteit gebeurde er iets”, vertelde Sheasley het netwerk. “We weten niet wat.” Hij voegde eraan toe: “We hebben geen cijfers gegeven” over het aantal ontbrekende stembiljetten “omdat we het gewoon niet weten”.

Chuck Bugar, voorzitter van de Amerikaanse Postvakbond Pittsburgh, zei tegen CNN dat er geen verslag is gemaakt dat aangeeft of de ontbrekende stembiljetten in de provincie Butler bij een postdienstfaciliteit zijn aangekomen.

“Er zijn geen stapels stembiljetten weggehaald bij het verkiezingscomité van de provincie Butler, die nog in de buurt rondhangen”, zei Bugar. “Er is geen verslag of aanwijzing dat ze in de poststroom terecht zijn gekomen. Er is papierwerk dat ermee gepaard gaat.”

In 2016 stemde in de provincie Butler ongeveer 66 percent voor President Donald Trump en 29 percent voor de rivaliserende Democraat Hillary Clinton. De provincie ligt ten noorden van Pittsburgh en heeft ongeveer 150.000 geregistreerde kiezers. In 2020, hebben zowel Trump als de democratische Joe Biden events en rally’s gehouden, strijdend om de voornaamste staat in het slagveld met 20 electorale stemmen binnen te halen.

De provincie vertelde de Post-Gazette dat de kiezers naar het Bureau van Verkiezingen kunnen komen en persoonlijk kunnen stemmen, waarbij ze zich kunnen identificeren, en de ambtenaren zullen hen dan een nieuw stembiljet geven dat de kiezer onmiddellijk kan insturen. Het oorspronkelijke stembiljet dat was gemaild zal worden vernietigd.

Ze zeiden ook dat de kiezers kunnen stemmen in een lokaal stemlokaal in de provincie. Er zijn ook andere alternatieven voorzien.

Door Jack Phillips

Origineel op 30 oktober 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Thousands of Ballots in Pennsylvania May Be Missing: Officials

Kijk ook naar

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN