Een inspirerend verhaal van herstel

Barbara Gray vertelt haar verhaal ook zelf op de video hieronder.

Barbara leed al tien jaar aan lupus, een auto-immuunziekte. Doordat ze constant pijn leed, ziek en vermoeid was, kon ze als twintiger nauwelijks haar werk doen. Er restte haar weinig meer dan zich tenslotte invalide te laten verklaren. Vaak dacht ze aan zelfmoord.
Om haar depressie te behandelen, ging Barbara naar een psycholoog. Kort daarna bleek dat ze ook reuma had.

“Ik begon te geloven dat ik aan mijn einde gekomen was… Ik wilde enkel en alleen begrijpen waarom ik hier was. Wat was het doel van mijn leven? Waarom was ik ziek geworden?”

Op 6 februari 2000 vond ze een foldertje in de plaatselijke bibliotheek. Het bleek een keerpunt in haar leven te zijn. De drie Chinese karakters die op het briefje gedrukt waren, zouden haar leven een nieuwe wending geven: “Waarachtigheid”, “Goedheid”, “Verduren”, het waren de principes van een Chinese spirituele zelfdiscipline genaamd Falun Dafa.

Toen ze het boek Zhuan Falun las, de belangrijkste tekst van de discipline, kon ze haar lijden plaatsen en vrede hebben met haar lot.
Ze verwachtte niet dat ze ooit zou herstellen van haar aandoeningen, maar toch gebeurde dit. Drie maanden nadat ze met de zelfdiscipline begon, en de bijhorende lichaamsoefeningen, voelde haar lichaam licht aan, en kon ze weer normaal functioneren.

Barbara was op miraculeuze wijze genezen. Ze liet zich onderzoeken door haar arts en reumatoloog, beiden bevestigden dat haar lichaam volstrekt normaal was.

“Eerlijk, het beste was niet om eindelijk fysiek een baan aan te kunnen, of om normaal te kunnen slapen, of zelfs de eenvoudige dingen zoals aan de kassa in de rij aanschuiven bij de kruidenier zonder pijn. Het wonderlijkste was waarlijk hoe ik mezelf voelde vanbinnen.”

Door Katherine Lee

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN