Een WHO gezant pleit voor het stoppen van lockdowns als primaire methode voor de controle op het CCP-virus

De speciale gezant van de Wereldgezondheidsorganisatie voor COVID-19 heeft er bij de wereldleiders op aangedrongen te stoppen met het gebruik van lockdowns als primaire controlemethode tegen de verspreiding van het CCP (Chinese Communistische Partij) virus, beter bekend als het nieuwe coronavirus.

“Wij van de Wereldgezondheidsorganisatie pleiten niet voor lockdowns als het primaire middel om dit virus onder controle te krijgen”, vertelde David Nabarro aan The Spectator in een interview.” We geloven alleen dat een lockdown gerechtvaardigd is om u tijd te geven om te reorganiseren, te hergroeperen, uw middelen opnieuw in balans te brengen en uw uitgeputte gezondheidswerkers te beschermen, maar over het algemeen doen we het liever niet.”

Nabarro wees op de nevenschade die lockdowns wereldwijd met zich meebrengen, vooral onder de armere bevolkingsgroepen.

“Kijk maar naar wat er is gebeurd met de toeristische industrie, bijvoorbeeld in het Caribisch gebied of in de Stille Oceaan, omdat mensen niet op vakantie gaan. Kijk wat er is gebeurd met kleine boeren over de hele wereld, omdat hun markten een deuk opliepen. Kijk wat er gebeurt met de armoede. Het lijkt erop dat de armoede in de wereld volgend jaar misschien wel verdubbeld is. Het ziet ernaar uit dat we minstens een verdubbeling van de ondervoeding van kinderen kunnen krijgen, omdat de kinderen geen maaltijden meer op school krijgen en hun ouders, in armere gezinnen, het zich niet kunnen veroorloven”, zei Nabarro.

“Dit is eigenlijk een vreselijke, afschuwelijke wereldwijde catastrofe”, zei hij. “En dus doen we echt een beroep op alle wereldleiders. Stop met het gebruik van lockdown als je primaire controlemethode, ontwikkel betere systemen om het te doen, werk samen en leer van elkaar, maar onthoud dat lockdowns maar één gevolg hebben dat je nooit mag negeren, en dat is dat het arme mensen extreem arm maakt.

Nabarro is niet de enige wetenschapper die zich tegen lockdowns verzet. Een aantal medische of volksgezondheidswetenschappers en artsen hebben de Great Barrington Declaration ondertekend, waarin staat dat “het huidige lockdown beleid verwoestende gevolgen heeft voor de volksgezondheid op korte en lange termijn”.

De ondertekenaars zijn onder andere: “Dr. Martin Kulldorff, professor in de geneeskunde aan de Harvard Universiteit, een biostatisticus, en epidemioloog met expertise in het opsporen en monitoren van uitbraken van besmettelijke ziekten en veiligheidsevaluaties van vaccins; Dr. Sunetra Gupta, hoogleraar aan de Universiteit van Oxford, een epidemioloog met expertise in immunologie, ontwikkeling van vaccins en wiskundige modellering van infectieziekten en Dr. Jay Bhattacharya, hoogleraar aan de Stanford University Medical School, een arts, epidemioloog, gezondheidseconoom en expert op het gebied van volksgezondheidsbeleid die zich richt op infectieziekten en kwetsbare bevolkingsgroepen”.

In de verklaring staat: “De meest meedogende aanpak die de risico’s en voordelen van het bereiken van immuniteit van de massa in evenwicht brengt, is om degenen die een minimaal risico lopen op de dood, in staat te stellen een normaal leven te leiden, en hun immuniteit tegen het virus op te bouwen door middel van een natuurlijke infectie, terwijl degenen die het grootste risico lopen beter worden beschermd”.

Op enkele uitzonderingen na volgden de wereldleiders het voorbeeld van het Chinese communistische regime bij de reactie op de uitbraak van het virus en legden ze ongekende lockdowns op. Zweden, dat geen lockdown oplegde, kende een lager percentage sterfgevallen dan sommige plaatsen en landen die beperkingen oplegden.

In de Verenigde Staten heeft president Donald Trump de beslissingen over lockdown maatregelen overgedragen aan de gouverneurs van afzonderlijke staten. Uiteindelijk hebben bijna alle staten,  een af andere soort van beperkende maatregelen ingevoerd.

Door Ivan Pentchoukov
Volg Ivan op Twitter: @ivanpentchoukov

Kijk ook naar

Origineel op 11 oktober 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: WHO Official Urges Halt to Lockdowns as Primary CCP Virus Control Method

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN