Eenvoudige truc kan helpen langer te leven

Als je heilig gelooft in de uitspraak:”Het gaat er niet om hoe oud je bent, maar hoe je je voelt”, dan zou je jaren aan je leven kunnen toevoegen. Er wordt gezegd dat je langer kunt leven, als je gelooft dat je gezond ouder wordt, en als je gedachten rondom het ‘ouder worden’ in een andere context worden geplaatst.

Onderzoeken hebben uitgewezen dat degenen die ‘ouder worden’ niet gelijk stellen aan achteruitgang en handicaps, in het algemeen sneller lopen, beter presteren bij geheugentesten en sneller herstellen van blessures in vergelijking met degenen die andere ideeën hebben over ‘ouder worden’.

Er is ook geconstateerd dat mensen met een positieve kijk op veroudering de neiging hebben langer en beter te leven. Als je gewoon je beste leven leidt en van elk moment geniet, stimuleer je gezonder ouder worden.

Bovendien zal een gezonde kijk op veroudering je ertoe aanzetten je aan gezondere ouderdomskeuzes te houden: regelmatig sporten, goed eten, beter slapen, zonnebrandcrème gebruiken, stress verminderen, stoppen met roken en deelnemen aan dingen die het geluk bevorderen.

(Pexels)

Door deze gewoonten toe te passen in het leven, kun je het gezond ‘ouder worden’ bevorderen en een leven leiden met minder ziekte en handicaps. Aan de andere kant, als je angstig bent of je zorgen maakt over ouder worden, dan val je misschien in een zwart gat van slechte leefgewoonten, die op hun beurt ongezond ‘ouder worden’ bevorderen en je angsten werkelijkheid maken.

Daarom, als je jaren aan je leven wilt toevoegen, verander je je manier van denken en denk je anders over verouderen. Zie ouder worden als steeds weer een jaar toevoegen om te leven en te genieten, niet om jezelf te isoleren en zwakker te worden. Dit kan je motiveren om een gezonde levensstijl te volgen, waardoor je gezonde idealen werkelijkheid kunnen worden, en je nog vele jaren kunt genieten van je leven.

Door Devon Andre www.belmarrahealth.com

Devon Andre heeft een bachelor in forensische wetenschap van de University of Windsor in Canada en een Juris Doctor van de University of Pittsburgh. Andre is een journalist voor BelMarraHealth, die dit artikel het eerst publiceerde.

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN