Epidemische doofpotaffaire toont Peking’s patroon van misleiding 

China’s mislukte poging om het CCP virus in te dammen heeft de misleidende aard van het regime getoond en demonstreert aan de hele wereld dat deze aard dodelijke gevolgen kan hebben, aldus een rapport van een medisch-ethische groep die op 5 mei werd gepubliceerd.

De slechte aanpak van de virusuitbraak, die begon in de Chinese stad Wuhan, is in overeenstemming met tactieken die de Chinese Communistische Partij (CCP) in het verleden al vaker heeft toegepast: ontkennen, verbergen, desinformatie verspreiden en vervolgens profiteren van de winsten, aldus de in de VS- gevestigde ethische groep, Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH), die dergelijke acties een “misleidingsprotocol” noemt.

Dit patroon heeft zich de afgelopen decennia al verschillende malen herhaald waarbij het Chinese regime de mensenrechten schond en de internationale gemeenschap toekeek. 

Tijdens deze pandemie, “worden de gevolgen van de handelingen van de CCP met betrekking tot het virus nu in iedere hoek van de wereld gevoeld”, aldus het rapport (pdf).

“De geschiedenis herhaalt zich met COVID-19, maar [met] veel grotere en veel ernstigere gevolgen”, zei DAFOH’s adjunct-directeur Rob Gray op dinsdag tijdens het virtuele evenement van de bekendmaking van het rapport.

Twee virussen

Li Wenliang, de oogarts die door de politie werd berispt wegens “geruchten verspreiden” nadat hij op sociale media over het virus had bericht, was de meest recente klokkenluider die het doelwit was van de draconische censuur in Peking, aldus het rapport. Li liep het virus op van een patiënt waaraan hij later stierf.

Net zoals bij de huidige crisis,  werd er in 2002 tijdens de eerste weken van de SARS (ernstig acuut ademhalingssyndroom)-uitbraak informatie achter gehouden door Chinese autoriteiten en het publiek bleef maandenlang onwetend. De vooraanstaande Chinese militaire chirurg Jiang Yanyong werd omwille van zijn onthullingspoging van de doofpotactie door het regime, 45 dagen in de gevangenis gestopt. In de nasleep van de uitbraak die zich verspreid had naar tientallen landen, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie de Internationale Gezondheidsvoorschriften bijgewerkt om de communicatie over gezondheidsrisico’s te verbeteren en van landen te eisen dat ze de VN-instantie op de hoogte stellen van noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid.

Jiang, die de Ramon Magsaysay Award ontving voor het naar buiten treden, werd in de loop der jaren voortdurend lastiggevallen door de autoriteiten. Hij is nu 88 jaar en staat nog steeds onder arrest sinds april 2019, nadat hij naar de autoriteiten een brief had gestuurd, waarin hij opriep tot een “herbeoordeling” van de pro-democratieprotesten van het Tiananmen-plein in 1989, die het regime met tanks en wapens had verpletterd.

“Het blijkt dat wanneer men tegen het verhaal van de CCP ingaat, in de beginfase van een epidemie of pandemie, dat op één of andere manier resulteert tot een levenslange gevangenisstraf”, aldus het rapport.

Misbruik in de medische wereld

Soortgelijke systematische ontkenning en misleiding zijn in de afgelopen twee decennia in China al verschillende keren opgedoken in medische wereld en zouden volgens het rapport verdere schade kunnen toebrengen als het zo onverminderd verder gaat.

Sinds 2006, verschenen er rapporten waarin wordt beweerd dat het Chinese regime organen van gewetens gevangenen oogst om transplantatiechirurgie uit te voeren met een winstoogmerk.

Afgelopen juni besloot een onafhankelijke volkstribunaal in Londen, na beoordeling van schriftelijke bewijzen en getuigenverklaringen, dat dergelijke door de staat gesanctioneerde praktijken al jaren “op significante schaal” plaatsvinden – een “indicatieve” actie van genocide.

Het tribunaal stelde vast dat de belangrijkste bron van organen afkomstig is van gevangengenomen beoefenaars van de spirituele beoefening Falun Gong, die sinds 1999 met brute nationale  vervolging te maken hebben.

Adnan Sharif, de secretaris van DAFOH, benadrukte ook het recente nieuws dat twee oudere patiënten die in China waren geïnfecteerd met het virus longtransplantaties hadden ontvangen.

“Wat de CCP wilde laten zien, was de wetenschappelijke genialiteit, om als eerste land een longtransplantatie te doen in deze setting, maar wat het feitelijk doet, is … het roept meer vragen op over de bron van de organen”, zei hij op het evenement. Hij vroeg aandacht voor de verdacht korte wachttijden – drie dagen – om bij oudere patiënten een passend orgaan te vinden.

Sinds 2015 houdt het Chinese regime vol dat alle orgaantransplantaties worden uitgevoerd met organen die zijn verzameld via een vrijwillig donatiesysteem. Maar een BMC Medical Ethics-studie uit 2019 wees uit dat het Chinese regime waarschijnlijk zijn orgaandonatiegegevens heeft vervalst met behulp van een kwadratische functie. Alweer een voorbeeld over de manipulatie van gegevens door het regime, zei Shariff.

Twee kinderen met gezichtsmaskers nemen een pauze tijdens hun bezoek aan de Grote Muur van China in Peking op 18 april 2020. (Wang Zhao / AFP via Getty Images)

Waarschuwing tegen het stilzwijgen

DAFOH zei dat stilzwijgen in het licht van dergelijke mensenrechtentragedies – op zichzelf een vorm van ontkenning – gevolgen heeft: de massale opsluiting van Oeigoeren in de noordwestelijke regio van Xinjiang in China heeft dezelfde kenmerken als de vervolging van Falun Gong, China voert haar alomtegenwoordige bewakingstechnologie uit naar het buitenland en er worden valse gegevens gepubliceerd tijdens de huidige uitbraak, stelde het rapport.

Statistische modellen, verklaringen van ooggetuigen en uitgelekte documenten verkregen door The Epoch Times tonen aan dat de Chinese autoriteiten het aantal vermelde virusinfecties en sterfgevallen te laag is.

Ze faalde erin het virus in te dammen binnen eigen grenzen, maar vervolgens profileerde het Chinese regime zichzelf als wereldleider op het gebied van gezondheid, stuurde defecte medische benodigdheden naar andere landen en lanceerde tegelijkertijd een agressieve desinformatiecampagne op sociale media en Chinese staatsmedia om de schuld van henzelf af te wenden.

“De aard, acties en intenties van de CCP zouden niet langer onverminderd door mogen gaan”, aldus het rapport. “De CCP is het grootste en ernstigste virus van allemaal”, stelde het rapport, een toespraak citerend van Chen Guangcheng, een blinde Chinese mensenrechtenadvocaat die in 2012  vluchtte naar de Verenigde Staten in de periode dat hij onder toezicht van de autoriteiten stond.

Door Eva Fu

Origneel op 6 mei 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Pandemic Coverup Highlights Beijing’s Pattern of Deception: Report

Bekijk de documentaire: De werkwijze van de Chinese Communistische Partij

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN