Explosie bij de grootste olieraffinaderij van Canada in St. John, New Brunswick

 

Er heeft een explosie plaatsgevonden bij de grootste olieraffinaderij van Canada, een belangrijke brandstofbron voor het noordoostelijke deel van de Verenigde Staten.

Irving Oil bevestigde op 8 oktober dat er een “groot incident” plaats had gevonden in de raffinaderij in St. John, New Brunswick.

“We kunnen bevestigen dat er vanmorgen een groot incident heeft plaatsgevonden in onze raffinaderij in Saint John. We zijn de situatie momenteel actief aan het beoordelen en zullen meer informatie delen zodra beschikbaar”, zei het bedrijf in een verklaring.

 

 

“Enorme explosie”

Verschillende foto’s die op sociale-mediawebsites circuleren, tonen vlammen en rook in de raffinaderij. Een bron vertelde S&P Global Platts dat het vuur in een waterstof unit was.

“Verschillende bronnen zeiden dat de fabriek op zijn retour was. Eén voegde eraan toe dat de CDU-, RFCC- en benzine ontzwavelingsunit op 1 oktober waren gesloten”, meldde S&P Global Platts.

Getuigen en mensen die in de buurt wonen, beschreven een enorme ontploffing in The Province, waarbij één persoon rond 10:15 ’s morgens lokale tijd meldde dat de explosie ‘bedden deed schudden’.

Michael Steeves zei dat hij in de buurt reed toen hij het vuur en de dikke, zwarte rook zag. Honderden bewoners kwamen samen om van een afstand te kijken.

“Vanuit mijn positie, kon je vlammen zien – ik denk dat ze ongeveer 30 meter hoog waren – en er was een enorme wolk van zwarte rook”, zei Steeves.

 

 

De raffinaderij in St. John is de grootste van Canada, die volgens Irving Oil meer dan 320.000 vaten afgewerkte energieproducten produceert, waaronder benzine, diesel en stookolie.

Meer dan de helft van de geproduceerde vaten worden geëxporteerd naar het noordoosten van de Verenigde Staten.

De raffinaderij, die in 1960 werd geopend, beslaat 780 hectare en biedt werk aan meer dan 1.400 mensen.

Tom Kloza, hoofd van energie-analyse bij Oil Price Information Service, vertelde CNBC dat de raffinaderij erg belangrijk is voor de Amerikaanse markt.

“We importeren waarschijnlijk meer benzine uit die ene raffinaderij dan welke andere raffinaderij dan ook over de hele wereld”, zei hij.

Door Zachary Stieber, NTD.tv

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN