Familie breekt vloer open om kat te redden

"Ze waren erg bang toen het water steeg. Ze verstopten zich allemaal op verschillende plaatsen om mijn huis."

In juni werd het zuiden van Texas in de V.S. getroffen door hevige regenval, wat grote overstromingen in de regio veroorzaakte. Huizen werden verwoest, gezinnen werden gescheiden en Vannah Vercetti vreesde dat ze haar geliefde Blanca voor altijd zou verliezen.

Vercetti woont in een stacaravan in Weslaco samen met haar man, Leon, zijn hond en hun 11 katten: Blanca, Judy, Jade, Yo-Landi, Fiona, Frida, Rocket, Daisy, Lulu, Nanook en Ducky.

Op 20 juni, rond half zeven werd hun huis getroffen door overstromingen. Vercetti was niet alleen bezorgd over haar eigen welzijn, maar ook over het welzijn van haar katten.

“Ze werden allemaal erg bang toen het water steeg”, vertelde Vercetti aan Humanity. “Ze verstopten zich allemaal op verschillende plaatsen rond mijn huis.”

Het was donker toen de overstroming hen trof, dus Vercetti moest een paar uur wachten voordat ze op zoek kon naar haar katten. Toen uiteindelijk de zon opkwam en ze ging zoeken werden ze allemaal gevonden en de meeste waren veilig. Maar één was dat niet.

Twee van Vercetti’s katten: Frida en Judy (met dank aan Vannah Vercetti)

Volgens The Dodo dacht Blanca dat de veiligste plek om droog te blijven direct onder de stacaravan was. Ze kwam er snel achter dat ze het mis had.

Terwijl het water bleef stijgen, kwam Blanca vast te zitten. Haar angstige miauwen onder de vloer van de slaapkamer alarmeerde haar baasjes.

“Ik ging naar buiten in de regen om te proberen haar eronderuit te krijgen, maar het lukte niet. Ik dacht dat ik mijn kat zou gaan verliezen, dat ze zou verdrinken. Ik ging snikkend naar binnen en voelde me hulpeloos”, vertelde Vercetti aan The Dodo. “Ik kon de angstkreten van Blanca horen. Het was ondraaglijk.”

Vercetti had geprobeerd de aandacht van de kat te trekken vanaf de buitenkant van de stacaravan, maar het plan van Leon was sneller. Hij gebruikte gereedschap om haar van binnenuit te bereiken.

“Even later kwam Vannah de kamer binnen en zag wat ik ging doen. Ze filmde het met haar telefoon en ik ondernam actie”, vertelde Leon aan Humanity.

In eerste instantie probeerde hij met een elektrische zaag door de vloer te komen, maar al snel besefte hij dat het niet veilig voor de kat zou zijn. Dus pakte hij een hamer en begon op de vloer te bonzen.

“[Ik] mikte op een gebied waarvan ik dacht dat het het veiligst was voor haar. Ik moest met voldoende kracht de vloerplanken breken en tegelijkertijd onze kat niet verwonden”, zei Leon. “Mijn doel was om de vloer te breken en dan met een moersleutel en mijn handen een ​​opening te maken die groot genoeg was om de kat doorheen te trekken.”

Vercetti's man trekt Blanca door de vloer
Vercetti’s man trekt Blanca door de vloer (Screenshot via Vannah Vercetti)

Toen de video van de redding op Facebook werd geplaatst, ontving het meer dan 85.000 views. In het bijschrift van de video verontschuldigt Vercetti zich voor het snikken.

“Ik was zo opgelucht. Ik was eerst aan het huilen van verdriet en aan het eind waren het tranen van vreugde”, vertelde Vercetti aan The Dodo. “Het water was slechts centimeters verwijderd van de vloer. Ze had een klein luchtzakje dat haar lang genoeg in leven hield zodat we bij haar konden komen.”

Vanaf dat moment behandelde de kleine kat haar eigenaren met grote dankbaarheid.

Nieuwe beste vriend

Blanca de kat.
Blanca de kat. (Met dank aan Vannah Vercetti)

“Ik neem ze in huis, en dan zoek ik een thuis voor ze of ik houd ze”, vertelde ze Humanity. “Degene die ik houd lap ik op.”

Blanca werd op een avond gevonden buiten bij een Dollar General winkel in april 2017 en werd bijna onmiddellijk daarna naar Vercetti gebracht. Zij en haar man werden meteen verliefd op de kat en besloten haar in huis te nemen.

Meer dan een jaar hield Blanca afstand van haar eigenaren. Maar na de redding is dat veranderd.

“Na haar bijna-doodincident, begon ze ons te volgen, miauwde naar ons, ook nadat ze eten had gehad en ze wreef zelfs langs onze enkels als we naar buiten gingen”, zei Vercetti. “Ze volgt vooral mijn man. Het is alsof ze weet dat hij haar heeft gered.”

“Het is nu al weer even gelden en Blanca doet het geweldig”, zei Leon. “Ze is gezond en liefdevoller jegens mij.”

Leon merkte op dat, hoewel hij en zijn vrouw blij zijn dat Blanca aanhankelijker is, niet elk lid van de familie zo opgewonden is.

“Mijn hond is daarentegen niet zo blij als ze meegaat met zijn middagwandeling”, zei hij.

Dromen van een kattenopvang

De overstroming in juni was serieus. Toen Vercetti naar buiten stapte, reikte het water tot haar middel.

Hoewel de stacaravan 3 meter boven de grond was staat, was er nog steeds veel schade, vooral na de dramatische kat-reddingsactie. Maar, zoals Vercetti schrijft in het bijschrift van haar video: “Liever een gebroken vloer dan een gebroken hart.”

Vercetti's bezittingen na de overstroming
Vercetti’s bezittingen na de overstroming. (Met dank aan Vannah Vercetti)

Kort na de overstroming lanceerde Vercetti een GoFundMe-pagina om de kosten van het repareren van haar huis te dekken en Blanca naar de dierenarts te brengen. Aanvankelijk was het doel om €850,00 in te zamelen. Dat lukte binnen vijf dagen.

Daarna stelde Vercetti haar doelen nog hoger, in de hoop €8500,00 in te zamelen om van haar tweede huis een kattenopvang te maken.

“Ik heb altijd al voor katten willen zorgen. Dus toen onze video viral ging, hebben we besloten de aandacht te gebruiken om fondsen te werven, zodat ik voor meer katten kan zorgen die het nodig hebben”, vertelde Vercetti aan Humanity.

“Het zou een droom zijn die uitkomt als we in staat zijn om de fondsen binnen te halen en onze eigen kattenopvang op te zetten”, schreef Vercetti op haar GoFundMe-pagina.

Als je Vercetti wilt helpen haar doel te verwezenlijken, overweeg dan een donatie: GoFundMe.

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN