Verborgen onrecht: Gao Rongrong vertelt voor haar dood op video over martelingen

Gao Rongrong, een voormalig medewerker van het Luxun Instituut voor de Kunsten, werd vreselijk gemarteld door de CCP en stierf op 37-jarige leeftijd. Mevrouw Gao stierf bij de eerste hulp van het Eerste Ziekenhuis geaffilieerd aan de China Medische Universiteit van de stad Shenyang, nadat ze onderstaand interview heeft kunnen geven.

Zij werd voor haar dood ontvoerd door Chinese communistische agenten die haar meenamen naar het Longshan dwangarbeid-kamp, omdat ze weigerde haar geloof in Falun Gong op te geven.

Op 7 mei, 2004 om 15:00 dienden Tang Yubao, plaatsvervangend onder-directeur van Divisie 2 van het werkkamp en Jiang Zhaohua, de teamleider en anderen haar elektrische schokken toe in haar gezicht, zeven uur lang, wat ernstige verminkingen veroorzaakte. De foto’s van haar verminkte gezicht schokten de wereld, en hierdoor werden alle ogen van de internationale gemeenschap op China gericht.

Gao Rongrong’s foto voor het werkkamp (links) en van haar gezicht 10 dagen na haar verminking (rechts).

Op 5 oktober 2004 ontsnapte Gao aan de greep van het werkkamp. Dit incident verontrustte het communistische leiderschap tot op hoog niveau in Peking. Ze wilden niet dat de martelingen bij iedereen bekend werden.

Luo Gan, hoofd van de Chinese Communistische Partij Politbureau Vaste Commissie, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de vervolging van Falun Gong, schreef persoonlijk instructies uit en hield overleg op alle niveaus; provincies, gemeenten en steden, om Gao Rongrong weer gevangen te nemen en verder te vervolgen.

In die periode zetten provinciale en gemeentelijke ‘610’ bureaus een groot aantal veiligheidsbeambten, agenten en anderen in om verkeerspunten, havens, luchthavens, treinstations en busstations af te zoeken naar Gao. Deze zaak werd “Grote Zaak 26” genoemd.

Op 18 augustus publiceerde Minghui.net Gao Rongrong’s eigen getuigenis gedaan tijdens haar tijd in het ziekenhuis. Ze was zeven uur lang, onafgebroken gemarteld met elektrische stokken en was uit het raam op de tweede verdieping van het politiebureau gesprongen, omdat ze de martelingen niet meer kon verdragen. Ze was naar Divisie 2 gestuurd van de orthopedische afdeling van Het Eerste Ziekenhuis verbonden aan de China Medische Universiteit in Shenyang.

Gao werd gediagnosticeerd met twee bekkenbreuken, een ernstig gebroken linkerbeen en een gebroken rechterhiel.  Van dat moment is deze video opname. (Opmerking: de video werd geproduceerd door het FGM TV productiecentrum- De Chinese versie kan hier gedownload worden.)

Gao Rongrong zegt: “Het is vandaag 25 mei 2014. Ik ben ernstig gewond en in de tweede divisie van de orthopedische afdeling van Het Eerste Ziekenhuis verbonden aan de China Medische Universiteit. Terwijl ik praat wordt ik in de gaten gehouden door vier agenten die voor de deur staan.”

 

Met behulp van anderen slaagde ze erin uit het ziekenhuis te ontsnappen en bleef op de vlucht totdat de CCP haar weer te pakken kreeg.

Op 6 maart 2005 werd Gao Rongrong opnieuw gevangen genomen en ontvoerd. Op 16 juni werd een uitgemergelde Gao, die twee jaar lang geleden had onder ernstige vervolging en martelingen, verder gemarteld tot haar organen uiteindelijk volledig kapot waren. Op de eerste hulp van Het Eerste Ziekenhuis verbonden aan de China Medische Universiteit verliet ze deze wereld voorgoed.

Volgens de op Minghui.net gepubliceerde statistieken was Gao Rongrong de 54e Falun Gong beoefenaar die doodgemarteld werd in de stad Shenyang, Liaoning. Het volgende is haar laatste opgenomen verklaring voor haar dood:

Gao Rongrong: “Iedereen in mijn familie heeft ernstig geleden onder deze vervolging. Feitelijk wordt elke Falun Gong beoefenaar hier (in het werkkamp) als ook hun familie, voortdurend vervolgd en onmenselijk behandeld. We mochten niet met elkaar praten, ook niet met de gevangenen die ons bewaken; we mochten onze families niet zien of spreken, en we werden gedwongen om zware arbeid te doen. Beoefenaars, sommige ouder dan vijftig jaar, werden gedwongen om op smalle krukjes te zitten en zonder pauze door te werken, ongeacht hun fysieke gesteldheid. Ze behandelen ons niet als mensen. Falun Gong beoefenaars zijn allemaal goede mensen, mensen die waarachtigheid, compassie en verdraagzaamheid naleven, maar de vervolgers behandelen ons zo afschuwelijk, dat het lijkt alsof ze geen geweten hebben. Ze verwonden en martelen ons gewelddadig en meedogenloos. Ik ben hier en ik hoop dat we vrij kunnen zijn. Ik hoop dat oprechte mensen wereldwijd aandacht kunnen schenken aan deze vervolging van Falun Gong, (de vervolging die) eigenhandig door (voormalig president) Jiang Zemin is geïnitieerd.”

Van The Epoch Times

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN