Geef het coronavirus dat een pandemie veroorzaakt de juiste naam

Er is recentelijk controverse geweest over hoe je het virus moet noemen dat een wereldwijde epidemie heeft veroorzaakt. De Chinese Communistische Partij (CCP) geeft de voorkeur aan “nieuw coronavirus”. Anderen hebben ernaar verwezen als het “Wuhan-virus”, naar de plaats van oorsprong, zoals gebruikelijk is bij het benoemen van ziekten.

The Epoch Times suggereert dat het “CCP virus” een meer accurate naam is en roept anderen op zich bij ons aan te sluiten bij het aannemen van deze naam.

De naam houdt de CCP verantwoordelijk voor haar moedwillige veronachtzaming van het menselijk leven en als gevolg daarvan het uitbreken van een pandemie die onnoemelijke aantallen mensen in landen over de hele wereld in gevaar heeft gebracht, terwijl het wijdverspreide angst heeft gecreëerd en de economieën van de landen die proberen het hoofd te bieden aan deze ziekte heeft verwoest.

CCP-functionarissen wisten immers begin december dat het virus in Wuhan was verschenen, maar ze hielden de informatie zes weken stil. Ze arresteerden degenen die probeerden te waarschuwen voor het gevaar, beschuldigden hen van het verspreiden van “geruchten” en gebruikten de rigoureuze censuur van het regime om media-aandacht te voorkomen en alle vermeldingen van het virus van sociale media te verwijderen.

  • Kon het CCP virus in de hand gehouden worden? Zie meer
  • Gevangenissen het zwijgen opgelegd: Lees meer
  • Meer ‘trollen’ aangesteld voor Extra Censuur: Lees meer

Wat misschien in toom gehouden had kunnen worden, kon zich nu in stilte verspreiden en dook in heel China op. Onderzoekers aan de universiteit in Southhampton rekenden scenario’s door en concludeerden dat als er drie weken eerder actie was ondernomen er tot 95 procent minder gevallen zouden zijn. Personen die zichzelf mogelijk hadden kunnen beschermen, werden nu slachtoffer, in veel grotere aantallen dan de CCP heeft toegegeven. Eind januari waren er berichten dat alle crematoria in Wuhan 24 uur per dag, 7 dagen per week actief waren om de vele dode lichamen te verwerken.

 

Medisch personeel in overall rijdt een intensive care patiënt naar het nieuw gebouwde tijdelijke ziekenhuis Columbus Covid 2 bij het Gemelli-ziekenhuis in Rome op 16 maart 2020. (Andreas Solaro/AFP via Getty Images)

Ondertussen waren de maatregelen die werden genomen om de bevolking van Wuhan in quarantaine te plaatsen en te behandelen, grotesk onmenselijk. Flatgebouwen werden dichtgelast. Er werden tijdelijke “ziekenhuizen” gecreëerd die in feite als gevangenis dienden voor degenen die vermoedelijk ziek waren met het virus. Opgesloten in deze plaatsen zonder medische behandeling en met weinig voedsel, zaten de ongelukkigen daar vast tot de dood.

Door te liegen over het gevaar waarmee China werd geconfronteerd, volgde de CCP haar gebruikelijke script. Het overheersende verhaal van de CCP is dat de partij “groots, glorieus en correct” is. De aanwezigheid van het dodelijke CCP virus in Wuhan, of in 2003 van het SARS-virus, past niet in het script. Net als bij SARS was de eerste reactie ontkenning.

Maar in de omgang met dit virus is ontkenning niet acceptabel. De wereld moet haar oorsprong kennen en de CCP heeft geweigerd mee te werken. Externe experts zijn niet toegelaten in Wuhan.

En er is begrijpelijke bezorgdheid over de activiteiten van het Wuhan Institute of Virology, het enige P4-laboratorium in China, bedoeld voor het werken met gemakkelijk overdraagbare ziekteverwekkers die een dodelijke ziekte kunnen veroorzaken. Aangezien de officiële verhalen die worden aangeboden voor de bron van het virus niet zijn bewezen, zijn er vragen gerezen of het CCP virus uit het instituut lekte.

Hoe dan ook, aangezien vragen over de oorsprong van het virus onbeantwoord zijn gebleven, is de CCP begonnen met het uiten van wilde beschuldigingen dat de Verenigde Staten verantwoordelijk zijn. Dit zal over de hele wereld met verbijstering worden ontvangen, zo niet als belachelijk worden gezien. President Donald Trump heeft geantwoord door te verwijzen naar het “Chinese virus”.

De Epoch Times verwijst naar het nieuwe coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt, als het CCP virus, omdat het verzwijgen en mismanagement door de CCP (Chinese Communistische Partij) het mogelijk maakte dat het virus zich door heel China heeft verspreid en een wereldwijde epidemie heeft veroorzaakt.

Maar deze door de CCP gemaakte beschuldigingen van Amerikaanse verantwoordelijkheid zijn waarschijnlijk voor haar binnenlandse publiek bedoeld. De CCP heeft het Chinese volk tot slachtoffer gemaakt door de initiële ontkenning van het virus en probeert ze nu opnieuw slachtoffer te maken door de verantwoordelijkheid voor haar acties op anderen af te schuiven.

En dit geeft aan waarom de naam “CCP virus” nodig is om de slachtoffers te kunnen onderscheiden van de dader. De bevolking van Wuhan en heel China is het slachtoffer van de arrogantie en incompetentie van de CCP, uitgedrukt in deze virale pandemie.

De naam CCP virus klinkt ook als een waarschuwing: die landen en individuen die dicht bij de CCP staan, zijn degenen die de ergste gevolgen van dit virus ondervinden, zoals blijkt uit de weelderig tierende infecties in Iran, een hechte bondgenoot van de CCP, en in Italië, het enige G-7 land dat zich aanmeldde bij het ‘Belt and Road Initiative’. Taiwan en Hong Kong, die zeer sceptisch staan ​​tegenover de CCP, hebben relatief weinig infecties gehad.

Ten slotte herinnert het CCP virus de mensen van de wereld eraan dat de bron van het virus zelf slecht is. Dit is een communistisch virus en met de naam CCP virus herinnert The Epoch Times de wereld aan de genezing: het beëindigen van de CCP.

Door de redactie van The Epoch Times

Origineel op 18 maart gepubliceerd op The Epoch Times: Editorial: Giving the Right Name to the Virus Causing a Worldwide Pandemic

Luister podcast over hoe The Epoch Times een wereldwijde bron van onafhankelijke journalistiek werd 

Bekijk de documentaire: De werkwijze van de Chinese Communistische Partij

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN