Grote menigte demonstreert in Washington DC om Trump te ondersteunen en verkiezingsintegriteit te eisen

WASHINGTON – Heel veel mensen kwamen zaterdag samen op het Freedom Plaza in Washington, of namen deel aan andere bijeenkomsten in het hele land om steun te betuigen aan president Donald Trump en om eerlijkheid in het verkiezingsproces te vragen.

Op weg naar het Hooggerechtshof hielden de deelnemers borden vast met de tekst ‘Stop the Steal’, ‘Make America Fair Again’ en ‘Trump 2020’. Voor de start van de mars luisterde het publiek naar toespraken van prominente Trump-aanhangers, waaronder Republikeinse afgevaardigde voor Texas Louie Gohmert, ‘My Pillow’-oprichter Mike Lindell, en verschillende andere activisten.

Het was erg druk op Freedom Plaza en in andere delen van het centrum van Washington DC. Ed Martin, één van de medeorganisatoren van het evenement, schatte dat er 500.000 mensen hebben deelgenomen, maar zegt ook dat sommige media ten onrechte beweren dat er slechts een paar honderd hebben deelgenomen.

President Donald Trump groet deelnemers tijdens een bijeenkomst in Washington op 14 november 2020. (Yi Ping/The Epoch Times)

Deelnemers riepen slogans als “stop the steal”, wat ook de naam is van de beweging die het evenement deels organiseert. Organisator Ali Alexander vertelde The Epoch Times in een eerder interview dat de evenementen de inspanningen zijn van een coalitie van een honderdtal activisten en influencers om “steun te betuigen aan President Trump en eerlijke verkiezingen en transparante tellingen te eisen”.

Soortgelijke evenementen, hoewel kleinschaliger, werden op dezelfde dag in ongeveer 50 andere staten georganiseerd.

Op 13 november twitterde Trump dat het hartverwarmend was om “alle geweldigde steun te zien die er is, vooral de georganiseerde evenementen die overal in het land ontstaan, waaronder een grote op zaterdag in DC.” Voor de officiële start van de demonstratie, reed Trump over Freedom Plaza, waar hij deelnemers begroette.

Een spandoek van The Epoch Times is te zien tijdens de demonstratie in Washington. (Foto Met dank aan Teresa You)

De omstreden presidentsverkiezingen zijn nog steeds onbeslist, aangezien de resultaten in de meeste staten nog niet zijn gecertificeerd en de juridische uitdagingen en hertellingen in de belangrijkste kantelstaten nog niet zijn afgehandeld. De Trump-campagne heeft om een hertelling gevraagd in Wisconsin, en Georgia heeft een hertelling aangekondigd. De Trump-campagne heeft ook juridische stappen ondernomen in Pennsylvania, Arizona en Michigan, en geeft aan dat er in de komende dagen meer zaken in andere staten zullen worden ingediend.

Op 6 november gaf het Hooggerechtshof van de VS een tijdelijke verordening uit die van Pennsylvania vereist om de stemmen te scheiden die na de verkiezingsdag van 3 november zijn binnen gekomen. De Trump-campagne heeft een rechtszaak aangespannen in de staat, en beweert dat de verkiezingsambtenaren van de staat “het verkiezingsproces verkeerd hebben gemanaged”. De Republikeinse Partij van Arizona heeft een rechtszaak aangespannen om een handtelling van de stemmen per precinct (kleinste eenheid waarin stemgebieden zijn opgedeeld) uit te voeren, in de hoop dat het een nauwkeurigere steekproef van de stemmen kan opleveren. De Trump-campagne heeft ook een rechtszaak aangespannen wegens vermeende grootschalige onregelmatigheden en overtredingen bij de verkiezingen in een county in Michigan.

Mensen nemen deel aan een rally ter ondersteuning van president Donald Trump in Washington op 14 november 2020. (Lisa Fan/The Epoch Times)

Verschillende media, waaronder CNN, NBC en Fox News hebben de democratische presidentskandidaat Joe Biden tot winnaar uitgeroepen, een bewering die door Trump is verworpen. Hij zei: “De verkiezing is nog lang niet voorbij.”

De menigte die bijeengekomen was in Washington richtte zich ook tot Fox News en riep “Fox News sucks”, aldus een bericht op het ‘Million Maga March’ twitter-account. Het twitter-account dat net voor het evenement aangemaakt werd, had in een zeer korte tijd ongeveer 30.000 volgers.

Er nam ook een autokaravaan deel aan de rally die opriep een einde te maken aan de Chinese Communistische Partij (CCP), met borden op voertuigen die aangaven dat honderden miljoenen Chinezen de CCP hebben verlaten. Op 12 november heeft Trump een decreet uitgevaardigd om investeringen in Chinese bedrijven die verbonden zijn aan het Chinese leger te stoppen, daarbij verwijzend naar bedreigingen voor de nationale veiligheid. De maatregel maakt deel uit van een reeks uitgebreide maatregelen van de Trump-regering tegen het Chinese communistische regime.

Mensen nemen deel aan een rally ter ondersteuning van president Donald Trump in Washington op 14 november 2020. (Lisa Fan/The Epoch Times)

Alexander, de organisator van het evenement, vertelde The Epoch Times dat de organisatie van plan is om elke zaterdagmiddag om 12.00 uur in elke hoofdstad van elke staat evenementen te houden, totdat het kiescollege een besluit neemt over het presidentschap.

“Dus blijf op straat is mijn boodschap aan het publiek, omdat ze ons online censureren. Ze liegen tegen ons via de reguliere media. De enige manier waarop we over deze ideeën en ware gebeurtenissen kunnen blijven communiceren is als we elkaar offline ontmoeten. Dus dat is wat we doen”, zei Alexander.

Noot van de redactie: Dit artikel is bijgewerkt met de laatste schatting van de organisator van het aantal deelnemers. 

Door Omid Ghoreishi en Emel Akan
Volg Omid op Twitter: @OGhoreishi
Volg Emel op Twitter: @mlakan

Origineel op 14 november 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Massive Crowds March in DC to Show Support for Trump, Demand Election Integrity

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN