Guns N’ Roses stopt show voortijdig vanwege ‘ernstig zieke’ Axl Rose

Guns N’ Roses moest dit weekend een show in Abu Dhabi voortijdig afbreken nadat zanger Axl Rose zo ziek werd dat hij niet langer kon optreden.

Uit de verslagen blijkt dat de 56-jarige Rose, ondanks zijn ziekte nog geruime tijd in staat was op te treden voordat hij gedwongen was te stoppen, meldde Fox.

“Ze hebben me infusen en een heleboel injecties gegeven, omdat ik vandaag ziek ben geworden, ik heb de laatste vijf uur overgegeven”, vertelde Rose het publiek, volgens een geplaatste video van het concert. “Dus in plaats van af te zeggen, doe ik de beste show die we voor jullie kunnen doen!”

Rose was in staat ongeveer 20 nummers te doen van een set van 28 nummers, maar moest uiteindelijk stoppen, aldus Billboard.

“Abu Dhabi, jullie waren **** geweldig vanavond!”, schreef gitarist Slash op Twitter. “Axl was ernstig ziek. Maar jullie waren allemaal een enorm steun. Bedankt daarvoor. We zullen de volgende keer wel weer zien! Proost!!”

“Bedankt Abu Dhabi! @axlrose was wonderbaarlijk … de man was meer dan ziek en deed iets wat ik nog nooit heb gezien in mijn 40 jaar van optreden. Jullie hebben hem er allemaal doorheen getrokken. Tot de volgende keer”, schreef bassist Duff McKagan op Twitter.

Guns N’ Roses is bezig met het afronden van de meerjarige “Not in This Lifetime” semi-reünie tournee. De bandleden van het eerste uur Rose, Slash en McKagan spelen mee.

Het laatste echte album van GNR was “Chinese Democracy” uit 2008. Het titelnummer “Chinese Democracy“, bracht op onverwachte wijze de vervolging door de Chinese Communistische Partij van Falun – een spirituele praktijk die vervolgd wordt in China sinds juli 1999 – aan het licht. Beoefenaars van de discipline worden blootgesteld aan brute vormen van marteling, psychiatrische hersenspoeling, afranselingen en zelfs het afnemen van organen bij levende mensen.

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN