Het gebruik van de naam ‘CCP virus’ houdt het Chinese regime verantwoordelijk voor de wereldwijde crisis, zegt deskundige

Het virus dat de huidige pandemie heeft veroorzaakt, moet het ‘CCP virus‘ worden genoemd, omdat het duidelijk de aandacht vestigt op de entiteit die verantwoordelijk is voor de verspreiding van het virus, zei een China expert.

“Het is duidelijk niet vanwege China of het Chinese volk dat we te maken hebben met een wereldwijde pandemie”, zegt Robert Spalding, voormalig senior director voor strategie bij het Amerikaanse ‘White House National Security Council’ en auteur van “Stealth War: How China Took Over While America’s Elite Slept,” in een interview met The Epoch Times.

“Het komt door de Chinese Communistische Partij (CCP).”

De Epoch Times verwijst naar het nieuwe coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt, als het CCP virus, omdat het verzwijgen en mismanagement door de CCP (Chinese Communistische Partij) het mogelijk maakte dat het virus zich door heel China heeft verspreid en een wereldwijde epidemie heeft veroorzaakt.

Spalding zei dat het belangrijk is om onderscheid te maken tussen het Chinese regime en het Chinese volk, en licht te werpen op het feit dat het “regime haar geheimhouding en heerschappij de reden is dat we vandaag te maken hebben met een pandemie, die in de hele wereld biljoenen dollars aan economische vernietiging heeft veroorzaakt.”

Onlangs hebben de Amerikaanse president Donald Trump en Amerikaanse overheidsfunctionarissen kritiek gehad door het virus te bestempelen als ‘Chinees virus’ of ‘Wuhan-virus’, een verwijzing naar de Chinese stad waar de uitbraak afgelopen december is ontstaan. Het Chinese regime en enkele Amerikaanse politici hebben de woordkeuze aangevallen door te zeggen dat het racistisch was en het Chinese volk en Wuhan stigmatiseerde.

“Het is helemaal niet racistisch, helemaal niet. Het komt uit China, vandaar. Ik wil nauwkeurig zijn”, zei Trump tijdens een persconferentie op 18 maart.

De beste manier om dergelijke beschuldigingen te voorkomen, is door het het CCP virus te noemen, zei Spalding.

Hij voegde eraan toe dat het Chinese regime al tientallen jaren het idee opdringt dat “elke kritiek op het regime een kritiek is op China en het Chinese volk”, om zowel het nationalisme onder de Chinese burgers aan te wakkeren en om zich te isoleren van externe kritiek.

In dit geval wil het regime ervoor zorgen dat elke kritiek op de aanvankelijke verkeerde aanpak van de uitbraak door de CCP “op de schouders van het Chinese volk terecht komt, zodat ze kunnen zeggen: ‘Amerikanen haten China en het Chinese volk echt’, of dat dit allemaal een geval is van racisme,” zei Spalding.

Evenzo wees de redactie van The Epoch Times erop dat de naam “CCP virus” nodig is “om de werkelijke slachtoffers van de gedupeerden te onderscheiden”.

“De bevolking van Wuhan en China is het slachtoffer van de arrogantie en incompetentie van de CCP, zichtbaar in deze virale pandemie”, luidt het.

Josh Rogin, een columnist voor The Washington Post, redeneerde eveneens zo in een opiniestuk van 19 maart met de titel: “Beschuldig ‘China’ niet voor het coronavirus – geef de Chinese Communistische Partij de schuld”.

“We hebben geen probleem met het Chinese volk; ons probleem ligt bij de CCP – haar interne repressie, haar externe agressie en haar kwaadaardige invloed in vrije en open samenlevingen, ”schreef Rogin.

Mark Hemingway, senior schrijver voor RealClearPolitics, suggereerde ook de naamswijziging in een commentaar op 20 maart.

CCP Propaganda weerleggen

Sinds de wereldwijde verspreiding van het CCP virus heeft het Chinese regime een agressieve wereldwijde propagandacampagne ingezet om de aandacht af te leiden van haar oorspronkelijke cover-up van de uitbraak. Het heeft geprobeerd het verhaal te veranderen door te suggereren dat het virus mogelijk afkomstig is uit het buitenland, zoals de Verenigde Staten, en door zichzelf te profileren als leider in wereldwijde inspanningen om de pandemie in te dammen.

Spalding zei dat de Amerikaanse regering en het Westen dergelijke propaganda actief moeten tegengaan door deze te weerleggen en een weerklank te bieden binnen 24 tot 48 uur. Dit, merkte hij op, was het beleid dat de autoriteiten van Taiwan gebruikten om desinformatie van het Chinese regime te bestrijden voorafgaand aan de Taiwanese presidentsverkiezingen in januari.

“Als er geen reactie komt van de andere kant, dan kunnen zij [de CCP] het verhaal en de boodschap beheersen”, zei hij.

Daarom is het belangrijk dat de Verenigde Staten “heel snel en heel hard naar buiten komen om dat soort retoriek aan de kaak te stellen”, zei Spalding.

Hij voegde eraan toe dat westerse media zich ook vertrouwd moeten maken met de aard van de CCP om te voorkomen dat haar propaganda onbedoeld wordt overgenomen.

“Ze moeten zich meer scholen in wat de Communistische Partij is en hoe ze dingen doen”, zei Spalding.

Hij wees op een recent voorbeeld van opmerkingen gemaakt door de Chinese ambassadeur in de Verenigde Staten, Cui Tiankai, welke een promotie waren van complottheorieën dat het CCP virus afkomstig was uit de Verenigde Staten.

Cui’s verklaring, die in strijd is met recente beweringen van de Chinese woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken Zhao Lijian dat het virus door het Amerikaanse leger naar Wuhan is gebracht, leidde tot een Bloomberg-persbericht waarin werd gepostuleerd dat de twee verschillende standpunten een “interne splitsing in Peking” vertegenwoordigden over hoe om te gaan met president Trump.

Spalding zei dat de media niet begrijpen dat “geen enkele Chinese politicus, Chinese ambassadeur of Chinese functionaris die zich onder de duim van de Chinese Communistische Partij bevindt, iets anders zal zeggen dan wat de partij hen oplegt.”

“Ze [de westerse  media] realiseren zich niet dat dit eigenlijk deel uitmaakt van hun hele [propaganda] campagne”, zei Spalding, eraan toevoegend dat “het hebben van twee berichten in feite is om af te leiden van het feit dat dit een opzettelijke poging van de [Chinese communistische] partij is om de Verenigde Staten te portretteren als de maker van het coronavirus”.

Burgeractie

Ook een recente petitie die op de petitie-website van het Witte Huis werd ingediend, drong er op aan dat het nieuwe coronavirus het CCP virus zou worden genoemd ‘om de oorsprong vann het virus nauwkeurig weer te geven’.

“Het is de heersende Communistische Partij van China (CCP) die het Chinese volk ziek heeft gemaakt – en nu ook de wereld”, aldus de petitie. “Het is de totalitaire aard en de hardvochtige oneerlijkheid van de Chinese Communistische Partij die deze catastrofe voor de volksgezondheid heeft veroorzaakt.”

De petitie heeft in vijf dagen tijd meer dan 20.000 handtekeningen verzameld. De website vereist dat de petitie tegen 10 april a.s. 100.000 handtekeningen heeft verzameld om een ​​reactie van het Witte Huis te ontvangen.

Daniel Lou, een Chinees-Amerikaanse zakenman en vrijwilliger voor de herverkiezingscampagne van president Trump, heeft de petitie ondertekend. Hij deed dit, omdat “het belangrijk is om de oorzaak te achterhalen van wat er is gebeurd”, vertelde Lou aan The Epoch Times.

Als Amerikaanse functionarissen en mediakanalen de term gaan gebruiken, zou dit wijzen op een afwijzing van de CCP-verhaallijn rond het virus, zei Lou.

“Dat zou betekenen dat de wereld eindelijk de echte oorzaak van het gehele probleem zou hebben gevonden.”

Door Cathy He

Origineel op 23 maart 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Using the Name ‘CCP Virus’ Holds Chinese Regime Responsible for Global Crisis, Expert Says

Bekijk de documentaire: De werkwijze van de Chinese Communistische Partij

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN