Het leger onderzoekt een verstuurd bericht dat beweert dat ‘Make America Great Again’ een uiting is van ‘White Supremacy’

Het Amerikaanse leger onderzoekt een bericht dat aan het legerpersoneel is verstuurd waarin wordt beweerd dat “Make America Great Again” (Maak Amerika weer groots) en “het vieren van Columbus dag” vormen zijn van  “White Supremacy” (blanke superioriteit).

Het bericht, verzonden door Chaney Pickard van het ‘US Army Aviation & Missile Center’ vanaf een officieel email-adres van de overheid, bevat een schema met een piramide.

In de buurt van de top van de piramide staan zinnen en handelingen die worden beschouwd als “openlijke blanke superioriteit”, met inbegrip van het zwarte gezicht, het n-woord, en brandende kruizen.

Hieronder staan tientallen zinnen en acties die naar verluidt vormen van “verborgen witte superioriteit” zijn, waaronder het verkleden als minderheden tijdens Halloween, het “niet opkomen tegen racistische grappen”, het gedrag van zwarte mensen melden bij de politie, zeggen “er is slechts één menselijk ras”, elk beleid dat als “anti-immigratie” wordt gezien, en “initiatieven alleen in het Engels”.

De campagneleus van president Donald Trump: “Make America Great Again” staat er ook bij. Net zoals de viering van Columbusdag, een feestdag waarop ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus Amerika ontdekt, wordt genoemd. 

Tekening die was opgenomen in een bericht aan het personeel van het Amerikaanse leger. (kantoor van republikein Mo Brooks)

Het plaatje maakte deel uit van een bericht dat naar de leden van het leger was gestuurd en nodigde hen voor luistersessies van het programma genaamd ‘Project Inclusion‘. Dit is gericht is op het verbeteren van inclusiviteit, diversiteit en gelijkheid in het hele leger.

De e-mail bevatte ook vijf “must-read artikelen” voor elke leider, waaronder één die eiste dat bedrijven in de Verenigde Staten “significante actie tegen racisme moeten ondernemen” en een andere die vuurt: “Je zwarte collega’s lijken misschien oké, maar de kans is groot dat ze dat niet zijn.”

Volksvertegenwoordiger Mo Brooks (Republikein uit Alabama) stuurde een brief naar de leider van het leger, Secretary of the Army Ryan McCarthy, waarin hij onderzoek eiste naar wat hij beschreef als een directe schending van de ‘Hatch Act’.

“De Hatch Act verbiedt leidinggevende werknemers bij de federale overheid deel te nemen aan bepaalde, verboden politieke activiteiten”, zei Brooks in een verklaring.

“ALLE burger en geüniformeerde personeelsleden van het Amerikaanse leger die deze racistische en politieke partijgebonden e-mail, met gebruik van overheidsmiddelen, hebben opgesteld, goedgekeurd of verzonden, zouden moeten worden vervolgd voor het schenden van de Hatch Act, en ontslagen moeten worden voor het zichzelf schaamteloos en illegaal inmengen in partijgebonden politieke activiteiten in overheidstijd geld van belastingbetalers gebruikend.”

Brooks vroeg wie binnen de afdeling van het leger de e-mail heeft gemaakt en wie deze heeft goedgekeurd.

Het Witte Huis heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Een woordvoerder van het leger zei in een verklaring aan The Epoch Times dat twee van de pagina’s in de e-mail “niet goedgekeurd” waren en “per ongeluk” werden verzonden voordat ze onmiddellijk werden teruggehaald.

“De afbeeldingen – gekopieerd van een website die niet van de overheid is – bevatten veel zinnen die bedoeld waren om een gesprek op gang te brengen; er was nog niet over het document geoordeeld en het was ongeschikt voor de discussie. De niet-goedgekeurde pagina’s zijn op geen enkele manier gebruikt als onderdeel van de ‘Your Voice Matters’ luistertoursessies”, zei de woordvoerder.

“Zodra het departement van de legerleiders op de hoogte werd gebracht van deze materialen, startte het leger een 15-6 onderzoek om vast te stellen hoe dit kon gebeuren. Het leger keurt het gebruik van bewoordingen die duiden op politieke steun niet goed. Het leger is en blijft een apolitieke organisatie.”

Door ZACHARY STIEBER
Volg Zachary op Twitter: @zackstieber

Volg ons op YouTube
https://youtu.be/swLC6T8WYQ8


Hoe verschilt The Epoch Times van andere media?
The Epoch Times is de snelst groeiende onafhankelijke media in Amerika. We zijn anders dan andere mediaorganisaties omdat we niet worden beïnvloed door een regering, bedrijf of politieke partij. Ons enige doel is om onze lezers nauwkeurige informatie te geven en verantwoordelijk te zijn naar het publiek. We volgen niet de ongezonde trend in de hedendaagse mediawereld van agendagestuurde journalistiek, en gebruiken in plaats daarvan onze principes van waarheid en traditie als onze leidraad.

Origineel op 9 juli 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Army Investigating Message Sent out Claiming ‘Make America Great Again’ a Sign of ‘White Supremacy’

 

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN