Het testen bij vrijwilligers van een vaccin tegen COVID-19 in het Verenigd Koninkrijk

Een klinische proef voor een mogelijk CCP virusvaccin is 23 april donderdag in het Verenigd Koninkrijk begonnen, aldus onderzoekers.

Het mogelijke vaccin is ontwikkeld door de Universiteit van Oxford. De proef wordt uitgevoerd door het Jenner Institute en de Oxford Vaccine Group.

Een vrijwilliger ontving het potentiële vaccin, terwijl een andere vrijwilliger een controle vaccin ontving, MenACWY, dat werd gebruikt ter bescherming tegen meningitis en sepsis.

Het paar zou gedurende 48 uur gevolgd worden. Als alles goed is gegaan, worden op dag drie nog eens zes deelnemers ingeënt. Na nog een monitor periode van 48 uur zou de proef overgaan tot het vaccineren van een groter aantal vrijwilligers.

Onderzoekers maakten vorige maand bekend dat ze begonnen zijn met het screenen van medici voor de proef, die de veiligheid en effectiviteit van het vaccin zullen analyseren.

“Deze studie heeft als doel te beoordelen of gezonde mensen kunnen worden beschermd tegen COVID-19 met dit nieuwe vaccin genaamd ChAdOx1 nCoV-19. Het zal ook waardevolle informatie opleveren over de veiligheidsaspecten van het vaccin en het vermogen ervan om goede immuunreacties tegen het virus te genereren”, aldus het onderzoeksteam in een blogpost.

Het vaccin is gemaakt van het ChAdOx1-virus, een zwakkere versie van het gewone verkoudheid virus, adenovirus, dat genetisch is veranderd, zodat het niet bij mensen kan groeien.

Aan het construct werd genetisch materiaal toegevoegd om eiwitten te maken van het CCP virus  genaamd Spike Glycoprotein. Het doel is dat de vaccinatie een immuunrespons op het eiwit veroorzaakt dat zal helpen voorkomen dat het virus menselijke cellen binnendringt.

Er zullen tot 1.102 mensen worden aangeworven op onderzoekslocaties in Oxford, Southampton, Londen en Bristol. Sommigen krijgen het vaccin terwijl anderen MenACWY krijgen en als controlegroep dienen.

Ingekleurde rasterelektronenmicroscoop-opname van een apoptotische cel (rood) zwaar geïnfecteerd met CCP virusdeeltjes (geel), geïsoleerd uit een patiëntenmonster. Beeld vastgelegd op de NIAID Integrated Research Facility (IRF) in Fort Detrick, Maryland, gepubliceerd op 2 april 2020. (NIAID)

Los hiervan worden tien vrijwilligers geworven die twee doses van het COVID-19-vaccin krijgen met een tussenpose van vier weken.

Deelnemers ontvangen een dagboek om eventuele symptomen die ze hebben ervaren in de zeven dagen na het ontvangen van een vaccin te noteren en er zal worden gevraagd of ze zich de volgende drie weken goed blijven voelen. Vrijwilligers zullen een reeks vervolgbezoeken krijgen.

Het kan enkele maanden of misschien wel 6 maanden duren tot er gegevens komen om te zien of het vaccin werkt, afhankelijk van het transmissie niveau in de gemeenschap. Als het vaccin niet werkt, zal het team kijken wat er is gebeurd, alternatieve benaderingen onderzoeken en eventueel het programma stoppen.

“Het Oxford-team had uitzonderlijke ervaring met een snelle vaccin respons, zoals bij de uitbraak van ebola in West-Afrika in 2014”, zei professor Adrian Hill, directeur van het Jenner Institute aan de Universiteit van Oxford, in een eerdere verklaring. “Dit is een nog grotere uitdaging. Vaccins worden vanaf nul ontworpen en het verloopt in een ongekend tempo. De aanstaande proef zal van cruciaal belang zijn voor het beoordelen van de haalbaarheid van vaccinatie tegen COVID-19 en kan leiden tot een vroege invoering.”

Een andere professor, Andrew Pollard, zei: “Het starten van de klinische proeven is de eerste stap in de pogingen om erachter te komen of het nieuwe vaccin dat aan de universiteit van Oxford wordt ontwikkeld, werkt en veilig een centrale rol kan spelen bij de bestrijding van het pandemische coronavirus dat de wereld overspoelt.”

Een handvol andere vaccins bevindt zich ook al in de testfase bij mensen. Hoewel het ChAdOx1-vaccin nog lang niet klaar is, wordt het al geproduceerd.

Dr. Sandy Douglas, die het schaalvergrotingsproject voor vaccinproductie leidt, zei deze week in een verklaring: “De omvang van deze epidemie vormt een enorme uitdaging voor de vaccinproductie. We moeten strenge veiligheidsnormen volgen en dat kost tijd. Door onmiddellijk aan de grootschalige productie te beginnen, hopen we de beschikbaarheid van een hoogwaardig, veilig vaccin te versnellen.”

Door Zachary Stieber
Volg Zachary op Twitter: @zackstieber

Wist je dat?
De Epoch Times is de eerste en enige media die de ware aard, impact en het uiteindelijke doel van het communisme blootlegt. We onthullen de schade die het heeft toegebracht aan onze morele basis en aan oosterse en westerse tradities. We schrijven ook over de gevolgen van socialisme en haar impact op de economische en politieke stabiliteit van landen. 

Origineel op 23 april 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Human Trial for CCP Virus Vaccine Begins in UK

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN