Het vinden van vreugde en voldoening in ons werk kan de professional helpen hogerop te komen en de ondernemer een start-up te beginnen

Professioneel succes en ondernemerschap kunnen lonend zijn, maar ze hebben hun beperkingen. Vreugde en betekenis worden te vaak gezien als bijproducten bij het binnenhalen van die droombaan of een bepaald inkomen behalen. Maar in plaats van te verwachten dat ons werkleven onze vooruitzichten dicteert, moeten we dit script omdraaien. Door ervoor te kiezen elke werkdag met een gevoel van vreugde te beginnen, stellen we onszelf in op meer te doen dan, de 90.000 uur  die we tijdens ons leven aan werk besteden, alleen maar te overleven. We positioneren onszelf om goed te gedijen.

Vreugde is een proactieve manier van denken

We willen allemaal voldoening uit ons werk halen. Zelfs als ons werk geen genezing voor kanker ontdekken inhoudt of het maken van voedsel uit koolstofdioxide, met de juiste blik, kan ons werk voldoening schenken. De Japanse ondernemer Marie Kondo werd al snel een begrip met de première van haar Netflix-serie “Tidy-up”. Haar onderneming is gebaseerd op de ogenschijnlijk saaie taak je huis op te ruimen. Door anderen te helpen vreugde te vinden in zo’n basistaak, illustreert Kondo wat het betekent om zin en betekenis aan het werk toe te kennen.

Het mooie van vrij ondernemerschap is dat je vol plezier dingen kunt nastreven waar jij om geeft, of het nu gaat om het grootbrengen van kippen op je erf of het verkennen van nieuwe economische grenzen met blockchain-technologie. Je hebt dan misschien geen leven gered, maar wellicht heeft je werk het leven van iemand anders wat beter gemaakt. We kunnen allemaal een les leren van Marie Kondo en ervoor kiezen vreugde te brengen in onze huizen, werkplekken en gemeenschappen.

Wat betekent vreugde en zin brengen in het werk voor de opklimmende professional of de ondernemer die zijn startup begint? Het zal eruit zien als een lichtvoetige vastberadenheid, een moedige veerkracht en hoop op de toekomst. Vreugde is een proactieve manier van denken die de verleiding weerstaat om jezelf en je werk uitsluitend te bekijken met een blik gebaseerd op externe gebeurtenissen en omstandigheden. Dit betekent niet dat je jezelf een peptalk moet geven: “Ik ben goed genoeg, slim genoeg, en heb het, mensen vinden me aardig“. Integendeel,  het is je realiseren dat een dag hard werken en moeilijke situaties met zich meebrengt, maar met de juiste instelling weet je dat je de overtuiging hebt om te volharden.

Ongetwijfeld is werk een belangrijk onderdeel van wie we zijn en kan voor de succesvolle professional of ondernemer enorm lonend zijn. Voor degenen die hun plek vinden, of wat sommigen een ‘roeping’ noemen, is voldoening van het werk net zo vanzelfsprekend als ademen. Maar de waarheid is dat we niet hoeven te wachten op onze droombaan – of het perfecte bedrijfsidee – om opgewektheid, veerkracht en welwillendheid ten toon te spreiden. We kunnen elke dag plezier beleven, zelfs als die vol zit met taken die buitengewoon saai of alledaags lijken, zoals opruimen. Familie-diners bereiden in je restaurant, deelnemen aan de bedrieglijk gecompliceerde productie van een potlood of moderne gemakken die het leven van mensen comfortabeler maken, kunnen allemaal worden benaderd vanuit een plek van vreugde.

Vergelijk je leven niet met die van anderen

Eén manier om deze vreugde te verkrijgen is door je professionele vaardigheden te verfijnen. Het vertrouwen dat voortkomt uit een grotere vaardigheid brengt zijn eigen soort voldoening en vreugde met zich mee. Door ervoor te kiezen voortdurend te leren, herinner je jezelf eraan dat er iets is om naar uit te kijken – iets om op te hopen. Wanneer we de langetermijndoelen die we ooit hadden uit het oog verliezen, kunnen we snel ontmoedigd en neerslachtig raken. Voortdurend leren is jezelf immuun maken voor professionele atrofie en kan dienen als een verdediging tegen vreugdeloosheid.

Een andere manier om een basis te leggen voor vreugde, zowel professioneel als persoonlijk, is het opbouwen van een netwerk van vrienden en gelijkgestemden. Zaken doen is relationeel gebonden en de meeste professionals begrijpen de noodzaak om een ​​netwerk van klanten op te bouwen. Het is echter ook belangrijk om een ​​gemeenschap van collega’s op te bouwen die ondersteuning, mentorschap, wijsheid en kameraadschap kan bieden. Vrienden op het werk maken uw dag aangenamer en kantoorpolitiek draaglijker. En uw relaties buiten het werk, zoals met uw familie, vrienden en degenen met wie u vrijwilligerswerk doet, zijn niet alleen een bolwerk tegen eenzaamheid, maar ze stellen u ook in staat een ​​gezonder leven te leiden. Zinvolle relaties met anderen dragen bij aan vreugde op een manier die rijkdom en erkenning eenvoudig niet kunnen doen.

Vreugde kan ons op de been houden in periodes van vermoeidheid of een burn-out. Plezier brengen op het werk vermindert het risico op professionele verlamming die soms gepaard gaat met moeilijke perioden. Als je eenmaal hebt geleerd hoe je het script omdraait en met plezier aan het werk gaat, bescherm het dan. De hoop en het juiste perspectief dat vreugde biedt, herinneren ons eraan dat onze carrières soms een ritme volgen van bewerken, planten en oogsten. Zeker, er zijn momenten op het werk dat de problemen ons ​doen evalueren of we op de goede weg zijn. Desillusie kan echter ook voortkomen uit de gedachte van de workaholic dat we de ultieme betekenis en levensvervulling alleen in ons werk kunnen vinden. Die mentaliteit kan ons doen denken dat we altijd ‘aan’ moeten staan, nooit tevreden kunnen zijn om te rusten of op te laden. Vroeg of laat berooft dat perspectief ons van vreugde.

Mark Twain schreef ooit: “Vergelijking is de dood van vreugde.” Concurrentie binnen een branche is noodzakelijk voor bedrijven. Op een persoonlijk niveau echter hoeven we de ‘Joneses niet bij te houden’. Te vaak meten we ons af tegen het succes van anderen. Maar we doen er goed aan om ons met onze eigen zaken te bemoeien (we moeten ons echt om onze eigen zaken bekommeren). We weten vaak niet waar anderen zijn begonnen of hoe hun weg naar succes is geweest. Door ons te concentreren op onze eigen zaken in plaats van ons te vergelijken met leeftijdsgenoten, kunnen we productiever zijn en de destructiviteit van afgunst vermijden.

In onze carrière en zakelijke activiteiten zijn er veel dingen waar we geen invloed op hebben. Maar het staat ons vrij om voor onszelf succes te definiëren (danwel in geld of sociale impact), en we zijn vrij te kiezen hoe we tegen ons werk en onze werkplek aankijken. Door intentioneel vreugde te omarmen in plaats van te reageren op dagelijkse gebeurtenissen, positioneren we onszelf om invloed op ons leven en onze carrière uit te oefenen. Op deze manier, zullen we veerkrachtiger zijn bij uitdagingen en dankbaarder zijn voor alledaagse succesjes. Dus neem vandaag nog je vreugde mee naar je werk. Tegen de tijd dat je hoofd vanavond het kussen raakt, zul je blij zijn dat je dat hebt gedaan.

Door Brooke Medina

Brooke Medina is directeur communicatie bij het Civitas Institute en zit in het bestuur van ReCity Network. Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op FEE.org.

 

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN