Inwoners van Shanghai zien de ernst van de pandemie

Terwijl het communistische regime nul nieuwe binnenlandse gevallen van de CCP virusinfectie publiceerde, meldden de inwoners van Shanghai het tegenovergestelde op basis van hun observatie van de omgeving.

—–

Verslaggever: De nieuwe infectie zou onlangs zijn geïmporteerd en niet in eigen land zijn overgedragen.
Dhr. Chen: Natuurlijk zijn er binnenlandse gevallen. Hoe zouden er géén kunnen zijn? Wuhan heeft nieuwe gevallen. Het is onzin van de media om te zeggen dat er geen binnenlandse gevallen zijn. Als het inderdaad nul is, waarom is het dan voor inwoners van Hubei verboden om Peking binnen te komen?
Er zijn zowel binnenlandse als buitenlandse infecties. Er zijn overdrachten tijdens deze sluimerende fase. Het is ook verplicht om mondkapjes te dragen in Shanghai. Een persoon raakte besmet na slechts 16 seconden contact. Hun ontmoeting in een openbare ruimte werd opgenomen met een bewakingscamera en werd een paar dagen geleden op tv getoond.

Verslaggever: Hebben bedrijven in Shanghai de activiteiten hervat?
Dhr. Chen: Ja, er is een bevel dat fabrieken de productie hervatten. Zelfs hotels gaan open. Maar op 29 maart sloten de autoriteiten van Shanghai opnieuw hotels. Pretparken, dierentuinen, enzovoort waren enkele dagen open, maar zijn nu gesloten.

Verslaggever: Wat betekent dat?
Dhr. Chen: Dat vertelt ons dat er in Shanghai een nieuwe uitbraak van de CCP virusinfectie plaatsvindt.
Dhr. Yin: Ik heb meer dan 10 hotels van een nationale keten gezien, die als quarantaineplaatsen gebruikt worden. Afgezien daarvan lijkt niets bijzonder zorgwekkend. Zo ziet het eruit aan de oppervlakte. Maar er is geen definitief antwoord over de heropening van scholen en dat is zorgwekkend.

Verslaggever: Gaan scholen in september weer open?
Dhr. Yin: Er wordt gezegd van wel, maar niet officieel.

Verslaggever: Hoe begrijp je dat?
Dhr. Yin: Het is duidelijk dat er nieuwe infecties zijn. Anders zou het weer normaal zijn. De scholen moeten weer opengaan. Met alle propaganda ziet alles er goed uit en hebben mensen geen enkel besef van crisis. Als je het analyseert op basis van de heropeningsdata van scholen, realiseer je je dat er nog steeds problemen zijn, ook al is er geen nieuws over enige isolatie of nieuwe gevallen in ons gebied.

Verslaggever: Zijn mensen alert of ontspannen?
Dhr. Yin: Niet bepaald ontspannen. Er wordt niet veel contact gezocht of gepraat op straat. Er lopen niet veel mensen op straat. Mensen gaan voornamelijk naar buiten voor boodschappen.

Verslaggever: Kunnen we aannemen dat dit bevel tot sluiting van de grens suggereert dat de uitbraak ernstiger wordt dan het was?
Dhr. Hu: Dat is zeker, het wordt alleen maar serieuzer. Ik hoorde dat Hongkou Football Stadium een ​​geïmproviseerd ziekenhuis is geworden. Er zijn ook 11 motels van een keten in Shanghai die zijn aangewezen als quarantaineplaatsen.

Verslaggever: Wanneer is dat gebeurd?
Dhr. Hu: Ik weet het niet. Het is nooit officieel gemeld.
Gisteren zei een neef van een vriend die werkt op het Shanghai Hongqiao station voor hogesnelheidstreinen, dat een groot deel van de bemanning van de hogesnelheidstreinen in quarantaine waren geplaatst.

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN