Inwoners van Wuhan worden gewaarschuwd voor hoger risico op infectie na opheffing van lockdown

Een inwoner van Wuhan gaf een waarschuwing door die ze hoorde van een vrijwilliger op WeChat. Vrijwilligers helpen indien nodig buren, patiënten en medisch personeel en hebben toegang tot meer informatie dan anderen.
——
Een mevrouw vertelt:
Zojuist belde de moeder van een vriendin om me te vertellen dat ze als vrijwilliger, die mensen op verschillende plaatsen helpt en verschillende klusjes doet, net afscheid heeft genomen van een medisch team dat Hubei kwam ondersteunen. Ze gaan nu terug naar hun geboortestad en ze sprak met hen voordat ze vertrokken.

Ze zei dat het doel van haar telefoontje was om me te waarschuwen niet naar buiten te gaan. Het risico buiten is te groot. Ze zei, vermijd allereerst al het openbaar vervoer, inclusief bussen en de metro. Het risico buiten is nu groter dan toen alle wijken onder strikte lockdown waren. Ze vertelde me dat er elke dag nieuw geverifieerde patiënten in ziekenhuizen zijn. Sommige patiënten dragen zelfs twee soorten CCP virus.

Deze dokters zeiden dat we niet naar buiten moeten gaan tenzij het nodig is. Als we naar buiten gaan, moeten we strengere preventieve maatregelen nemen dan voorheen.

Vervolgens vroeg ze de artsen, die uit Shanghai kwamen, waarom ze Wuhan verlaten voordat de epidemie is uitgeroeid. Ze zeiden dat ze hulp kwamen bieden tijdens de moeilijkste periode waarin er een ernstig tekort aan medici was in Wuhan. Nu moeten ze terugkeren naar Shanghai.

Op de vraag of er nog steeds een tekort aan medici is in Wuhan, zeiden ze dat de medische staf in Wuhan lange dagen maakt en dat ze allemaal opgebrand zijn. Het blijft een lastige taak voor de medici in Wuhan.

Ze vertelden haar dat het virus te heftig is. Er zijn veel symptoomloze dragers en veel nieuwe geverifieerde gevallen. Momenteel worden diagnose, isolatie en behandeling allemaal door de patiënt zelf betaald. Voorheen, tijdens de moeilijkste tijd, betaalden de autoriteiten de kosten. Nu is elke uitgave voor eigen rekening. Nu zoeken mensen die financiële moeilijkheden hebben geen behandeling of diagnose, maar ze blijven rondhangen en verspreiden het virus verder. De huidige situatie is dus ernstig.

Laten we thuis blijven en online winkelen.

Ze vroeg de artsen waarom de autoriteiten geen nieuwe gevallen meer melden terwijl er elke dag nieuwe gevallen van infectie in ziekenhuizen worden vastgesteld. Ze vertelden haar dat de autoriteiten van mening zijn dat de huidige uitbraak onder controle is, dus rapporteren ze niet de echte cijfers.

Juist daarom zijn veel mensen niet meer op hun hoede.

Er zijn veel asymptomatische dragers in de buurt. Sommigen werden geïdentificeerd toen ze weer aan het werk gingen en de coronavirus-test ondergingen. De situatie is beangstigend.

De moeder van mijn vriendin vertelde me dat haar dochter zich altijd van top tot teen bedekt met een beschermend pak als ze naar buiten gaat, maar ze zou willen dat ze twee lagen handschoenen kon dragen. Ze voelt zich nu angstiger dan voorheen.

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN