Jong Brits stel spaarde in slechts 6 maanden voor een huis met 3 slaapkamers

Een jong Brits stel deelde hun buitengewone geldbesparende keuzes die na slechts zes maanden resulteerden in het samen kopen van een huis. Het mooiste is dat ze geen cent hebben hoeven lenen van familie of vrienden.

In 2019 hadden de 19 en 20-jarige adjunct-manager Wiktoria Zaucha en klantenservicemedewerker Joshua Shaw, beiden uit Birmingham in Engeland, hun zinnen gezet op het samen kopen van een huis. In januari 2020 ondertekenden ze de papieren van hun huis in West Midlands, waarmee ze officieel huiseigenaren werden.

(met dank aan Wards Keep – Countryside Properties)

“In totaal duurde het ongeveer 6 tot 12 maanden om de perfecte plek te vinden”, zei Shaw, volgens The Mirror, en voegde eraan toe dat het wel wat opofferingen vereiste.

De motivatie om een huis te kopen werd gevoed door het feit dat de huurkosten in hun omgeving veel hoger waren dan de maandelijkse hypotheekaflossingen zouden zijn. “Als je kijkt naar de kosten van het huren, was het gewoon logisch om te investeren in onze eigen woning, in plaats van in die van iemand anders”, legde Shaw uit.

Het zuinige koppel besloot hun bestaande spaargeld aan te vullen en stopten met luxe, het uitgaansleven, eten in een restaurant en vakanties. Het paar maakte optimaal gebruik van de gastvrijheid van hun vrienden door te sofa-surfen, en Shaw verkocht zijn auto.

(met dank aan Wards Keep – Countryside Properties)

“We hebben allebei al een tijdje gespaard, niet specifiek voor een huis”, legde Shaw uit aan de Daily Mail. “Als je na school een baan krijgt, zoals wij, en bereid bent opofferingen te maken zoals een tijdje niet uitgaan, geen vakanties en geen afhaalmaaltijden, dan is het zeker mogelijk.”

Het ijverige stel werkte 16 uur per dag, wat “vermoeiend was, maar de moeite waard”, zei Shaw. Hij stelde voor 40 tot 50 procent van alle verdiende loon opzij te zetten en dat geld zo snel mogelijk te vergeten.

In slechts zes maanden had het paar ieder meer dan 6.000 pond (6.732 euro) gespaard, in totaal bijna 13.000 pond (14.583 euro) dat ze gebruikten voor een aanbetaling van 5 procent op hun droomhuis met de hulp van het Britse overheidsprogramma “Help to Buy”.

“Op een avond bezochten we toevallig een centrum voor plattelandsontwikkeling, ‘Wards Keep’, en zodra we het zagen, wisten we het. Dit was het”, legde Shaw uit aan de Daily Mail. Het gekozen drie verdiepingen tellende huis van Zaucha en Shaw heeft een ruime slaapkamer met dakramen en een aangrenzende badkamer, en een volledig open benedenverdieping.

(met dank aan Wards Keep – Countryside Properties)

“We waren er van overtuigd dat we een nieuwbouwwoning wilden”, vervolgt Shaw, “vooral omdat ze minder onderhoud nodig hebben dan oudere huizen. Geen van ons beiden heeft veel ervaring met klussen, dus een nieuwbouwwoning voelde gewoon als de juiste vorm voor starters zoals wij.”

Help to Buy” van de Britse overheid vereist dat potentiële huiseigenaren met een aanbetalinng van 5 procent op de proppen komen. In ruil daarvoor kunnen ze een lening krijgen voor 20 procent, renteloos voor vijf jaar, om de kosten van de aanbetaling van het huis te dekken.

(met dank aan Wards Keep – Countryside Properties)

“Het is geweldig om jongere koppels zoals Joshua en Wiktoria de huurcyclus te zien doorbreken door gebruik te maken van de regeling”, zei Adam Daniels, een makelaar bij West Midlands Countryside Properties, in The Mirror.

Zaucha en Shaw, die genieten van hun gloednieuwe driekamerwoning, adviseerden anderen dat het heel goed mogelijk is om op zo’n jonge leeftijd te sparen voor een huis.

“Sommige mensen denken misschien dat kopen op onze leeftijd onrealistisch is”, reflecteerde Shaw. “Maar eerlijk gezegd denk ik dat kopen op 19 en 20-jarige leeftijd zeer haalbaar is, als dat echt is wat je wilt.”

Door Louise Bevan

Origineel op 4 maart 2020 gepubliceerd op The Epoch Times: Young UK Couple Shares How They Saved for a $280,000 3-Bedroom Home in Just 6 Months

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN