Juridisch team van Trump weerlegt nieuwsberichten dat ze rechtszaak in Pennsylvania laten vallen

Ze bevestigt opnieuw dat 600.000 stemmen in Pennsylvania onjuist zijn verwerkt

President Donald Trump en zijn campagneteam weerleggen berichten die beweren dat ze rechtszaken en beschuldigingen over verkiezingsfraude op 3 november hebben teruggeschroefd en bevestigen opnieuw dat ze een klacht zullen indienen, dat meer dan 600.000 stembiljetten van Pennsylvania onjuist zijn verwerkt.

De woordvoerder van de campagne Tim Murtaugh bekritiseerde maandagochtend het bericht in de Washington Post. Hij beschrijft het als een “totaal ondeugdelijke karakterisering van het geschil van de Trump-campagne in [Pennsylvania]”, en dat er “onjuist wordt beweert dat de campagne de aanklacht heeft laten vallen dat bijna 700.000 stemmen illegaal en in het geheim zijn verwerkt”. Hij voegde eraan toe: “De campagne heeft zoiets niet gedaan.”

“Onze rechtszaak in Pennsylvania maakt absoluut nog steeds een punt van de 682.479 mail-in en afwezigheidsstembiljetten die in het geheim werden geteld”, zei Murtaugh, wat suggereert dat de Post hun gewijzigde aanklacht voor de rechtbank niet heeft onderzocht.

Trump retweette de verklaring van Murtaugh op Twitter, en herhaalde de bewering dat de krant in het bezit van Jeff Bezos “vergat om de klacht te lezen”. Hij benadrukte dat er duidelijke beschuldigingen zijn van GOP [Grand Old Party of andere benaming van de Republikeinse partij] waarnemers in Pennsylvania dat hen werd verhinderd het proces van het tellen van de stemmen in de gaten te houden. Rudy Giuliani, de voormalig burgemeester van New York City die als advocaat en medewerker van Trump fungeert, betwistte ook het bericht van de krant.

Giuliani zei dat een andere verslaggever, Josh Gerstein van Politico, “een leesachterstand heeft” en “paragraaf 132 tot 150 niet las van de gewijzigde klacht”.

De Post rapporteerde dat de advocaten een nieuwe klacht indienden waarmee ze “de beschuldigingen weghaalden dat de verkiezingsambtenaren de constitutionele rechten van de Trump-campagne overtraden door hun waarnemers te beperken in de mogelijkheid toezicht te houden op het tellen van stemmen.”

De ‘Secretary of State’ van Pennsylvania, Kathy Boockvar, een Democraat, heeft herhaaldelijk de beschuldigingen van de Trump-campagne verworpen, dat er sprake was van verkiezingsfraude of onregelmatigheden in de staat. Haar kantoor heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

“De bestaande kwesties op het gebied van de staatswet zouden nog steeds door de staatsrechtbanken van Pennsylvania moeten worden behandeld”, zeiden advocaten van het kantoor van Josh Shapiro, de procureur generaal van Pennsylvania, namens Boockvar, aldus een persbericht afgelopen weekend. “Hoewel de ‘Secretary of State’ gelooft dat mondelinge argumentatie niet nodig is om de beweringen en eisen van de aanklager af te wijzen, zal de raadsman van de Secretary opdagen en voorbereid zijn op de argumentatie zoals gepland staat voor dinsdag… als het Hof nog steeds de argumentatie wil horen.”

President Donald Trump’s advocaat en voormalig burgemeester van New York City Rudy Giuliani spreekt op 1 juli 2020 met verslaggevers buiten het Witte Huis in Washington. (Chip Somodevilla/Getty Images)

Rechter Matthew Brann van het Districts Hof van de VS is aangesteld door voormalig president Barack Obama, en heeft mondelinge argumentatie over de kwestie gepland op dinsdag. Voor donderdag staat een hoorzitting gepland waar bewijs zal worden gepresenteerd.

In een verklaring aan Fox News, stelde de Trump-campagne dat het de klacht veranderde en “strategisch besloot de rechtszaak te herstructureren en te baseren op beschuldigingen van schendingen van de Equal Protection Clause van het 14de Amendement van de Grondwet van de VS”, maar zij zeiden dat de zonder toezicht getelde stemmen deel uitmaken van hun klacht.

“Onze waarnemers werd belangrijke toegang ontzegd tot het toezicht houden op het tellen van de stemmen en wij nemen deze bewering nog steeds op in onze klacht”, vertelde Murtaugh verder aan het nieuwskanaal. “Jammer genoeg, haasten fake-newsactivisten zich om hun clickbait-krantenkoppen te drukken, blijkbaar zelfs zonder de aanklacht te lezen. Dat is op zijn zachts gezegd ‘luie journalistiek’, maar waarschijnlijker opzettelijk misleidend.”

Door Jack Phillips

Origineel geplaats op 16 november: Trump Legal Team Pushes Back Against Reports, Reasserts 600,000 Pennsylvania Ballots Were Improperly Processed

 
SOORTGELIJKE ARTIKELEN